Karius och Baktus släng er i väggen

Karies och Baktus släng er i väggen! Kom hem med livet i behåll från tandläkaren för en stund sedan. För några veckor sedan bet jag av en lagning … och sa det till tandläkaren att jag hade bitit av en bit amalgam … tjena, det var den yttre delen av en tand som gick och det jag såg som svart var själva fyllningen inuti tanden.

Tur som en tok så gick det att bygga upp den delen av tanden med en skruv av titan som han borrade ner och sen fyllde han upp med det vita vad det nu är de bygger tänder av. Tycker jag klarade mig lindrigt … efter fyra röntgenbilder, vanlig undersökning, lagning av tanden och det där sista när de liksom borstar tänderna och avslutar med banangeggan rann ”bara” 2.300 kr ur plånboken. Denna gång kom jag dock ihåg att hålla igen truten när jag handlade sallad och bröd på kondiset. Vem vill flina upp sig med en massa gul gegga runt tänderna?

Väl hemma var jag hungrig som bara den, jag äter nästan aldrig något före jag ska till tandis. Men det var inte lätt för jag var bedövad på ena sidan och där ville salladen på något konstigt vis hoppa ut ur truten på mig igen, plus att jag bet mig själv i underläppen flera gånger. Jag skrattade för mig själv, var glad att jag satt där helt ensam och åt.

Minns ni skådisen Dudley More (stavar han så?) han med det krulliga håret, kort i rocken var han också komikern … en dag när han hade besökt tandläkaren så slank han in på ett fik. Där såg han några riktigt snygga brudar som han skulle göra sig till för och flörta med … samtidigt som han gör det dricker han kaffet som bara rinner rakt ner ur munnen på honom, han var bedövad. Tjejerna såg ut som de skulle kräkas så äcklig tyckte de att han var och jag tjöt av skratt.

Nu har sonen och Tim varit över en sväng, tvättat en maskin och så har vi lekt med Tim. När vi satt där i sängen med alla leksaker så säger jag att det är mysigt och då svarar han ”det är musigt” låter ju så gulligt att man kan dö.

Nu ska jag lägga mig i soffan resten av kvällen, glömde tala om att jag köpte nya ecco sandaler efter besöket hos tandis, var in på bibban och apoteket. Hämtade ett paket med mera tyg med makens hjälp före middagen. Nu är jag trött …

6 kommentarer på “Karius och Baktus släng er i väggen

 1. Ha ha! Kommer att tänka på när jag var förkyld och bedövad hur det såg ut under min näsa. Nej det vill jag nog INTE tänka på…

  Skönt att du kom undan så pass lindrigt!

  Kram

 2. Ja, det kan verkligen bli ett dyrt kalas när man har hälsat på tandläkaren. Det är vad jag ha hört och därför har jag inte ens undersökt mina tänder på fyra år. Jag har inte gått till tandläkaren sen jag var nitton.
  Men har tänkt på det, på senare tid. Att jag kanske ska undersöka dom, åtminstone.

  Härligt när barn börja prata. Ord blir helt fel men ändå så rätt 😉
  Kram på dig, ha en trevlig helg.

 3. Usch för tandläkaren på flera sätt, förstår att en del skippar det. Tycker du verkar hunnit med en hel del och vilken tur att du har Tim, han verkar vara ett riktigt charmtroll.
  Ha det så gött
  Kram
  Helena

 4. Åh, det där med tandläkaren är INTE kul. Tur att det gick smidigt att fixa i alla fall.

  Hoppas att du får en jättefin helg! Kram

 5. När jag fick min första bedövning som sjuåring kunde jag inte stänga munnen över huvudtaget, utan satt bara och dregglade rätt ner på skolbänken när jag väl var tillbaka i klassrummet igen. Tur att fröken fann sig och hämtade pappershanddukar…

  Hoppas du känns bra i munnnen nu också.

 6. sv: Åh, vad underbart att ha ordentligt med plats för alla i sommarstugan, så att ni kan få mycket tid tillsammans! Jag orkar egentligen inte heller så mycket, men just nu låter jag sakerna ta tid att göra iordning, jag gör bara det som jag orkar och sedan skjuter jag resten på framtiden. Det är inte så jäkla noga, det viktigaste är ju att man mår bra och låter jante självdö i någon vrå 😉 Du är bra och jag är bra, eller hur? 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s