Tipp Tapp nää

Jag som tårögd skulle filma Marsipangrisen på hans första luciatåg fick ett samtal från sonen om att lille grisen var magsjuk. Stackars farmors lille älskling som inte fick sjunga tipp tapp och peta fingrarna upp och ner i luften som pepparkaksgubbe. Det var så bra för vi skulle vara ute på deras gård och jag tänkte att det blir så himla bra för mig. Kan delta utan att möta alla baciller som frodas i värmen inne på dagis.

Middagen i fredags blev av dock lite senare än tänkt från början, vi åt och hade det väldigt trevligt. Marsipangrisen var i sitt esse och fick oss att storskratta många gånger … farfar är favoriten just nu och han är en ”bebis” säger Tim. Sen var det så himla mysigt att se Dans kompis som Tim och han nu bor inneboende hos, se honom titta på Tim med sån kärlek i blicken, varma leenden när Tim gör allt sånt där som en tvååring pysslar med helt ogenerat.

Alla var förkylda i olika faser … det hostades och snorades och jag gjorde korstecken i fantasin flera gånger,  fast det kanske var vitlök jag skulle hålla upp framför mig. Maken kom hem och lät för skrovlig och hostade, sonen höll på sedan några dagar, hans kompis lät inte heller som han ska, Tim har ständigt snor som rinner och dottern med sitt onda öra. Läkaren sa att hon hade vatten bakom trumhinnan och att det skulle gå bort med näsdroppar. Äsch, säger jag som inte alls tror på det där för vätska bakom trumhinnan är väl för sjutton otit? I min värld är det så och då behöver man penicillin .. hon har haft grymt ont hela helgen och så ska det väl inte vara?

Idag har jag en sjukling hemma … han som aldrig förr har varit sjuk har nu även denna vinter blivit riktigt dålig. De tror inte det är sant när han ringer sig sjuk … konstigt att han började få förkylningar redan förra vintern. Just för att jag har sänkt immunförsvar blir han väl sjuk som aldrig förr. Jag har ännu inte mer än ont i örat vilket jag får nu för tiden, tar kortisonspray för att få det hela att svälla av. Det är öroninflammation jag får utan att jag är förkyld … konstigt men öronen är min svagaste punk sedan barndomen.

Jag har bakat en kardemummafläta till kaffet, blir så otroligt trött på köpebröd, det smakar mest skit om jag ska vara ärlig. En slät bullskiva med kardemummasmak det tycker jag om. Men det blir nog inget kaffe för mig är så magkatarrig att hälften vore nog, det går skapligt bara jag låter bli svart kaffe. Det funkar om jag tar lite kaffe och massor av varm mjölk .. kanske blir det  en sån till bullen. Sjutton att det ska vara så svårt att låta bli kaffet.

Nu har jag skrivit lite julkort men försöker att hålla ner antalet 5.50 per frimärke, det blir en massa pengar om jag skulle skicka till alla jag vill.

Nu ska jag sätta mig och sticka på mina egna vantar, mörkgrå botten och mild gul färg i mönstret, visar när de är klara.

2 reaktioner till “Tipp Tapp nää

 1. Dagisluciatåg är ju urmysiga. Synd att det inte blev av för eran del. Men det kommer ju ett nytt år och då får vi hoppas att han är frisk.

  Det är jobbigt att vara sjuk. Särskilt förkyld. Man känner sig så ynklig och äcklig då, iaf jag. Tur att jag inte är sjuk så ofta ( peppar, peppar ta i trä ). Förutom nu när jag är gravid. Då verkar jag bli lite dålig då och då.
  Men inte på värsta viset.

  Köpebröd kan oftast vara lite torrare än när man gör själv. Så du gör helt rätt att lägga energin på att göra eget. Ett plus i kanten.

  Det blir julkort i all oändlighet om man ska skicka till alla man vill. Jag skickar till familjen och en och annan kompis. Sedan får resten mejlvykort där jag önskar en god jul. Så har jag i alla fall önskat de en god jul 🙂
  Ett litet tips.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s