Blir det någon middag tro?

Dottern ringer och undrar om hennes fästman också kan komma på middag … visst säger jag och dukar till ännu en.  Men han avbokar middagen bilen är trasig, jag dukar bort en person.

Väntar på sonen och marsipangrisen som blivit försenade pga ett brandlarm som sonens ”lärling” drog igång, sånt händer i hans bransch. Så vi siktar nu på middag vid 18.30 … dotterns öra värker så vi ringer jourläkaren här på ön och visst är hon välkommen kl 18.15. Maken kommer hem går ut med hund och dotter en sväng, kommer hem åker iväg till läkaren med dottern. Sonen ringer från ett centrum och frågar om ryggbiff är ok … han skulle bjuda på köttet ikväll. Entrecote är ju bäst säger jag och då drar han till Willys med marsipangrisen i släptåg.

Nu sitter jag här själv med en färdig potatisgratäng i ungen som är avstängd, salladen och såsen är klara, men mina tre gäster + maken saknas.

Maken har fått en förkylning under dagen och själv har jag en som sitter i örat och värker, han hade med sig ett stort spökslott till marsipangrisen, ett slott han har fått av en arbetskompis med äldre barn som har lekt klart med slottet. Så nu ska vi köpa inte spöken utan drakar till den lilla grisen i julklapp, sånt tycker han om och kan fylla slottet med.

Nu är klockan 18.30 och jag sitter ännu ensam här ….

5 reaktioner till “Blir det någon middag tro?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s