När en man är sjuk är han ….

Barnbarn är livsfarliga för farföräldrar … maken har lyckats få både öroninflammation, ögoninflammation och  halsinfektion inte illa pinkat, allt på en gång stackarn. Jag suportar med te, inte mycket mer jag kan göra.

Så nu hostas det och droppas i ögon och har sig mest hela tiden, han har aldrig haft varken öroninflammtion eller gegga i ögonen … välkommen i  gänget säger jag som var en härdad sjukling förr när ungarna var små. De delade med sig och jag tog så vänligt emot alla baciller de bar hem. Men idag peppar peppar så verkar det som jag klarar mig, har början till öroninflammation, men har sprayat kortisonspray som jag har fått lära mig tidigare så det med tiden går bort.

Idag strålar solen och jag ska snart iväg till husläkaren, det var de där papprena som skulle fyllas i för fortsatt färdtjänst. Ska passa på och handla ett gott bröd hos bageriet på vägen hem, vill inte baka idag.

Nu är det dags att göra sig iordning ….

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Visst är det konstigt att männen inte blev sjuka nämnvärt mycket när barnen var små?
  Men jag ser på min exmake som ju startade en ny kull vid 45… nu är han ofta sjuk så deras immunförsvar kanske sjunker rejält med åldern.

 2. Jag har funderat på samma sak för förra vintern var han sjuk tre gånger i rad han som aldrig är sjuk … och då hade vi marsipangrisen här rätt ofta. Konstigt att jag inte får något ”peppar peppar ta i trä”, han har varit snorig mest hela tiden sen har började dagis men jag har klarat mig. Vågar nästan inte skriva det …

 3. Usch och fy.
  Män brukar bli lite ynkliga när de är sjuka.
  Men din man har all rätt att känna sig ynklig och svag.
  Verkligen inte lätt med alla åkommor på en och samma gång.

 4. Det är nog så att det är rackarns synd om dessa män när de är sjuka, fast *harkel* jag ska inte säga något för jag ojar mig ganska mycket om jag är krasslig. Ikväll har jag hunnit berätta åt x antal personer att jag känner mig lite krasslig…Det är lite rosselbollar i halsen. Säg krya på dig till mannen!
  kram

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: