Gnäll från bana fyra och fem

Morgonen var inte min om jag säger så ….så skönt ute att jag funderar på att lägga mig allt för tidigt för att orka upp och leva en stund innan värmen tar mig. Men jag sa funderar …

Åkte med maken till ortoptisten och var framme redan kvart över åtta … fick komma in nästan direkt och blev undersökt. Efter mycket tittande hit och dit var det arbetsglasögon jag behövde för att se på nära håll … sjutton det blir dyrt, behöver även nya vanliga glasögon, så att jag ser på håll.

På väg ner i trapphuset så öppnade jag entréporten på något konstigt vis och fick så ont i långfingret att jag nästan tappade andan.

Ta det inte personligt, det är långfingret som värker

 Men det är väl själva f*n rent ut sagt, kärringen borde aldrig lämna spisen, så är det. Tog en taxi hem och såg när den stannade vid vår port att Tim och dagiset var på väg ut. Klart att jag direkt haltade dit .. ni ska inte tro att mina ben har slutat värka

Benen gnäller

 sedan igår, det är inte klokt för att inte tala om blödningarna jag får mellan tårna om jag inte tänker mig för när jag går. Fingret är redigt stort och jag konstaterade att det är en blödning som värker om jag försöker tro att fingret går att använda till något mer än i vilande form.

Igår var Tim hos oss från middagstid, vi åt med farfar när han kom hem för att sen gå hem till Tim. Jag spolade upp ett skumbad och satte ner den lilla smutsgrisen … han älskar att bada och öste vatten både här och där.

Sen blev han nerbäddad i nya sängen och fick sin goa välling av farfar, gonatt sa vi och sen blev det tyst. Själv fick jag gå hem i förtid då jag hade glömt min kvällsmedicin, den måste tas kl 22.00 maken kom hem inte så långt efter.

Helgen ser ut att sluta i vilans tecken, med benvärk, fingervärk, slutkörd kropp är det inte så mycket att välja på. Maken frågade igår om det är något jag vill göra på lördag och jag ides inte säga att jag precis tänkt att ”gud så skönt en hel helg utan ett dugg att göra.”

Tant Maggan på väg in i helgen

 

4 reaktioner till “Gnäll från bana fyra och fem

  1. Nu skulle ni haft husbilen. Åka ut till ingenstans och göra precis ingenting. Lyssna på naturen och på varandra.
    Hoppas långfingret blir bättre så du slipper ha ont där också 🙂
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s