Ingen romtoddy men allt annat var på plats

Nu blev det faktiskt ingen äggtoddy på påskafton, minns att min pappa brukade ge syrran och mig ett varsitt glas med äggula och socker, sen vispade vi för kung och fosterland med en gaffel till det hela var vitt och pösigt … pappa nöjde sig inte med det utan hällde i romplit och fick sig en jamare. Fick även vi döttrar när vi hade vuxit upp.

På bordet ligger nu årets skörd av påskägg, Åre strut med choklad, chokladask, blandat godis och NK choklad. Tursamt sa jag till maken att hoppa över det traditionella chokladgodiset jag alltid får från Betsy Sandberg, jag som ska börja ett nytt liv på tisdag har ju ingen möjlighet att äta upp alla de här kalorierna.  Ett ägg har jag sparat till postkillen, jag skulle ge honom ett ägg men glömde bort att torsdag var veckans sista arbetsdag, så han får ägget på tisdag. Han är bara för go som ofta släpar hit paket som jag normalt skulle få hämta på posten.

Gårdagen blev väldigt trevlig med all mat vi hade lagat och bakat, gästerna var uppslupna och glada och vår yngsta familjemedlem var på topp hela kvällen. Tänk att man kan vara lite över två år och så glad och nöjd hela tiden, han charmade alla damer så det stod härliga till. Vi hade köpt en ny lastbil till honom och så senaste Byggare Bob filmen som gick i en evighetsslinga på tv. Att se honom ränna som en en galning fram och tillbaka till påskägg han hade fått, att få tugga i sig så mycket godis på en gång har han nog aldrig gjort tidigare. 

Efter maten så spelade vi det nyköpta Matspelet som låg på en trevlig och lagom svår nivå för oss trött och stinna efter all mat.

Dottern hjälpte till med diskningen och den sista matlagningen inför middagen, sonen gjorde sallad och maken han surrade runt det hela och drog i många trådar på en gång. Sillen som vi gjorde två helt nya sorter som jag hittade i Buffés senaste nummer var suveränt god. En äppelsill som alla var lyriska över och så den lite mer krämiga pepparrot/kaprissillen var verkligen sorter som jag ska göra om. Men en rätt blev det bara pannkaka av ishavstårtan med räkor behövde mer gelatin, under middagen hade vi roligt åt vad vi skulle ha gjort med den allt för lösa röran som låg på kavringsbotten. Ett förslag var att bara röra ihop botten och allt och servera i småskålar och lådsas att det var en variant på gubbröra 🙂 många skratt när vi spånade vidare.

Idag stack sonen och maken iväg till landet och hämtade husbilen ifrån sin vintervila i ladan. Jag har haft Tim här hela dagen, vi har haft det så mysigt och jag har fått hjälp med det mesta man kan tänka sig. Han har plockat upp ur diskmaskinen för första gången med mig och det var en uppgift som han tog på största alvar. Jag tror att han kan komma att bli min största vapendragare i köket med tiden, han sneglade på äggen och frågade ”vad är det”? Jag sa att han inte fick godis .. måste fråga pappa först. Tror att det är viktigt att man som far/morförälder inte bara kör över föräldrarnas vilja utan rättar sig efter den. Tim får oftast lite mer av både det ena och andra när han är här och det är en far/morförälders privilegium.

Min mamma ringde och tackade för igår och då efter att Tim har pratat med min mamma säger han till mig när det är min tur att prata med mamma ”Jag älskar Tarmor” …. jag älskar Tarmor, två gånger i rad och mamma blev blötdjur i luren för hon hörde varje ord och vad jag blev ska vi inte tala om. Nää, jag gav honom inte påskägget …. men det var nog nära.

Byxorna jag har sytt är för stora till honom så jag har sprättat upp dem i baken måste både sy in dem och klippa av dem.  Rackarns binnikemask till unge och vara smal. 

Njut nu av det sista påsken har att erbjuda, själv ska jag vila mig för nu har jag hållit igång i tre dagar.

En reaktion på ”Ingen romtoddy men allt annat var på plats

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s