Ett Gott Nytt till Er Alla

Envis hosta och förkylning tvingade mig att åka till husläkaren imorse. När vi kom hem sov jag i många timmar drömde en massa dumma saker och vaknade så där som man kan göra av elaka drömmar med en skalle som hade svårt att inse att det var en dröm.

Min vanliga husläkare är ledig så jag fick en AT-läkare som har valt helt rätt jobb, så trevlig och varm, Erik Rampell är hans namn. Jag ringde Danderyds sjukhus för några dagar sedan till den avdelning jag ska ringa till om det är något jag behöver hjälp med. De har ännu inte ringt upp … så är det med Danderyd, verkar inte pålitliga. Min vanliga njurläkare på Danderydsmottagningen hon är kanon, men nästa gång jag behöver hjälp så ringer jag Huddinges avdelning för där svarar de jämt och ringer upp snarast, fantastisk ordning på allt. Med dem känner jag mig trygg …

Nu har jag rejäl hostmedicin hemma, slemlösande och penicillin på lut ifall det behövs så nu kan nyår komma bäst det vill, vem vill åka till akuten en nyår? Idag ska vi maken och jag göra en stor smörgåstårta till imorgon, den blir godast om den får stå och gucka in sig över natten, själva garneringen gör vi imorgon. Sonen, marispangrisen och sonens vän som de bor hos kommer och delar smörgåstårtan med oss.

Igår var vi barnvakt en stund till Tim, han är bara för mysig att vara med. Jisses så han pratar och klok verkar han vara, fattar så mycket förstår jag när han här och där fyller i ett förståligt ord.

Jaha så är det dags att göra iordning klädkammaren igen … där boar Watson och jag under nyårsnatten. Han är så rädd för smällare och jag vill inte att han ska ligga ensam och vara rädd. Där inne lägger jag massor av filtar, täcken, kuddar, radio som spelar lite musik och en bra bok. Sen är vi redo för ljudets afton.

Vad ska jag säga om dagarna som gått … vi läser och jag har ju mest varit risig med förkylningen och inte gjort ett vettigt något. Maken är ledig till den 10 januari och det är så skönt när jag inte mår så bra.

5 reaktioner till “Ett Gott Nytt till Er Alla

 1. Gott Nytt År

  Usch vad det är många som är sjuka , fick just nu återbud av en av våra gäster imorgon som var jätteförkyld och det går inte ihop med min son .

  ha en trevlig nyår i garderoben med stackars Watson , som tur är bryr inte våra hundar sig om raketerna men det finns jättemånga nervösa hundar nu dessa dagar
  Kram Lotti

  Jag brukar lägga mig där inne och läsa medans Watsons sover olika tungt för vi ger honom ibland sömnmedel från veterinären för att han ska komma lindringare undan.
  Kram Maggan

 2. Jag hade också en sådan dröm igår natt, jag trodde verkligen att det var sant. Usch. Och inte var det en trevlig dröm heller.
  Men nu har jag insett att det faktiskt var en dröm.

  Jag har en sambo som också dragit på sig en förkylning. Stackars er.
  Inte roligt alls.

  Jag tycker det är konstigt att det kan vara sådan skillnad på olika sjukhus. Det är bra att du vet vilken som är bra att ha, när. På så vis vet du vilka du kan lita på 🙂
  Det är roligt att möta bra, trevliga läkare. Det får en att känna sig trygg.

  Gott nytt år på er.
  Hoppas smörgåstårtan smakar!
  KRAAM

 3. Rara Stintan …. jag tror att jag sakta börjar bli lite bättre, hostmedicin är inte dumt att ha men det är lite dubbelt, man hostar ju för att slemmet ska lossna i luftrören och hostmedicinen dämpar den processen.
  Nu står smörgåstårtan sedan igår kväll och guckar till sig, vi ska lite senare idag garnera den.
  Snart kommer marsipangrisen över en stund, sonen och hans kompis ska åka och storhandla mat.

  Gott Nytt År min Vän och vilket år du har att se fram emot helt otroligt omvälvande kan jag lova.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s