Statistik som ljuger och sociala myndigheter får mig att ruttna

Hela gårdagen väntade jag på att få hem vår nyopererade hund, maken skulle hämta honom på eftermiddagen. Sen visade det sig att Watson blivit sjuk redan före operationen, han kräktes och var lös i magen så vår veterinär ville inte operera honom utan vi fick en ny tid till nästa tisdag.

Snopet kändes det … han var så hungrig, satt och pep när jag åt middag, tyckte vi var korkade som inget fattade och satte igång med att rejält krafsa på den stora plasthinken vi har till hans mat. Jag förbarmade mig och värmde välling i två omgångar och det fick han behålla. Hela natten har han sovit gott och i dag har jag kokat torsk och ris som första mål. Han är pigg och lekte redan igår med sina leksaker så det här går nog över snabbt på honom.

Igår fick jag lite gjort i syrummet men tog det för övrigt lugnt, utrensning av mina garderober blir en annan dag. Nu väntar jag på att dottern ska dyka upp, här ska fikas och umgås. Idag är det soligt men inte så varmt och det passar mig perfekt … undrar ibland varför tidningar hela tiden skriver om värmen som om den ju högre den är skulle vara något undergörande. Nej, tacka vet jag hederlig sommarvärme runt 18-20 grader då kan man leva och må bra. Jag är övertygad om att vi är väldigt många som inte alls vill ha den där hysteriska värmen som tidningarna hela tiden slår på stort för. Vad skulle vara så bra med den?

Hör att syskonen som fråntogs sina ”foster”föräldrar nu ska få komma tillbaka dit efter 1½ års utredning. Blir så arg att jag har lust att banka skiten ur socialkärringarna och gubbarna i den komunen …1½ års utredning för något som vi alla på ett par dagar hade klarat ut. Ska det vara omsorg och kärlek till barn? Nej, bara prestige och till slut var de tvingade att göra det som var rätt fast de säkert gärna hade smitit om de inte fått så mycket skit, avdrag på lön skulle de ha så de blev mer seriösa och kärleksfulla till nästa gång. Rätt ofta undrar jag vad det sitter för skit bakom spakarna på sociala? 

Jag litar inte ett dugg på det sociala, i alla fall jag hör går de kvinnors ärenden oavsett hur det ser ut. Om en man gjorde vad kvinnor gör skulle han direkt bli fråntagen all rätt att träffa sina barn, kvinnor kan vara hur psyksjuka som helst, drogade, leva utan riktigt fast adress, lämna sina ungar hur som helst, men har ändå rätt att få ha sina ungar. De kan leva rövare i många år medans barnen bor tryggt och bra hos strävsamma fosterföräldrar, sen plötsligt passar det mamman att vara mamma igen och då är det bara så. De arma ungarna ska rivas upp ur sin kärlek och trygghet för att den sk mamma har fått för sig att plötsligt vara mamma. Det sociala springer jäms med mamman och gör vad det kan för det är ju så fint för barn att få leva med sin mamma … fast hon kanske inte alls finns där för barnen, hon sitter i ett drogrus eller fast i sitt egoistiska psyke och ser bara sig själv.

Känner inte ni att samhället håller på att rämna från det som vi alla har trott var vårt goda samhälle? Nästan varje dag läser jag eller hör på nyheter om allt som vi tror fungerar men inte gör det. Igår var det Brå som med statistik vill få oss att tro att det bara är 100 mord per år som sker i vårt land när det är en siffra som är ren lögn. Många gånger har jag funderat på att de säger att det är oförändrat samma antal mord varje år … när vi alla läser om mord på öppen gata snart varje dag. Varför vill de lura oss med statistik? Vem vinner på det och vad ………………. se där nu dök dottern upp. Vilken tur så att ni slipper dega ner er i mitt sega inlägg.

3 kommentarer på “Statistik som ljuger och sociala myndigheter får mig att ruttna

  1. Det finns många instanser som skyddar kvinnor i vått och torrt oavsett.. Och det är så fel så att det finns inte. Kvinnor kan också vara dåliga mödrar, de kan vara misshandlande monster eller ”fula gubbar”. Tänker på de som åkt fast för barnporrbrott och som hävdar att de är helt oskyldiga, även om de erkänner att de skriver att barnporrbilderna var fina och bad mannen skicka barnporrfilmen igen när den inte gick att öppna. Nej, fy fan för människor som beter sig som svin och gör andra illa, oavsett om det är män eller kvinnor!

  2. Stackars Watson men det verkar ju gå åt rätt håll. Jag kan inte mer än hålla med dig om det du skriver om fosterbarnen, man blir ju så förbannad så att man kokar. Jag kan inte se sådant på tv, jag tar så illa vid mig av empati till barnen och ”fosterföräldrar”, så att man går omkring och mår dåligt. Jag hoppas att sociala myndigheter kan tänka på barnens bästa och inte vara sådana paragrafryttare.
    Kram

  3. Ni har helt rätt både Bettan och Uppupp … det finns så mycket översittare anställda hos myndigheterna och de tycks totalt ha glömt att det är vi som betalar deras löner och att de ska göra ett bra jobb med känsla.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s