Rent skitbesvär både i Sverige och Mumbai

Att komma in på en toalett där en kvinna precis har stått på toalettringen för att kissa är något som gör mig så förbannad. Hela ringen full av kiss och så går hon ut som ingenting och låter nästa person torka bort det hela eller rent av sätta sig i det om man har otur och inte ser. Vad är det för egoistiska äckliga vanor en del har tagit sig till i bacill jakten? Gör de likadant hemma tro? Det går väl bra att bara lägga ut lite papper på ringen och sätta sig och göra sitt?

Här hemma i Svedala har vi verkligen guldläge när det gäller

Hur bra vi har det kan man inse när man jämför med Mumbai … där går det 700 personer på 1 toalett det kan betyda att om alla satt i 5 minuter på toa så får man vänta i två månader på att gå på toa. Snacka om toalettbrist …

Har man det som i Mumbai så gör man både nr 1 och nr 2 i det fria var som helst, gator och torg eller stranden vid havet vars vatten är så skitigt av allt kloakvatten som gått direkt dit, vilket gör att det inte går att bada.

Slummen i Mumbai är obeskrivligt stor och omänsklig … vi är väldigt bortskämda i vårt land på alla sätt och vis utan att vi verkar förstå det. Det finns vackra bilder att sätta in men toalettbristen handlar om fattigdom och då tycker jag att en vacker bild skulle vara fel att sätta in i detta inlägg.

7 kommentarer på “Rent skitbesvär både i Sverige och Mumbai

 1. Visst är det väl så att på vissa toaletter utomlands, dvs en sitta -på- huk toalett finns alltid en slang kopplad till en kran eller en vattenkanna som man tvättar sig med. Man håller lämpligen slangen i höger hand och tvättar sig med vänster hand med vattnet. I vissa länder är man oren om man använder papper.

  Viktigt att tänka på är att inte dra ner byxorna för långt för då kommer de ivägen. Dra ner byxorna så lite som möjligt.

 2. Ja, vi har det väldigt bra här i Sverige.
  Men det är fortfarande sjukt äckligt när en person inte förstå att ta reda efter sig när de varit på toaletten, offentlig eller inte.
  Jag brukar alltid ta desinficeringsmedel(eller hur det stavas) och gno in och fixa. Sedan papper runt ringen(bara på offentliga toaletter). Då är jag redo.

  Kram

 3. Ibland har jag varit på toaletter som jag inte ens har fattat hur det är tänkt att fungera…
  I Malaysia en gång, på en marknad, så var det stampat jordgolv och en bautastor kruka med nån vätska i. Skulle man kissa i krukan eller tvätta sig i den? Jag tog det säkra före det osäkra. Kissade på golvet och struntade i att tvätta mig…
  🙂

 4. Men alltså… jag är väl dum men… står på toalettringen?? Den metoden har jag aldrig testat… och funderar på varför man går något sådant. I så fall skulle jag väl ställa mej grensle över stolen… men nej, inte det heller.
  Men visst har vi det oförskämt bra i vår lilla ankdamm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s