Vem har rätt till ett boende, inte de unga eller?

  Ingen kul start på dagen … maken hämtade igår en stor påse med de livsviktiga mediciner jag behöver. För en vecka sedan lämnade jag in recepten … då man sa att allt inte fanns inne det skulle komma in till tisdag denna vecka, vi väntade tills igår torsdag med att hämta så att allt verkligen skulle finnas. Jag gillar inte när de byter sorter på mina tabletter, jag vill ha det jag är van vid och känner igen till namnet, när man äter många sorter kan man lätt bli lite förvirrad om det inte står rätt namn på burken.

Nå, maken ringer från apoteket och säger att inget är iordning damen letar medicin i massor av ouppackade lådor … jaha, är det så det funkar. Sen kommer han hem utan medicinlista, så jag vet inte ett dugg vad jag har för mediciner på recepten kvar, kopiatorn funkade inte. Alla andra gånger jag har varit in så har de glömt att göra en lista, så nu måste jag in dit igen för att få en lista så att jag vet vilka recept jag behöver förnya när jag kommer till läkaren i början på juni.

Som om inte det är nog så har de bytt en medicinsort till en billigare/ny utan att skriva på etiketten vilken de har bytt ut av alla de tabletter jag tar. Usch, fick ringa och fråga deras upplysning … hon var trevlig och skulle framföra mina klagomål, är det så här det ”nya fria” apoteken fungerar så är det ett nedköp för oss konsumenter. 

Har ni märkt att allt som ska bli fritt sk fri konkurrens aldrig någonsin blir till konsumentens godo. Allt som ska bli billigare blir rejält dyrare utan att någon i makten reagerar eller bryr sig. Taxi avreglerades … inte gynnade det oss precis. Apoteken, rörigare och dyrare … elen behöver jag skriva mer? Så fort makten börjar tala om avreglering för att vi ska gynnas av konkurrensen mellan företagen får jag gåshud, deras lögner som vi förväntas svälja. Allt det handlar om är ju att företagen ska kunna pungslå oss in absurdum. Elbolagen har väl gått ihop sig för att gemensamt styra prisbilden som många andra har avslöjats med tidigare. Men nu är ju regeringen medpart så det hela är väl inte så intressant att rota i.

Tänker på hela byggbranschen som är den dyraste i hela europa … fast vi mest  har polacker och östfolk som jobbar nästan gratis. Varför gör inte makten ett dugg åt det hela? Var har de tänkt att våra ungar ska bo i framtiden? Hemma för evigt eller … utom de barn som har rika föräldrar, de köper boende till sina ungar. Det är väl ett jäkla sätt att bemöta växande skaran med … vi vill att de ska jobba och betala skatt så att alla 40-talister ska kunna bli torkade i rumpan inom några år.

Vi vill att de ska betala skatt för alla invandrare som väller in och aldrig får jobb och inkomst, alla dessa barn som komunerna förväntas ta ekonomiskt ansvar för som skickas hit för en bättre framtid av de föräldar som har råd att skicka iväg sina barn.

Ett helt samhälle ska de betala skatt till utan att få en chans till ett boende, men det är viktigare att alla invandrare får boende. Eller att alla med handikap får eget boende/ gruppboende som de bygger mest hela tiden för att inte tala om att det byggs boende för äldre. Men inte viktigt för dem som ska betala för dem, hur sjutton går det här ihop? Lika bra att jag skriver på en gång att jag tycker att alla dessa grupper ska ha boenden … även invandrare, så det är inget rasistiskt inlägg, bara tittar rent kasst på hur det faktiskt ser ut idag.

Dagen är regnig och grå … som mitt inlägg.

6 kommentarer på “Vem har rätt till ett boende, inte de unga eller?

 1. Här var det ord och inga visor. Skönt att skriva av sig och jag håller helt och håller med dig.
  Jag förstår att det inte är rasism. Jag har sett samhället med precis samma ögon som du skriver om. Hittar man en lägenhet som ung så är den extremt dyr så då har man ändå inte råd att bo där.
  Såg på nyheterna bara för några dagar sedan om att de ska bygga nya boenden som riktar sig till unga. De säger att de bygger nytt hela tiden. Ja, det kanske de gör. Men bygger de nya lägenheter som unga har råd med? Svaret var nej på den frågan. Varför bygga åt en viss grupp om de ändå inte kan ta del av kakan sedan….

  Hoppas du kommer till rätsida med medicinlistan!
  Kram och trevlig helg.

 2. Här ligger hyrorna för en renoverad trea på 81 Kvm på 9.363 kronor vem sjutton har råd med dessa hyror som barnfamilj? Helt vanliga hyreslägenheter ….
  Fastighetsägarna är allt för giriga, jag mår illa av att andra kan bo i stora hus och betala en bråkdel av vad vi får göra i lägenhet. Det borde vara tvärtom att vi som bor ”kollektivt” med el, vatten, tvättstuga och uteplatser borde får dra av på skatten, inte de som tar mest plats och är dyras i drift för samhället totalt. Jag menar en familj med stort hus och tomt brer ut sig på alla andras bekostnad om du fattar hur jag tänker.
  Det är alltid så viktigt för alla regeringar att hus husägarna ska komma undan och att de inte ska få betala för mycket, men de skiter högtidligt i alla oss i vanliga lägenheter, oss får man suga ut hur som helst. Fast fastighetesägarna ibland har fått lägre kostnader skattemässigt så höjer de ändå hyran för oss i lägenhet, samma varje år. Spelar ingen roll hur lite de gör för oss boende de höjer alltid varje år. Inte har husägare dessa problem eller hur? De har sina lån där de gör som de vill med betalning av ränta och annat. De kan dribbla lite hit och dit, de flesta bor billigare än vad lägenhetsfolk gör.

  Kram o fin helg till dig

 3. Att det stökas runt på apotiek låter ju sanslöst farligt. Vad tar de för ansvar för kund/patientsäkerhet? Det kan ju sluta hur som helst!

  Sv. Tack för dina snälla ord om Skrutten. Jag vände mig om mot stolen han brukade sitta och ”tigga” på medan jag lagade mat i kväll, jag tänkte att ”tänk om han ändå sitter där”! Man blir ju så van att ha dem omkring sig.

 4. Kan bara hålla med. Servicn och kunnandet på alla apotek tycker jag tyvärr har minskat drastiskt. Vissa saker passar nog att ligga under ett monopol…

 5. Jag håller med till punkt och pricka. Jag är också missnöjd med avregleringarna och framför allt apotekets. Jag har tappat förtroendet, personalen verkar ofta inte ha adekvat utbildning… inte de ute i butiken iaf.

  Jag vill inte jaga runt i stan efter mediciner, utan kunna lita på att den man går till ska tillhanda hålla det man ska ha inom 24 timmar.
  Dessutom är jag rädd för att EU kommer att stoppa FASS. Att de vill ta bort den allmänna tillgången till FASS… det ordas om att flera länder anser att det bara är farmacefter och läkare som ska ge oss informationen som finns i FASS.
  Nej, fy det vore en skräck. *hurvas*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s