Om jag inte känner efter så mycket är det en riktigt bra dag

En morgon kan ju börja på en massa olika vis, tur att jag inte har katt en hund bryr sig inte om ifall matte har ett stort akterdäck ….

Denna morgon smög jag ner fötterna i  heltäckningsmattan och tänkte att det kanske finns hopp om en bättre dag utan sol och allt.

Det har dansat lappvantar från skyn och himlen är oändligt grå men det gör mig inget när jag har en bra dag. Har sneglat ner till mina vänner fåglarna för att se om de har någon mat kvar … det är nog dags att hänga upp lite nya bollar och smula ut allt överblivet bröd igen. Läste igår att man kan smeta margarin på trädstammarna till fåglarna som snabbt pickar i sig … får nog köpa lite och pröva, men det ska nog kletas dit i skydd av mörkret. Grannarna tror nog att jag har fått mer spader än vanligt om de ser mig bre stammarna med margarin.

Sitter och lyssnar på min nya CD med Rod Stewart bara gamla godingar, jag mår så bra av att höra den typen av musik, jag både sjunger med och nynnar igenkännande i stororkesterns svall stödd av Roddans mjuka röst. Hela uppväxten hade jag den stora lyckan att få lyssna till storbandsmusik Franki boy och alla andra som sjöng så det stod härliga till. Idag lyssnar jag sällan på radio eller musik tycker inte om så mycket av det som spelas nu för tiden.

Ikväll ska vi iväg och fira dotterns fästman som fyller år, jag ser fram emot tårta till kaffet för nu har jag verkligen inte ätit sött eller olämpligt sedan nyår. Både ser fram emot och känner vånda för efter den tårtbiten kommer jag att bli sockersugen igen …

Nu ska jag sätta mig i soffan och dricka svartvinbärste vilket var bra mycket godare än jag trodde, köpte en förpackning igår. Gick en sväng ner till Ica och det tog tid både att ta sig dit och hem … kroppen säger att den måste stå still rätt ofta och då står jag där och ser fånig ut. Jag drömmer vidare om att kroppen ska bli lite starkare så att jag kan gå en tur där jag själv bestämmer när jag ska gå hem. Inte ryggen, magen eller resten av kroppen ska tala utan bara tiga precis som på en frisk person.

Igår lyckades jag med konststycket att bända pekfingernageln uppåt så att det blev en blödning på nagelbädden. Så in i helskotta ont det gjorde, nu har jag ont på båda sidor av kroppen … oroade mig när jag skulle tvätta håret imorse att fingret skulle svida men det gick faktiskt bättre än jag trodde. Det är ett ständigt gnäll här på banan fyra, jag är väldigt trött på mig själv just nu då det mesta mynnar ut i ont här eller där.

Nä nu ska jag sätta mig i soffan …

7 reaktioner till “Om jag inte känner efter så mycket är det en riktigt bra dag

  1. Hoppas att din dag blev riktigt fin och att kvällen som kommer också skall bli det tillsammans med din dotter och hennes fästman. Jag förstår att du tar rätt på dina fina dagar som om de vore pärlor att trä på ett halsband och ha för ”kommande dagar” att tänka på.

    Kram!

  2. Gillar din rubrik på inlägget. Känner så väl igen mig.
    Jag kan ibland när jag har mycket värk och får massage så kan det bli lite väl mycket av dels intryck men också av smärta (massage är ju lite av en kombination av tillfällig smärta och njutning) så kan jag dra i nödbromsen. Det blir lite rågat ibland och klarar inte av att sålla fram det goda.
    Vad ville jag ha sagt med det…?
    Jo att då passar det ju jättebra att lyssna på musik eller göra något som får en att tänka på annat en stund 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s