Tänk att kroppsdelar kan svullna så?

Här står vi stadigt på extra feta ben … en polare till min man.

Har inte orkat skriva på några dagar, maken som började med ett väldigt svullet ben och fot har varit hemma hela förra veckan gå grund av rosfebern. Han har ätit penicillin och haft feber från och till, sen började han få ont även i andra benets fot, den svullnade till grotesk storlek. Blev värre för var dag och till sist kunde han nästan inte gå på foten.

Jag sa i lördags att nu jäklar åker du till akuten direkt på söndag morgon … det visade sig att hans CRP var lika högt som tidigare i veckan (över 200) och den svullna foten tog de prov på som odlades. Inga baciller, men en inflammation och nya piller mot just inflammation, värk och feber och en återbudstid till akuten imorgon. Så även denna vecka är han sjukskriven och tur är väl det för pigg har han inte varit alls, kan ju nästan inte gå.

Igår var Tim här när pappa hans hämtade farfar på akuten, han är så himla gullig vi killades på hans rygg och ritade gubbar. Jag är så hemskt dåligt på att rita och när sonen kom kunde vi konstatera att han ritar lika dåligt som mig.

Idag har jag bakat ett matbröd med aprikos och tranbär i som blev stort, gott och vackert. Var en tur ner till Ica med dramaten i släptåg, måste ju handla lite själv nu när maken är sjuk. Fem gånger fick jag stå på vägen hem och bara flåsa, min kropp är det inget med. Som vanligt är jag glad att jag hinner hem på toa min mage är helt väck nu för tiden. Har verkligen svårigheter med hur den beter sig.

Jag var och tog blodprover förra veckan och fick veta att mitt krea låg på 88 alla andra prover var som de ska, är väl Hb:t som långsamt är på väg upp igen men jag klarar mig ett tag till. Har fått för mig att det verkar bli tappning var 3:dje månad men vi får se.

Så här ser min medicinlista ut för er som fattar vad det hela handlar om.

Isoptin 80 mg    Gör att hjärtat går långsammare

Cozaar 12,5 mg  En tablett som de säger skyddar den nya njuren.

Simvastatin 20 mg  Mot högt kolesterol

Prednisolon 10 mg  Kortison

Prograf 2 mg  Sänker immunförsvaret så att njuren vill stanna kvar

Imurel 100 mg   Samma som ovan  

Så här mår man av biverkningarna man får av tabletterna ha ha

Igår dammsög jag för första gången på evigheter och plockstädade runt både här och där …

Ikväll blir det bara rester till middag och ibland kan det vara så skönt att bara värma på en rest. Nu ska jag ut och fixa maten …

9 reaktioner till “Tänk att kroppsdelar kan svullna så?

 1. God fortsättning kära du! Nu är det i alla fall ljust och soligt. Intressant att läsa om din medicinlista. Tänker på prins Daniel. Han måste väl äta ungefär samma piller. Tror du Victoria är med barn? Tänk om det inte blir något. Jag som trorr att hon ska få tvillingar på naturlig väg. Har du hört något om det är svårare att göra barn när man är transplanterad. Någon glunkade om det. Men så kan det väl inte vara? Vem vet. Inte jag i alla fall.
  Du gör det bra som kämpar på. Det måste vi alla göra vare sig vi vill det eller inte. Låter präktigt men det är ju sant. Hoppas maken kryar på sig.

  Angående att jag ska vara din mormor och vävning så är det så att jag har lärt mig allt själv. Fick inspiration när jag kom till bondeadeln i Järvsö genom min man. Har tre vävstolar och gick på två vävkurser. Men så satte jag ihop en vävstol efter Stora Vävboken och nu kan jag väva och räkna ut och ha mig. Då lärde jag mig. Men det är 30 år sedan. Kanske du skulle ha en liten Glimåkra som går in genom en dörr. Kan man väva traslöpare och annat fint på.

 2. Låter läskigt med rosfeber! Hoppas maken blir bra, är det inte jobbigt att ha en sjuk karl hemma? ;o)
  Diger lista med mediciner du måste äta… min lillebror har ju en transplanterad lever och han bär nästan med sej en attacheportfölj med burkar när han reser.
  Man har oförskämd tur som är förskonad…

 3. Usch och fy!
  Stackars karln din. Och dig. Nu får du dra ett större lass än annars.
  Men alla ska vi ju dra vårt strå till stacken. Tur att sonen kan hjälpa med hämtning osv.

  Det var inte dåligt med piller som du knaprar.
  Jag tycker det är otäckt med piller. Om jag verkligen, verkligen måste så tar jag en ipren emot värk lr så. Det är i verkligen yttersta fall.

  Nu ska jag ju äta en hjärntablett om dagen, bara att komma ihåg att ta den varje dag är ju jobbigt. Det gäller att få det på rutin, som jag antar att du har.
  Kram på er!

 4. Haha, jaa vi hoppas på att hon kommer gilla den så jag kan få ha kudden ifred! =D J
  a det är kul att vara kvinnlig har jag ju upptäckt, man blir ju ganska uppskattad då särskillt eftersom pojken min inte är van! Men jag hoppas att du nångång känner dej pigg nog att piffa till dej lite, man mår lite bättre då tror jag. Men jäklar vad du får käka piller din stackare, jag kan knappt hålla reda på mitt enda. Håller tummarna för både dej och mannen din, att ni ska bli bättre snart! Kram!

 5. God morgon!
  Hoppas nu att maken din har kryat på sig, låter inget vidare det där. Blir väl att du får stå för mer av jobbet hemma nu, hoppas du håller dig på benen.
  Drömde förresten om dig häromnatten, jag var på ditt 80-års kalas! Så trevligt så och jättetrevlig familj hade du. 🙂 Vi var båda friska och glada, det var ju ännu trevligare!
  Sköt om er där nu och ta nu och friskna till er!
  Kramis!

 6. Rosfeber!?!

  Det hade min mammas sambo i somras och det var inte nådigt…Sepsis fick han, två gånger…

  Jag hoppas din man får det under kontroll. Och jag hoppas din hälsa håller sig så stark som möjligt, du har en del att dras med du.

  Och kroppkakor, det vet jag inte när jag åt dem sist, jag antar att du njöt ordentligt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s