Infist bibliotek

Nej ingen lurade mig aprillo …

Torsdagen var proppad av göranden som började med ett besök hos min husläkare. Allt är bra på den fronten så vi pratade mest om annat roligare … gav henne ett par mönsterstickade vantar för vi i familjen tycker alla så mycket om henne.

Sen tog jag bussen ner till vårt centrum pinnade på upp till bibban och lånade mönsterböcker till barnkläder. När jag klev in så stank det ren fis i hela entrén på bibban, det finns en liten cafeteria vid ingången en sån där självbetjäningshörna med maskiner. Där satt det två gamla gubbar för sig själva  läste tidning och sörplade kaffe … i min fantasi så var någon av dem skyldig.

Den bästa mönster boken fanns det två av, den jag tog först hade någon snott själva mönsterpappret i, så j*vla fula folk är … snikna. Själv fick jag hjälp av maken att kopiera alla mönster för boken kom ut 2003 och finns inte att få tag i längre.

Nästa var apoteket .. inte så lång väntan tills det var min tur … men vad hjälper det när damen som stod på insidan av bänken var modell äldre vilket normalt inte spelar mig någon som helst roll. Denna dam var det söligaste jag någonsin har råkat ut för, hon skulle verkligen inte jobba i betjäningen utan sitta där bak och plocka ihop recept eller vad som helst. Alla datum nagelfors med en nit som gör att jag verkligen fattar att det inte fanns något viktigare i hela världen än att jag inte får ut en medicin en dag för tidigt. Sen fattade hon varken det ena eller andra, jag gick och satte mig orkar inte stå där en halvtimme och vänta på att hon skulle utföra sitt jobb.

Sen landade jag på vårt kondis … jag minns inte när jag var i centrum för mig själv och gjorde allt det här vanliga som jag alltid gjorde förr. Mycket sena lunchen blev en skinksmörgås och så prövade jag en sån där liten macaron tror jag de heter, de är så poppis att varje magasin med självaktning har recept på dem. Tja, nog kunde jag väl mula i mig ett gäng men en kostade 14 kronor och det är en pyttekaka vi pratar om.

Det var en trött Maggan som släpade sig till bussen … självdog en stund på vägen hem men ser att dagisbarnen är ute i den park som jag inte ser från fönstret hemma, så jag hoppade av en hållplats tidigare och segade mig iväg till Tim. Han satt ensam i sandlådan och grät när jag Tarmor i egen hög person kom farande … hm, farande var väl för mycket sagt, jag släpade mig fram och var så trött att jag tänkte att jag var bra korkad som inte hade åkt raka vägen hem. Upp med den lille i famnen och så satt vi där och bara njöt, iallafall gjorde jag det. En mamma skulle gå hem och samlade ihop sina spadar och Tim hade en som hon tog därför grät han. Dum morsa tycker jag, hur svårt hade det varit att ge honom en av alla andra spadar som låg i sandlådan?

                

Igår var det soffan för mig större delen av dagen, precis när jag hade lagt mig ner för att lyssna på ett band med meditation så ringde sonen på väg hem från jobbet. Vad skulle vi äta? Om han handlar med sig mer kött och sötpotatis och lagade maten kunde han och Tim få äta med oss? Men hallå! Självklart! Ännu en trevlig middag med alla mina tre bästa killar …

Tror ni att jag har legat på latsidan idag? Det var bara att släpa sig upp och iväg först med kartongerna med böcker som vi lämpade av vid ett äldreboende, de behövde mer böcker till läshörnan. Sen ner till centrum och handla två par jeans till maken och ärmlösa undertröjor storlek XXXXX eller något sånt till min mamma som har opererat in en ny kula i axeln och inte kan få på sig en tröja med ärm, vi ska till henne imorgon. Sen for vi vidare mot IKEA …. vilket vi inte var ensamma om.

Nu ska maken sätta upp hyllor i syrummet så att vi kan få ordning på det hela där inne så nästa vecka räknar jag med att kunna inviga det hela. Ser jag verkligen fram emot …

5 reaktioner på ”Infist bibliotek

 1. Smörbollen skriver:

  Vilken fin gest att ge husläkaren ett par av dina fina vantar, uppskattades säkert.

  Det var då en massa du har haft för dig, med trevliga och mindre trevliga (fisgubbarna) inslag! 🙂
  Hoppas du nu har en lugn och skön söndag!

  Här blir det en liten fikastund på altanen i eftermiddag, ganska skönt med andra ord.
  Sköt om dig vännen!
  Kramen!

 2. Helena Palena skriver:

  Oj, så du ligger i! Härligt att läsa. Stackars Tim! Tur att Farmor kom. Idag är det mulet och söndag. Ska åka med sonen och hans tre ungar till Leklandet i Hudiksvall.

  Va¨skönt att känna att man vll sy igen. Sydde som bara fan när ungarna var små. Nu leker Klara (8år) och henns kompis Julia med mina tvillingdöttrars kläder. Det är Madicken-förkläden och klänningar i alla dess former. Det roliga för dom är att det finns två av allting. Olia färger dock.

  Fint tema du har nu igen. Det lackar mot påsk och riset med hjärtat är fint. Sen påsk i år. Det är fullmånen som styr. Ha, ha… Rätt åt påvar och prelater som inte helt kunnat sopa bort den gamla tron på modergudinnan. Ha, ha, ha igen!

 3. turez skriver:

  Här har vi verkligen inte legat på latsidan 😉
  Du är aktiv när du kan och det är bra.
  Härligt att känna att man lever.

  Hoppas middagen med de tre bästa killarna blev bra då.
  Och det är bra att han frågar, för man vet ju aldrig. Du kanske inte orkar. Fast jag tror inte du hade nekat honom till att komma över ändå 😉

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s