Djurskydd finns inte i vårt land

Skulle man kunna säga men det är början på eftermiddagen, jag sitter här med en kopp latte och suckar. Igår började maken jobba igen men kom hem redan efter två då han inte orkade mer. Hans andra ben är nu så svullet att vaden är som låret och han har så ont i knät att han äntligen insåg vad han ska ha kryckorna till. Efter middagen sa jag till honom att han var röd i ansiktet igen, men det var ingen fara sa han … en stund senare tog han tempen och hade 38 grader. Så idag har han varit tillbaka till husläkaren där allt började och hon skickade genast tillbaka honom till akuten på Danderyd med röntgenplåtarna för den ben som nu är svullet. Verkar inte som om Danderyd hade tittat på plåtarna som kom med från Sofiahemmet.

Jag suckar för oro är det jag minst behöver i mitt liv … idag ska jag hämta Tim vid tre tiden, vi ska kavla ut pepparkaksdeg och baka gubbar. Nu  blev allt så rörigt att jag ringde våra hundvakter och tursamt nog kunde de hämta Watson direkt. Jag orkar inte med oron, Watsons promenader och baka med Tim det blir för mycket för mig.

Idag hade jag tänkt att skriva en helt annan typ av inlägg men det får väl bli till nästa gång. Har så mycket som skvalpar där bak i skallen … vad då skvalpar tänker du? Hästarna som bara släpps lösa i Irland och svälter för folk har inte råd att ha kvar dem. Sånt skvalpar ständigt bak i skallen på mig … eller att vi inte har ett djurskydd värd namnet i vårt eget så kallade ”välfärdssamhälle”. Att en anmälan om en hund som mår dåligt ska ta flera månader att åka och titta till är så jävligt att jag inte har namn för det. Inspektören … sa att det inte fanns folk nog … men va f*n sitta och häcka på ett kontor det kan de minsann göra gubbarna och kärringarna. Alla dessa instanser som inte gör sitt jobb … hur sjutton kan man vara chef på ett sånt ställe utan att verkligen kriga för att få utföra det jobb man har betalt för.

Jag förstår inte vad svensken är för mes nu för tiden ….

Instanser eller samhället i stort är ju svårt att ändra på men någonstans måste det väl finnas folk som vill något som kan slå sig ihop med andra som vill förändra det som inte funkar. Både i England, USA, Australien, Sydafrika har de djurskydd som ständigt jobbar med att finnas till för djur och för att informera folk hur man sköter sina djur. De har bilar och mottagningar, veterinärer och andra som sköter det runt om i samarbete med polisen som ständigt inkallas när de behöver stöd för att ta sig in och hämta misshandlade/misskötta djur. Sen har de även speciella  mottagningar, gårdar, bilar, folk, veterinärer, och fosterhem för vilda djur. Vad har vi i vårt land? Nada om man jämför med andra länder …

Hur svårt kan det vara att se till att de som är utan arbete kan läras upp i det mest elementära inom djurvård. Ge dem en bil och  låt dem åka runt och se efter att gårdarna sköter sina djur, hur svårt kan det vara?

Sen kan man låta arbetslösa serva samhället på massor av nyttiga vis. Låt folk välja mellan som ovan jobba med djur eller arbeta med gamla inom vården, de kan gå ut och gå, läsa högt, dricka kaffe och prata en stund, kanske hjälpa till lite hemma hos någon som inte kan laga mat osv osv i all evighet. Själva kommun kan ha folk som städar ute eller inne, finnas tillgängliga på skolgårdar, dagis osv osv. fan har de ingen fantasi eller vad handlar det om? Eller i matsalen i skolor … trädgårdsarbete i kommun …. eller rensa efter vägarna både sly och skräp… Nog kan man låta folk ha kvar sin a-kassa under tiden de nyttjas av oss alla till något som vi alla mår bra av även de som går arbetslös länge.

6 reaktioner på ”Djurskydd finns inte i vårt land

 1. Synnøve skriver:

  Hej Maggan.
  Vad är det maken råkat ut för?
  Hoppas det finns nått de kan göra för honom så han slipper ha ont. Så där kan han bara inte gå…

  Vilket djurskydd???
  Finns inget ju!
  Djur kan plågas i månader utan att de reagerar. Ska undersökas, stötas och blötas INNAN de åker ut och tittar….
  Jodu, man undrar allt.

  Hoppas nu att du slipper gå och oroa dig. För det blir man galen av.
  Baka med Tim nu och försök tänka på nått annat.
  Sänder mina varmaste kramar till dig.
  Synnöve.

 2. Livsglimtar skriver:

  Maken blir kvar ännu en natt på sjukhuset … de vet inte vad det är ännu och har tagit en massa olika prov + röntgen av hjärta lungor osv osv.
  Ev en systemsjukdom … imorgon får de svar på alla prover så får vi se var det hela landar.
  Kram

 3. turez skriver:

  Det verkar inte vara en lätt tid nu, för din make.
  Hoppas han blir bra snart, aldrig kul att gå med feta ben.
  Du får glädje i ditt liv när du är med Tim i alla fall.
  Kanske det hjälper en bit på vägen bland alla måsten.

  Det är förskräckligt hur de gör med hästarna.
  Att de inte bara säljer dom, utomlands om ingen inrikes vill köpa. Det kan väl inte vara så svårt?

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s