Torpa ska de va

 

Hrmf
Tarmor dammsuger

Sätter mig ner en stund och svettas, flåsar efter mitt halvfärdiga varv med dammsugaren, igår var torpsmularen här och det straffar sig direkt.

Tarmor säger han … ”torpa”, jag tittar på honom och fattar inte ett dugg … då upprepar han torpa igen och det går upp ett Liljeholmens … grabben vill ha Tarmors skorpor de med mandel i. Klart han får och klart att jag får dammsuga idag, slamrar rejält i röret när jag sveper fram och tillbaka med smulsugaren.       

Vad är det här för sommarvärme? Jag  vet inte om jag går med på det hela mer än att jag bara får gå på skuggiga gator och sitta i berså omsvept av skuggans svalkande täcke. Ständigt ska en hand ge mig ett glas med något läskande att dricka, gärna samma som maken och jag bjöd på i lördags. En alkoholfri drink som var så suveränt god att alla undrade vad det var. Rabarbersaft outspädd, alkoholfritt mousserande vitt vin och färskpressad citron ahhhh så gott.

Imorgon börjar en ny vecka med att jag ska åka och ta blodprov, det var ett tag sedan. Sen när jag kommer hem ska jag boka en tid hos veterinären, Watson har en uppsvälld ”böld”? nedanför ett öga och jag blir verkligen inte bara orolig utan också trött på allt skit som är med honom hela tiden. Nu säger maken att den kändes mindre idag, jag ska också känna så får vi se om det kanske sugs upp av sig själv och försvinner. Kan ju säga att hund ska man bara ha om man har råd med försäkring och en något stadd kassa. Man är ju så att man kostar på hunden vad som helst som håller honom frisk, precis som man var med sina barn.

 Nu ska jag protestera för var jag än talar om för wp att bilden ska sitta så hamnar de alla högst upp i inlägget, bara så att ni förstår den underliga placeringen av bilderna idag.

Det är tanten jag vill skriva om … så där såg jag den nakna tanten på badhuset när jag var ung. Senare såg jag många tanter i badkaret/duschen när jag som hemvårdarinna fick hjälpa till med hygienen.  Idag är jag som tanten bortsett från den långa näsan och det grå håret. Men det där hårlösa nertill hör tydligen till att bli äldre, eller är det magen som gör att jag inte ser? … allt har en förmåga att dras ner mot golvet och jag tittar ständigt dit ner för att se om det är något hopp om att jag kan hämta upp något, men det kan man ju glömma. Aldrig trodde jag att just jag skulle gå in i tantålder så tidigt, jag har varit så smal att jag nötte kläderna från insidan. Det fanns inte i min värld att just jag skulle bli tjock?

Nu måste jag ta tag i smulsugaren igen och få det sista gjort … maken målar just om delar av köksväggen som nöttes bort igår vid middagen. Våra ommålade gamla stolar hamnade mot väggen och färgade av sig och tog med lite av tapeten. Inget kalas uta krasch säger man ju  men här blev det till att måla istället för att sopa upp skärvorna.

Delta i diskussionen

1 kommentar

 1. Hallå Maggan.
  Ser att du haft Marsipangrinsen på besök. Klart han gillar dina skorpor. Det är gott med skorpa :))
  Det trista är ju att de smular då hihi.
  Men det får man ta när man har en lite marsipangris på besök.

  Det där med Watson är kanske värre. Hoppas ni får rätsida på det. För man känner sig så förtvivlad när djuren blir sjuka för de kan ju inte säga vad som är galet….

  Inte är du tant heller….Man är inte äldre än man känner sig. Ibland kan jag känna mig jättegammal, sjuk och grå. Ibland yngre än många andra.
  Så glöm tanten nu Maggan. Du är Maggan. Ingen annan :))

  Nu ska jag ha en kopp kaffe. Sen får vi se, blir nog en svängom med snabeldraken.

  Kramar om.
  Synnöve.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: