Tid att drömma

En sån strålande dag … jag gör mig iordning för en dag på stranden … 😉

Skulle inte tro det men när man sitter inne och tittar ut så kan man ju få för sig vad som helst.

Stod och tittade i fönstret och såg tre mammor komma dragande på sina barnvagnar upp för ”mördarbacken” jag ofta står och flämtar i … fick så starka minnen från hur det var när även jag drog barnvagn upp i den backen. Stark och alltid på väg med ungar och kassar, likt en Taikon med underredet på barnvagnen fullpackat av ”ev bra att ha saker”.  Jag avundas inte mammorna direkt men kan tänka att man inte fattar att man är mitt i det mesta av livet när man är just där dragandes på barnvagn. Det största som händer är ju barnen och deras uppväxt, fast man ojar sig och klagar över det jobb fostrandet medför så kan jag idag tänka att nu skulle jag haft den flydda orken och få gå igenom allt det där igen. Mycket skulle blivit annorlunda om jag med dagens tålamod och klokhet fick sitta där igen med mina två barn mitt i livet.

Nu blir ju allas våra liv precis som de ska för vi följer skeendet med vårt växande och tillför den kunskap vi under tiden har tillförskaffat oss. Det kan helt enkelt inte bli annorlunda … vi förstår inte bättre än den mognad vi har och kan inte heller tillföra något till situationen som vi inte inser. Alla har vi säkert minnen av tillfällen där vi idag vet att allt blev fel, men ändå rätt efter den mognad vi då ägde. Dyrköpta läropengar för oss alla som barn med de föräldrar vi föds till.

Idag tittar jag varje dag i bloggar med stickning och sömnad med stort behag och lusten att själv producera. När jag var mitt i det där barnvagnsdragandet så var jag samtidigt otroligt produktiv med att sy, satt uppe halva nätterna, njöt av att alla sov när symaskinen spann i tystnaden. Är det något jag avundas dagens unga kvinnor så är det möjligheten att nå ut med sin flit och kunna skapa ett mindre företag med det som man gillar mest av allt.

Jag sydde åt en kemtvätt och till alla andra som sökte hjälp med sånt många inte har varken tid, ork, lust eller kunskap för att ordna. Jag tänker på alla handdukshankar som ska sys fast, allt som behöver lagas, läggas upp och ner in och ut .. så höll jag på mellan kavajsömnad, barnkläder, bröllopsklänningar och annat.  Hallen var full av galgar med kläder som folk lämnade in … gud så jag trivdes med livet. Om det varit idag hade jag också skapat ett företag via internet och sytt kläder och sålt över nätet. Men det är väl bara att sätta igång tänker du som är frisk … just det, jag orkar inte det är dagens sanning och min stora sorg … för jag vet inget jag så ofta tänker på som hur det skulle ha kunna blivit då när jag var stark och frisk.

Nu ska jag och Watson ut i solen jag har ännu en dag med mer kraft än normalt och det gör mig så lycklig … vi ska tänja lite på gränsen och gå längre än igår, dagens nöjda suck.

7 kommentarer på “Tid att drömma

 1. Ja, man ska ta vara på dagarna när kraften och orken är där. Hoppas att ni fick en lång stund i solen. Det är så underbart när ljuset återvänt!

  kram

 2. Du skriver så vackert till mej så jag blir ju alldeles varm och glad! Tack för de fina orden, då vet jag att mina foton når fram till någon iaf =)
  Och se till att ta vara på solen, den behövs för att man åtminstonde ska känna sej lite bättre! Ut och traska med din lilla söta gosevovve, och fota mentalt för de regniga dagarna!

 3. Vad rosa och fint det var här, vårfräscht!

  Hoppas Watson och du orkade med en längre promenad och att krafterna håller i sig.
  Bra skrivet inlägg, fastnade särskilt för raden om att vi inte förstår bättre än den mognad vi har. Så sant…

  Här värmer solen och droppar som bara den från taken, skönt med lite vårtecken. Njuter dock mest inifrån huset, men kanske blir det en liten utflykt i helgen.

  Önskar dig en trevlig helg! 🙂
  Kram!

 4. Du höll igång när du kunde, när du hade orken.
  Drömmar kommer vi alltid ha. En del grejer förbli drömmar och det är det som på något vis driver oss människor tror jag.
  Leva i nuet är det bästa man kan göra, om det nu går fullt ut.

  Hoppas solen gjorde underverk på dig och Watson!
  Kram

 5. Kloka ord, hade inte kunnat formulera det bättre, om vår ungdom, vår mognad, omognad och erfarenhet. Njuter av unga mammors vackra ansikten, tänker ibland, men var jag så ung då jag hade de första barnen, jaaa bara 21.
  Även här skiner solen idag, under samma sol som du och Watson går under.
  Kramar från holm

 6. Var sak har sin tid! Det kan låta som en klyscha men det ligger en del i det. Jag sydde också mycket när barnen var små. Sydde och bakade allt matbröd. Hur han jag? I dag när jag borde ha tiden så ids jag inte…

  …men tänk vilka möjligheter som funnits för dig med internet. Egen företagare inom sömnad kanske? Men allt blir inte som man tänkt men det kan bli bra ändå.

  Kram

 7. SV: Jo jag skickade tillbaka den idag, inte alls bra att spara på något jag aldrig kommer använda.
  HAHA, ja men vi snorisar är ju bäst på att välja vad som låter bra! xD Men det är därför ni tycker om oss så mycket, för vad skulle ni annars göra om ni slapp tjata på oss 😉
  Hoppas du haft en bra helg. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s