Färdtjänst … tjena

En så grå och trälig måndag var det länge sedan jag hade, sätter in en fräckis. Watson och jag har gått vår sväng och jag sitter här nu och svettas och skakar, vissa dagar kan man vara utan sin kropp det är säkert.

Helgen har annars varit skön hållit lagom tempo, igår ringde sonen och frågade om Tim fick vara hos oss några timmar och det kan jag nästan alltid tänka mig. Jag tog fram en mindre hink som är full av små leksaker från när ungarna var små. Jissa om han hade mycket att göra med innehållet i hinken.

Idag ringde jag och beställde färdtjänst tills på onsdag, då är det dags för besök hos min njurläkare igen. Jag fick beviljad färdtjänst med tre månader till … jag är inte sån att jag skulle begära färdtjänst om jag inte behövde det. Men myndigheter nu för tiden har som största uppgift att se till att så få som möjligt får ta del av det som förr ansågs självklart. Nä, jag åker aldrig någon stans själv med tåg och tunnelbana sånt orkar jag inte … jag kan nog en riktigt bra dag ta mig åt ett håll, men hem får nog maken hämta mig eller så är det taxi som gäller. Det finns bestämmelser som säger att vi alla har rätt att åka iväg och göra saker utan att vara beroende av tex. makens hämtning och lämning. Men sånt är bara fint att ha på papper, det är inget som fungerar i verkligheten.

Plötsligt räckte det inte med att min husläkare som kan alla mina turer med kroppen intygade att jag behövde färdtjänst. Nej, nu skulle även min njurläkare intyga något för ev fortsatt färdtjänst. Där någonstans skiter det sig för mig … jag orkar inte hålla på med idioterna som jobbar på myndigheten. Att vi sjuka inte orkar det är myndigheternas livsluft … att vi inte har varken ork eller råd att strida mot dem.

Jag fattar ännu inte varför inte alla läkare protesterar??? Hur är det att plugga så länge och dyrt och sen när man anses klar så sitter folk utan utbildning på försäkringskassan och alla andra instanser som har med sjuka att göra och bara bestämmer att läkarna aldrig har rätt och gör bara fel när de skriver sina intyg. Men själva kan och vet de allt inom medicin … utan att ens träffa patienten.

Jag har nu i en vecka tittat på mina nya symaskiner … förkylning och tröttheten gör att jag inte kommer igång. Jag längtar så efter den jag var före kroppens totala haveri, den kropp som orkade utföra det jag ville. Det här vintern har varit för jävlig rent ut sagt, jag har haft så långa och sega skov av fibromyalgin tillsammans med biverkningar som inte alls tillhör ett friskt liv.

Nu måste jag äta lite lunch …

5 reaktioner på ”Färdtjänst … tjena

 1. Smörbollen skriver:

  Du skriver så bra och så rakt, det gillar jag. Ja du, man kan ju fråga sig varför läkarna inte protesterar. Ibland undrar jag också varför anställda på Försäkringskassan inte protesterar när de själva säger att de ser att folk far illa, men de kan ju minsann inte göra något för de har ett regelverk att följa.
  Annars är det ju väldigt smart att försvåra för sjuka, som du sa, vi har ju sällan varken ork eller råd att strida och skulle vi ha det så blir vi nog utförsäkrade, för har vi ork till att strida, då har vi också ork till att jobba. (För att dra det till en pessimistisk spets)

  Trevligt med ditt lilla barnbarn som kommer och förgyller tillvaron för dig då och då. 🙂
  Sköt nu om dig. Kram!

 2. TT skriver:

  Tyvärr har samhället blivit så hårt att du måste vara frisk för att orka vara sjuk… det är nog en taktik att man inte ska orka bråka om sina rättigheter.
  krya på dej, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s