Iväg med plockare

15 grader varmt ute och jag svettas för mycket för att njuta av värmen, det är biverkning, är inte något jag kan göra åt det hela.

Snart kommer maken hem och då ska vi ut och städa framför huset … varje år kan vi som bor vara med och städa i vår närmiljö. Som tack får vi som ställer upp tävla om en gratis hyresmånad.

När jag var frisk hämtade jag plockpinne och plastsäck utan att bli belönad på något vis, det var bara skönt att gå ute några timmar och samtidigt se till att det såg trevligt ut runt om. En gång satt jag upp lapp i porten och hoppades att de alla skulle vilja städa runt huset och sen grilla tillsammans. Det blev en trevlig eftermiddag och rätt många kom, förvaltaren körde hit plockare, säckar, handskar och hämtade sen det vi hade samlat ihop. Så inte behöver jag någon hyra gratis för att ta upp lite skit runt om, men många är rätt konstiga. Då när jag såg till att ”hela” huset städade så fick jag höra av en hel del som inte ställde upp att det där hade Matsons anställda betalt för.

Tänk att det alltid finns de där stropparna runt om oss som inte kan tänka tanken så långt som att man gör en sån här sak för allas trevnad, att det också är en möjlighet att lära känna sina grannar lite.

Nu måste jag iväg och städa ….

2 kommentarer på “Iväg med plockare

 1. Jag hade tyckt att det var trevligt om det fanns något sådant här också. Kanske det är något man själv ska starta? För ibland ser det inte riktigt klokt ut. Nu när det mesta kommer upp i tö så ser vi hur mycket rökare vi har i vår område. Det är groteskt.

  En del är väl för fina för att hålla det fint. Samtidigt blir det bra grannsämja.

  Synd att du inte kan vara ute och riktigt njuta av det fina vädret! Jag kan inte gå långt men de småbitarna jag kan gå (till och från bilen tex), njuter jag som allra mest. Varmt i luften och sol. Det var igår det. Idag är det en tjock dimma.

  Kram

 2. Här är det grått idag och 5 grader varmt så det har blivit kallar snabbt.
  Nu kommer du ha fullt upp med bebisen framöver, men satsa på hösten … sätt upp lapp i din port i god tid, välj en helg och skriv att du tar med grill och kol, men att de får ta med korv till grillning. Så städar ni först och grillar och umgås när det är klart. Börja med att pratar med er förvaltare som ska ställa upp med plastsäckar och plockpinnar och även hämtar allt skräp när ni är klara.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s