Swedish Grace vilken lycka

Bonniers bokklubb erbjöd denna skål och 6 stycken småskålar om vi blev medlemmar och det var så bra för vi har ju länge tänkt att börja på Swedish Grace. En service som har funnits länge och är så vacker i sin enkelhet. Det jag fick med bokklubben var vitt och tro ni inte att servicen har passat på att komma ut i färgen ros sedan vi tittade sist.

Vad vill du göra idag sa maken lojt utslängd i soffan … åhh, sa jag vi sticker till Åhléns och köpter våra tallrikar. Sagt och gjort men väl där så fanns inte assietterna så klart men 8 flata stora tallrikar och 4 vackra temuggar köpte vi. Har tänkt duka hela bordet med servicen till påsk, så det gäller att hänga i nu.  Men när jag tänker efter så blir det inte så för jag tänker inte köpa 11 tallrikar och assietter …. åtta får räcka som jag ser det just nu och vi kommer att använda det som vardagsporslin. Varför ska man inte använda det vackra som man suktar efter till vardags?    

På ett vis var det lika bra att bokklubben valde färgen åt oss för det hade varit svårt att stå där och drägla över rosa, himmelblå, mörkblå, grön och beige, just beige var jag väldigt svag för men vitt kan man liksom inte tröttna på men däremot kan man köpa andra färger och blanda med det vita.

Väl hemma gled vi in på Ica och handlade färsk fisk till vår middag och nu jädrar i min låda slog jag till på 20 tulpaner, en röd nyans och en mörkt orangde, väl hemma delade jag och blandade till två fina buketter. Äntligen har jag varit och lämnat dem till mina två granntanter, änkorna. Det visade sig att min favorittant hade en svår dag med mycket tårar en sån där dag som det finns för många av när en bit av en själv dör efter över 60 års äktenskap. Vi kramades och tårarna fick väl rinna bäst de ville … sen bestämde vi att vi ska fika tillsammans så fort maken jobbar igen.

Den andra damen blev lika glad och överraskad hon ville bjuda på vin men jag skulle hem och äta middag så det får väl bli en fika även där en annan dag.

Sen tog det slut i kroppen och jag la mig raklång i soffan och hör då att det ringer på dörren …. där står min favorittant med ett foliepaket till oss, en god kaka hon hade tagit fram ur frysen till oss. Hon är bara för go snart 90 år och så stark mitt i sorgen, jag älskar tanter.

6 kommentarer på “Swedish Grace vilken lycka

 1. Verkligen fint porslin och det är precis som du säger, vitt tröttnar man inte på och vitt passar till andra färger så dukningen blir magnifik.

  Vilken fin gest att ge blommor till granntanterna. Och glada det blev dom!
  Det är så härligt att göra andra glada och dessutom blir det ju fikastunder på köpet 🙂

  Hoppas din söndag blir bra.
  Kram

 2. Åh, jag älskar Swedish Grace. Fick mig två muggar när jag fyllde år, ska köpa lite själv nu i dagarna och önska mig det när jag fyller år, så himla vackert. Jag får ju dock vänta tills jag flyttar hemifrån med att använda det… 😉
  Så snällt av dig att ge dem tulpaner! 🙂

 3. Jättefint porslin! Tror jag missat det helt… har ju mitt Maria Björnbär som jag ärvt så jag har väl inte kollat efter annat.
  Vitt är bra för då kan duk och annat vara matchande.

  Jättefin granne är du också! Kram!

 4. Den är fin den där serien, Vi har behov av ny porslin hemma men kan inte riktigt enas, vi tycker så himla olika och båda vill engagera sig i valet… så det blir ju ingen… *suck*
  Smart att ha en bas med vita och blanda med olika färger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s