Slak men hämtar mig

Känner mig stressad av att jag borde en hel del här hemma men kroppen orkar inte.

Igår var jag till dottern, vi satt i trädgården hela eftermiddagen och hade det så skönt. Kaffe och nybakt mandelkaka var väldigt gott och så stickade vi och pratade … dottern har en trädgård där tidigare ägare inte har gjort ett dugg, så hon har fullt sjå med att klippa och rensa, tar aldrig slut så här deras första vår med tomten. Hon berättar om alla deras planer för tomten, trädgården har liksom ”tagit hela henne”, nattlitteratur är numera böcker om hur man sköter en trädgård. Hon brinner för trädgården och det syns/hörs.

Fina äppelkvistar fick jag med mig hem som ris

När jag kom hem såg jag att solen tagit på mig både i ansiktet, armarna och övre bröstet.

Jaha, jag är dagen efter i kroppen som värken och inte orkar ett dugg … jag hade tänkt att städa lite och framför allt sätta igång och sy har inte fått ett dugg gjort av det som jag har pratat om.

Igår när jag kom hem så åkte vi tillsammans med sonen och Tim och handlade på Willys. Nu är TimpaLimpa feberfri och pigg igen, hans kommentar när jag drog honom i kundvagnen var ”nu ska alla handla”. Just precis vad vi gjorde och jag älskar att vara med guldklimpen, idag är han på dagis igen och kanske orkar jag ut i parken en stund innan han ska gå hem för dagen. Igår när vi kom till avdelningen med Risifrutti så ville han ha RisiPrutti som han tror att det heter … skrattar ihjäl mig åt hans felprat.

Taxichaufförer kan verkligen förgylla ens dag, igår hade jag sån tur att jag  fick åka med en 50-talist boende på Ekerö till dottern, gud så vi snackade och skrattade. Att jag skriver 50-talist är för att även jag är född då, vi pratade om sånt som vi växte upp med, kortkort, mods och gud vet allt vi hann med. Jag berättade min mameluckhistoria och han skrattade länge och mycket.

 Hem blev det nästan ännu bättre en kurd med massor av tankar som vi analyserade, där bjöds både djup, skratt och ifrågasättande. Jag skulle nog kunna åka en sväng taxi varje dag och må väldigt bra av det.

Helgen = full fart igen, denna helg är det blommorna som ska planteras om och balkongen ska få en ny heltäckningsmatta. Där ska pysslas och göras vårfint … vilket betyder att vi ska iväg och handla både jord och mattan.

Jag laddar tills på torsdag

Nästa helg ska vi ha 11 personer på påskmiddag, veckan som kommer blir inte så vilsam som jag önskar. Mat ska planeras och börjas lagas någon dag innan och så allt runt om, dotterns svärföräldrar kommer för första gången och ni vet hur det är första gången man bjuder folk, det förpliktigar till fint städat och massa god mat/dryck, tårta och allt som hör till. Jag blir trött bara jag tänker på det hela … sen kommer Tim att springa runt och vilja sånt som inte vi vill … precis som barn blir när vuxna är tråkiga och sitter för länge vid matbordet. Vi ska gardera oss med både ByggarBob bil och film i påskägget, så har han lite att göra.

Ny blomjord på gång

Nu går jag och sätt er skorpdeg … skramlar så tomt i skorpburken.

Önskar er alla en superskön helg!

7 kommentarer på “Slak men hämtar mig

 1. Önskar dig det samma och lycka till med förberedelserna inför middagen. Förstår att du vill att allt ska vara bra men viktigast är ändå att man har trevligt! Fast jag hade tänkt som du!

  Kram

 2. Ja visst är man knasig som har så mycket fånigheter för sig inför att bjuda folk som aldrig har varit hemma hos en? Jisses jag har ett helt normalt hem, vad ska man fjanta sig för?

  Kram tebaka

 3. Ja, nog verkar du ha att göra så det räcker och blir över.
  Lät himla härligt där i din dotters trädgård. Även om hon har mycket att göra med den så måste det ju kännas kul att se resultat och ha ett mål med trädgården 🙂
  Jag var på en blomsteraffär idag och gud vad jag önskade att jag hade en trädgård att påta i och göra fint.

  Jag har nog aldrig varit med om maken på bra samtal i en taxibil och då är jag ändå ganska pratglad av mig. Hade en som körde mig och min kompis mitt i natten. Han var väldigt glad och härlig att prata med. Men annars så brukar de mest sitta tysta.

  Hoppas helgen blir bra och ta det lugnt med all blomgjord 😉
  Kram

 4. Du din bjudning kommer att gå finemangens ska du se och en go och glad påsk önskar jag dig 🙂 Själv längtar jag efter trädgårdsjobb, får vänta ett tag till. Snön ligger kvar här ett tag till. Suck.

  kram

 5. Det är roligt när det blir fest. Fast innan är inte så kul. Allt som ska göras, fejas och grejas. Nästan så man ångrar sig en halvtimme innan folket kommer. Men sen blir det så kul.

  Roligt att läsa om lille Timpa. Skriv en liten bok om honom vettja och rita bilder till. Alla hans namn – Marsinpangrisen Tim går på äventyr kunde den heta. Det är roligt att sätta extra namn på barnen. Brukar berätta för Klara, 8 år, hur det var när hon var liten. Hon vill bara att jag ska berätta mera. Tänk förr innan radio och tv fanns – då fick barn höra berättelser. Så härligt egentligen!

  GLAD PÅSK i Stugan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s