Vinglar upp, muttrar mitt namn i luren

Egentligen avskyr jag när telefonen ringer och väcker mig på morgonen, men idag blev jag inte bara yr utan glad. Sonen har fått en andrahandslägenhet som jag hoppas att han kan ta över så småningom. Så nu blir det flytt lite längre ner på gatan i helgen. Han och sonen får egen lägenhet så underbart att det inte är sant.

Igår beställde jag en ny symaskin och en overlock av märket Brother. Den overlock jag först tänkte köpa kostade 10´kronor och det verkade lite galet när man inte har det som jobb. Min nuvarande symaskin är det dags att lämna in på service och det kostar säkert flera tusen, så det var lika bra att köpa ett paket med både en ny vanlig symaskin och en overlock, slutsumma 8020 kr.

För er som undrar vad en overlock är så sys det mesta mjuka kläder, T-shirts osv med den typen av maskin. Den syr raksöm, kastar om och skär av kanten samtidigt, så sömmarna blir platta och snygga.

Tyg har jag köpt, dottern var på symässan och handlade interlock tyg (är tyg som inte rullar sig i kanterna) tyg som jag ska sy överdelar till Tim av, det lustiga var att dotterna lyckades bli kär i samma djungelmotiv som jag redan hade köpt, så nu kan Tim få många djungeltröjor ha ha. Vi får se när jag väl fattar hur man gör med den där overlocken, blir det fint kan jag sätta ut tröjorna här om det är någon som vill köpa.

Igår lämnade jag ett par torgvantar till en kompis vars bekant var i behov av ett par sådana men inte hittade några att köpa. Kompisen som tog emot dem blev eld och lågor … vill ha, vill ha … så nu stickar jag ett par till även henne. Jag som hade tänkt avsluta mina två vantarpar som väntar på tummar, men det får bli senare.

I söndags hämtade sonen och vi barnbarnet och åkte hem till oss … vilken underbar eftermiddag, maken körde då sonen varit på fest kvällen innan, sonen är noga med att inte köra ev påverkad dagen efter, det är jag så glad över. Tim lekte runt oss och det var så mysigt när även vår son var med, han var lite trött efter kvällen innan, så jag kastade filt på honom i soffan och sa åt honom att sova. Men inte sov vi inte, låg där i varsin del och hade det skönt. Farfar läste bok efter bok för Tim och det syntes att Tim verkligen gillar tillvaron.

Idag ska Watson och jag ut och gå om en stund … dagen kommer säkert bli konstig som alltid när jag blir väckt av telefonen, som om den aldrig kommer på rätt köl.

4 kommentarer på “Vinglar upp, muttrar mitt namn i luren

  1. Så roligt för sonen! Handlar det om sådana besked så kan man stå ut med att bli väckt. Lycka till med nya symaskinen. Min står bara och dammar under skrivbordet men förr sydde jag mycket. Allt går i vågor…

    Kram

  2. Precis så är det ”allt går i vågor”. Jag tänkte mycket på det när det handlade om priset, man kan ju inte köpa hur dyrt som helst och så blir det bara stående.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s