Bryggseglare?

Den lyser obarmhärtigt varmt när vi går vår sväng Watson och jag … nej, det är inte skönt. Ska det vara skönt ska man sitta i en solstol med stickning, korsord, kaffe, bubbelvatten och självklart ha ett redigt stort parasoll som sveper skugga över mig. Jag får inte sola för medicinen och det är så skönt att det är så för en som aldrig har varit intresserad av att ligga där och späka sig i solen. Men det ställer också till lite för även jag vill röra mig ute och ibland sitta en stund i just solen. Ska sy mig en redig solhatt … på tal om att sy … all har väl hört om dessa.

Bryggseglare …

Jag är nog en syseglare … inte mycket blir gjort mest bara prat känns det som. Har en massa småhögar nu i syrummet som jag borde ta tag i, Tims byxor har jag sprättat upp och sytt ihop baken på men kvar är själva breda resårlinningen. Igår när vi hade kalaset här så kom min mamma med en kasse med jeanskjolar, helt perfekt att klippa ut jeans åt till Tim. Så nu har jag en jeanshög bland de övriga högarna. Här sitter jag och läser sybloggar så det står härliga till … när jag väl är klar med det har dagen liksom gått och orken, är inte klokt.

Imorgon har jag bokat hundvakt jag ska passa på att ta mig till Bikupan, det är Röda Korset som har en andrahandsbutik nära vår bostad. Ska titta om jag kan hitta tyg, mönster, garn … finns också en handrahandsaffär för barnkläder där runt knuten, kanske kan jag hitta något vettigt till Tim.

En sak som är underbar är alla båtar som i en evig ström åker förbi nere på vattnet. Det är så fint att stå och titta på när de drar förbi smått som stort, glittret i vattnet, solens smeksamma vals och skuggor som drar förbi är så fint att jag tar extra andetag. På tal om balkongen så får vi nu sätta dit kedjor för de inglasade fönstrena, Tim klättrar och är inte dummare än att han fattar hur man drar upp rutorna.

Nu ska jag sy …

5 kommentarer på “Bryggseglare?

  1. Fullt upp med andra ord! En period sydde jag mycket men det gör jag inte nyu lägre. Finns inte riktigt lusten för det. Men lycka till med jeanshögarna och Tims byxor!

  2. Kanske jag kan få lägga in en beställning på solhatt för jag skulle behöva en jag också? Själv så är jag usel på att sy kläder. Beträffande solstol, bubbelvatten och en skuggig plats så kan jag stå till tjänst med det snart framöver….

    Kram

  3. Skönt att höra att det är fler som håller på och tröskar som jag. Men idag fick jag både Tims byxor klara + makens kalsonger och så började jag på en solhatt till Tim. Ska bli kul och se hur mönstret funkar om det funkar som jag vill menar jag. Blir det bra ska det bli några solhattar för vuxna.
    😉 kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s