När jorden snurrar

Det gäller att hålla i sig när världen snurrar … denna vecka har varit så hopplöst jobbig. Eftersvallet av den där magsjukan har tagit sån tid att det  inte är sant. Jag har haft någon slags magkatarr,  äta normalt har tagit nästan hela veckan, att ständigt må illa och vara slut är ingen kul kombination. Men jag tror att det börjar lösa sig idag, sitter här som den optimist jag är och smuttar på en kaffelatte vilket jag gjorde en gång i veckan och det fick jag ångra rejält.

Ha, det var magen det men skallen och blodtrycket är något helt annat … har tagit prov två gånger denna vecka, alla prover är bra vilket jag är tacksam över. Imorse kände jag att jäklar i min låda nu är det nog hopp om livet .. satte igång med det där vanliga komma upp, duscha sen började flåsandet och skakandet, jisses så jag skakar i hela kroppen. Maken tittade på mig när jag försökte skriva en handla lista till honom för jag tappade lusten på att hänga med honom och handla när trycket visade sig ligga på 96/66 och pulsen 112 fast jag sitter ner. Penna gick som en galning i handen på mig, stilen blir som värsta läkarhandstilen eller närmare bestämt gammelmansstilen darrig till tusen. Nu är det banne mig nog!

Om jag säger att jag skulle köpa en sån där symaskin overlock i veckan utan att jag ens har funderar på att åka in till stan och handla en … så fattar ni hur skrutt veckan har varit. Overlock får bli en annan vecka ……………surt sa räven.

Men igår drog vi iväg till dottern och hälsade på, de har så fint i sitt hus och jag fick ligga i en sån där dröm liggstol framför brasan och bara njuta lugnet.

På måndag börjar maken jobba igen efter tro det eller ej 5 veckors sjukskrivning, det har varit en påfrestande tid och jag är så glad över att han är frisk igen. Ska bli skönt att få tillbaka min ensamhet på dagtid i veckorna, jag behöver faktiskt bara vara, inte för att han kräver något tvärtom men är man mående som mig så är det skönt att få larva runt i sin egen takt helt och hållet. Jag ser fram emot att komma igång lite med promenader med Watson och göra sånt som jag gör när jag är ensam.

Häromdagen fick jag ett paket med fina typ t-shirt tyger som jag ska sy av när jag väl får overlock maskinen. Klart att jag bara har köpt tyg till Tim … det ligger en djungel och väntar på att bli en långärmad T-shirt till honom och glada vita moln på röd botten … jag känner mig glad när jag tittar in på arbetsbordet och ser färgerna vänta på mig.

Nästa vecka är en stor vecka för mig, dels ska C min kära vän göra en sån där gastric by pass, hon behöver gå ner i vikt för att skona sitt hjärta och det blir en orolig dag innan jag får höra att allt har gått bra. Dagen efter den 24 då är det min njurkompis S som ska få sin svägerskas njure och det känner jag att hela jag är så inställ på och rädd så klart att hon ska få mer besvär än nödvändigt. Så onsdag och torsdag får ni hjälpa till att hålla tummarna.

Nu ska jag göra som Kronblom ….ZZzzzz så skönt

7 kommentarer på “När jorden snurrar

 1. Då vi transplanterade blir sjuka så tar det längre tid før oss att blir friska det pga de mediciner vi tar. En førkylning kan bli 1-2 veckor längre än friska, em magsjuka likaså. Kanske är det också därfør du känner att din fibromyalgi har blivit sämre?

  Jag hoppas nu att dina dagar blir bättre før varje dag!
  En stor varm kram till dig!

 2. Så skönt att maken är frisk igen. Hoppas att det går bra för din vän och att du får känna dig lite piggare. Magsjuka tar verkligen på krafterna…

 3. Usch. Din vecka veckar inte var varit den bästa i ditt liv precis.
  En tung vecka även den som väntar.

  Tänk att tiden går så fort, fem veckor.
  Din make borde tycka det ska bli skönt att återgå till det lite mer normala livet än sjukskrivning. Hoppas han kan hålla sig frisk då 🙂

  Ta det bara lugnt nu när du får din ensamtid igen. Dröm dig bort till stolen framför brasan 🙂

  Massa kramar till dig!
  Ska hålla tummarna för dina kompisar 🙂

 4. Oj vilket kaos du har runt om kring dig just nu. Det där med att bli sjuk, jag har märkt att det tar längre tid för oss att bli friska än ”vanliga” människor. En vanlig förkylning drar ut och blir långvarig och man känner sig hängig länge.
  Hoppas att du kryar på dig snart.
  Kramar

 5. Jag såg igår när jag läste ett inlägg med ” tecken att det var fel så du har inte skrivit fel.
  Men nu börjar jag må bättre och idag är jag ensam hemma med Watson, det är riktigt skönt, ute strålar solen och vi ska snart gå en sväng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s