Fortkörare är ett aber

Det var så halt att hon inte kunde styra sa hon … jag som precis öppnade fönstret hörde smällen och larmet från bilen hon körde på som stod på parkeringen med ett staket framför sig. Med andan i halsen rusade jag till fönstret … en kvinna klev ur bilen som först kört upp på trottoaren sen över planteringen, knäckt staketet som skiljer parkeringsplatserna från planteringen. Precis där Watson och jag för några timmar sedan gick … där alla går mest hela tiden.

Det har blivit halt efter solen som smälter snön och sen skuggan som fryser det hela … hur vore det om folk i ett tättbebyggt område körde långsammare från början. Sen fick hon sitta i polisbilen … nej, jag har svårt att känna empati, tänker mer på vilken sagolik tur det var att ingen blev ihjälkörd, inklusive kvinnan själv.

Det är andra olyckan som sker precis utanför mitt fönster … en gång var det en som körde ner hela ”här går man stolpen” vid övergångsstället, sen smet fanstyget fort från platsen. Det är tydligen så de flesta gör nu för tiden, smiter … det senaste jag hörde om en fräck smitning var en som på en P-plats körde in i en bil. Han gick ur bilen och ställde sig och skrev en not till ägaren av den påkörda bilen. På lappen stod det ”jag låssas skriva vem jag är för alla som såg händelsen”. Det är svenska folket nya giv, tänk på dig själv och skit i andra.

Mentalitet …moral  … etik .. vad händer med oss? Tänker ni på sånt här eller är det bara jag som reagerar? För mig är det självklart att det finns oändligt många människor i vårt land som lever väl och gör det rätta, men visst har det förändrats sedan jag växte upp? Egoismen den tar aldrig slut och agressiviteten har absolut ökat där ute.

Idag har det annars varit en ljuvlig dag med strålande sol mest hela tiden, jag är lite kass av bacillen så på topp är jag inte. Men fredag är aldrig fel … ikväll blir det stekt lax med klyftpotatis och en cremé fraische sås av något slag, sallad så klart.

Sen ska jag luta mig bak i soffan se på tv och sticka, det ser jag fram emot. Ha det gott ….

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Visst var det tur att ingen blev skadad men samtidigt så finns det många som borde köra betydligt försiktigare! Nu vet jag inte om det var så i detta fall men jag förvånas ofta över hur fort folk vågar köra när det är halt!

  Kram

 2. Det var en makalös tur att ingen blev skadad och jag tänker precis så som du.
  Jag må kanske vara försiktig och köra som en ”kärring”. Jag tar inga onödiga risker, jag är heller inte för feg. Jag stör mig på de som kastar in sig själva i rondeller utan att ta hänsyn till de som redan är i den.
  En del har tur att jag tänker ett steg före och kan tänkas hinna bromsa.

  Alla har vi med körkort lärt oss de olika väglagen och när de kan uppstå halka.
  Kanske kvinnan i bilen missade den delen?

  Att smita om man råkat köra in i en annan bil är så himla fegt. Stå för vad som hände istället, tycker jag. Alla är vi människor.

  Kram på dig bacillusken 😉

 3. Jag tycker folk kör som tokar numera, de som tar körkort verkar inte längre ha något omdöme av fart och stoppsträckor.
  Jag gillar fart på raka fina långa sträckor men vid trafikerad väg tar man det lugnt!
  Hoppas du är frisk nu och har en bra helg!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: