Det lackar … av svett i pannan om inte annat

Förr satt han vid dörren innan man själv var färdigklädd, nu sover han tungt och får hämtas gärna med lite lockande levergodis. Tio år blir han nästa år och det märks mest på att han sover mer och inte är så pigg på att gå ut som förr. När han väl är ute så pinnar han på och trivs, men när snön går till magen på honom så väljer han att skynda sig hem så fort han har gjort sitt.

Watson min kära vän och följeslagare, jag har haft tur som har en make som tagit större delen av promenaderna de senaste åren, maken går ut på morgonen och jag till lunch sen tar maken över när han kommer hem till middagen. Så har vi våra hundvakter ett äldre par som tidigare haft egen hund och nu älskar att ha Watson. Deras stöd och glädje med att ta hand om Watson när jag har behövt hjälp har varit fantastiskt under senaste åren.

Idag blev det en kortare promenad, vi gick in i grannporten och åkte hissen ner och gick ut på baksidan för att fylla på  fågelmaten. I träden hänger fågelmatare av alla sorter och vi grannar som bryr oss vi fyller på när det blir tomt. Idag fick de solrosfrön, skalade och allt bara att picka i sig, men när Watson och jag skulle gå jäms med huset så fick vi pulsa för här har de inte plogat som de ska. Så vi var både helt slut när vi kom till framsidan, bara att gå hem och lägga sig efter en hastig dusch av Watsons ben som var fulla av snö.

Helgen har varit full av göranden … har köpt de sista julklapparna men blev så totalslut på Kista att jag blev sittandes en bra stund helsvettig och väldigt borta i skallen. De har byggt ut Kista så där är så stort att det inte är klokt, men bra att allt finns på ett ställe. Vi tog en fika och jag sa till maken att det är inte klokt så jag har blivit med åren, det oroar mig att jag inte klarar av sånt som var vardagsmat förr. Fick ringa dottern och be henne köpa det sista klapparna till sin pappa från mig, jag stod inne på Åhléns och kom inte ihåg vad jag skulle handla där. Valda att sätta mig på en stol vid ett café när det snurrade så att jag förmodligen skulle ha svimmat om jag inte satt mig ner.

Hemma har jag bakat saffransskorpor fast det var faktiskt maken som bakade dem … jag har gjort två sorters 70% chokladbräck en med sukkat och en med apelsinskal, sen kokade jag ihop saffransfudge som blev god. Det här med fudge var något som jag lärde mig att gilla vid en av våra resor i USA. Åkte en utfärd med mest amerikanska damer vars män också var på mässan. Vi skulle till en fabrik där de tillverkade fudge, har aldrig varit med om något liknande. För mig var fudge en helt ny bekantskap, de fanns i alla tänkbara smaker, efter provsmak var jag fast. Vi har inget som liknar fudge i vårt godisland … jag handlade massor och sa till mig själv att barnen ska ju få när vi kommer hem. Men vem tror ni åt upp det mesta? Det skäms jag för än i dag. Äh, ni vet hur det är man ska bara ta en liten bit till och liten till och … ja, svårare än så är det inte för mig.

Sen har jag bakat ett vitt bröd med ost i som jag dumt nog hade lite för kort tid i ugnen … osten gör att man behöver några extra minuter, men maken han tyckte det var konongott. Passade också på att baka ännu en slät fläta med kardemummasmak det är så gott till kaffet.

Nu har jag delat upp det som är kvar att göra i veckan, klapparna ska slås in, sill ska läggas in, sillsallad ska hackas, laxen gravas och skinkan inte att förglömma den ska få sin blandning av senap och skorpsmulor som en vinterrock över sig.

Nu ska jag sticka en stund …

En reaktion på ”Det lackar … av svett i pannan om inte annat

  1. turez skriver:

    Ja, det är en del att göra innan jul förstår jag.

    Hoppas att Watson klarar sig länge till. Även om han är en trött liten hund nu för tiden. Han har ändrats med åren, precis som du. 🙂

    Jag är också baksugen, men jag har liksom ingen ork nu för tiden. Tråkigt nog.. Har ju hållt på å flytta nu också, det drar musten ur en gravid Turez 😉

    Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s