Befriar mig från böcker

Borde jag tagit

Idag har vi varit väldigt duktiga, sorterat ut böcker i mass ur bokhyllorna. Så skönt att få ge bort det hela, jag som aldrig läser om böcker varför ska de då stå i hyllan? Jag ska fylla de tomma hyllorna med alla mina tyger.

Imorgon ska vi hämta ett bord och fyra stolar hos dottern och överlämna ett par kassar med böcker till henne. Sen ska vi hem och ta ner vårt gamla bord och stolar så att vi kan ställa upp det vi hämtade från dottern. Mamma får vårt gamla bord …

Nästa steg har vi redan börjat med … dagbädden från ”gästrummet” vilket numera är syrummet, nå den sängen ska flyttas ut till datarummet. Där ska vi göra fint till Tim, vi ska kunna sitta där och läsa sagor vilandes på stora kuddar bakom ryggen (som jag ska sy vilket år som helst). Hans leksaker ska få egna lådor under sängen så blir det lätt att hantera när han inte är här. Sängen kommer även i fortsättningen att vara gästsäng, men i första hand Tims säng när han ska sova över här.

Det tomma utrymmet i syrummet efter dagbädden där ska min mammas  slagbord ställas upp som mönsterbord till mig. Jag har en fet rulle mönsterpapper som jag ska hänga i hållare på bordets kortsida, allt för att det ska bli enkelt att kunna dra upp nytt mönsterpapper. Det här med att sy igen är både kul och irriterande … sydde en fin mössa till Tim klar idag.

Men jeansen jag klippte ut till honom kan jag kasta på en gång … har klippt tyget fel så det går inte att sy ihop delarna. Som om det inte räcker med att ha skallen under armen så ser jag dåligt när jag syr, inser att jag måste skaffa nya glasögon så min symaskin och overlockmaskinen blir väldigt dyra med ett par nya glasögon ovanpå allt. Vi som kommer att få det jättknapert nästa månad då maken var sjukskriven i fem veckor … vill jag inte ens tänka på, många soppor, linser, böner och rotfrukter lär det bli. Så glasögon får jag allt vänta med … 

Jag mår riktigt skapligt även idag men har stökat lite för mycket med allt packande av böcker och annat, får allt ta det lite lugnare känner jag. Men jisses saker och ting måste bli gjorda någon gång, det är bara att sätta fart.

Kram på er alla

8 kommentarer på “Befriar mig från böcker

 1. Hallå Maggan.
  Ser du är i röjartagen :))
  Böcker tror jag är något jag aldrig skulle kunna kvitta mig med. Älskar böcker. Älskar doften av böcker i bokhyllorna. Men det är jag det…

  Kul med förändringar. Hoppas det blir bra. Tim blir nog glad när han får ”eget” rum hihi.
  Blir som att ha barn hemma på nytt igen ;))

  Skönt du känner dig lite piggare nu. Hur är det med guben och med Watte?

  Nu ska jag ta tvätten, sen göra glass. Mina grannbarn beställde det igår.
  Så det är bäst att få det gjort.

  Ha en skön sömn nu och njut söndagen när du vaknar.
  Kramen Synnöve.

 2. Och jag hade också turbofart igår, förde saker till Röda Korset. Prismärkte saker till Loppis och studerade mina bokhyllor som är mitt nästa rens-projekt. Jobbig situation för en bokmal som jag, för egentligen vill jag inte rensa böckerna…
  kram

  Jag älskar verligen böcker men har då och då röjt iväg stora lass. Ställde en stor pappkasse proppfull i porten och nu har folk dels tagit böcker och passat på att lägga ner sina egna redan lästa så jag hittade 5 nya pocketböcker vilket jag blev glad för. Imorgon ska jag ringa till servicehemmen och höra om de vill ha ett lass ”riktiga” böcker i läshörnans bokhyllor.

 3. Jag förstår inte hur jag ska få plats med mina älskade böcker OCH mina älskade pärlor, tyger, garner och färger i den lilla tvåan. :o)
  Skönt att du mår bättre, kram!

 4. Trevligt med lite ommöblering, blir som ett nytt hem för en stund och skönt att göra sig av med onödiga prylar/böcker. Vad mysigt för Tim att få en liten vrå hos farmor och farfar. 🙂
  Här har vi kört på återanvändningstemat, gjort ett skrivbord av ena halvan av vårt gamla köksbord och av den andra halvan ska vi försöka få till ett hörnbord, två ”nya” bord alldeles gratis. Lite knapert här också en tid framöver, gäller att vara påhittig.

  Sköt om dig! Kram!

 5. Oj, här var det ett annat tempo i dag! Nästan så att man sitter och blir inspiraread trors förkylning och allt. Så mysigt för Tim med en egen liten vrå hos er.

  Kram

 6. Böcker tycker jag kan få fylla hur många hyllor som helst. Helst ska alla vara lästa av mig själv innan de ställs där. Härligt med böcker. Men även jag har givit bort sådant jag inte vill ha i hyllorna. Bättre att andra kan få dom och glädjas av.

  Jag önskar att jag var lika pysslig som dig. Fixa och dona, sy och skapa.
  Det som kallas symaskinen och jag har aldrig gått hand i hand. I alla fall inte på syslöjden och där har jag lämnat den delen. Inte suttit vid en symaskin sedan dess. Jag har velat köpa en men det ligger tydligen i framtiden.

  En dag är jag nog lika kreativ som dig 🙂
  Kram

 7. Hej! Kul att du tittade in hos mig! Visst är det härligt att få kasta lite saker ibland. Jag har svårt för att kasta med igår hade jag den rätta känslan, så då fick jag kastat lite saker som legat och skräpat i flera år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s