En fika och tårtbit varsågod

Sitt ner en stund i min soffa jag bjuder på kaffe och tårta. 

Jag vet inte vart dagen tog vägen, jag har mest gjort ingenting. Motionscyklade lite då Watson var hos hundvakten på förmiddagen, men så mycket mer blev det inte.

I helgen har vi flängt runt och handlat julklappar till stora och små mest stora, det finns stunder när jag känner att det är vansinne det här med att köpa saker till sina vuxna barn. Någon vi mötte på Ica sa att hon hade slutat med julklappar för många år sedan på hennes söners begäran, det var bara barnbarnen som fick … det lät väldigt vettigt men samtidigt så gillar jag både att få julklappar och att ge så det får bli som vanligt. Har dock upptäckt att jag inte har så mycket önskningar längre … böcker och 2-trådigt ullgarn det räcker perfekt för mig. Men det har ungarna svårt att fatta … jag ska önska mig något riktigt säger de, vad är det för fel på böcker och garn undrar jag?

I fredags dök sonen och marsipangrisen upp på middag oväntat men så välkommet. Vi åt och skrattade gott åt den lille som har så mycket för sig, han sjunger Manboy och guppar på kroppen det ser för skönt ut. Så sjunger han på Bä bä vita lamm och jag sjöng vidare på texten, när jag var klar så applåderade han mig uppriktigt och det skrattade vi åt för han såg så härlig ut.

Just nu är det så lugnt runt om mig och själv tror jag att skallen mest är tom, tänker jag något vettigt eller reagerar så har jag glömt det tills jag ska sätta mig här … så är det nu för tiden. Skrev jag och gick igång …

Har idag fått papper från färdtjänst om att jag måste söka det hela igen. Min läkare skrev på för ett år men vad hjälper de när den där byrån som ska godkänna allt bestämmer att jag bara ska ha ett halvt år i taget. Så nu har jag bokat en ny tid till husläkern ett helt onödigt besök ska ta upp hennes dyra tid.

Byråkrater har jag så svårt för, alla de här statliga/komunala som ständigt gör sig till egna tolkare av det som de har som arbete. Översitteri för det mesta och varför reagerar inte våra läkare med att gå ut i strejk över att de faktiskt har tagits ifrån sin rätt att sjukskriva och annat som förr tillhörde deras yrke. Numera kan vi nog snart sluta gå till doktorn för försäkringskassan och andra sköter det så jäkla bra att man kan undra varför vi har läkare överhuvudtaget?

Halvdöda, lytta och lama är ju numera helt friska och byråkratin formligen kväver allt sunt förnuft. Klart att de inte vill ha förändringar … de månar bara om sin arbetsplats och lön, resten tror jag de skiter i. Det får kosta lite människoliv här och där det bryr de sig inte om, alla skyller på någon annan och så kan alla sitta kvar och se nöjda ut, från botten till toppen.

Nämen nu tänkte jag högt … suprisar mig själv till och med. Nu ska jag se om det blir någon middag ikväll vilket inte alls är säkert har inte tänkt ett dugg om vad vi ska äta.

En reaktion på ”En fika och tårtbit varsågod

  1. turez skriver:

    Min farmor har en regel att inga presenter eller julklappar efter att vi fyllt 20 år. Men det lyckas hon inte hålla helt ändå. Det kan väl egentligen inga morföräldrar. Pappa han har aldrig sagt att det ska slutas ge. Alla hans barn är vuxna. Men vi ger varandra ändå. Vi får ju betydligt mindre grejer nu, på äldre dar, än när vi var yngre. Nu får vi vettigare saker tycker jag. Saker att ha i hemmet eller så.
    Jag tycker julklappsutdelning är en del av julaftonen.

    Det är kul att ge och att få. När jag var yngre så var det bara det som stod på önskelistan som dög. Nu blir jag glad för det lilla 🙂

    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s