Drop in

En kompis till mig

 Igår var jag iväg och klippte av ”mössan” som jag upplevde att mitt hår såg ut som. Fånigt nog tog jag med mig en bild på en fin kort frisyr som jag visade för frissan, tror ni att jag ser ut som på detta foto? Nä, skulle inte tro det, har ni någon gång varit med om att ni ser ut som ni har tänkt er efter ett frissa besök?

Visst jag kan vara hur fin som helst men inte har jag rätt frisyr, rätt hårfärg, rätt mängd lockar osv.

Jag har gått hos vänner och klippt mig i många tidigare år … de lyssnar och har verkligen frissat mig till det jag hade tänkt mig, men de här drop in ställena med invandrade personer de lyssnar inte ett dugg. I Kista var jag för några år sedan med mitt långsamma sparande av hår för att det skulle bli en kort page.

Jag sa precis som det var till killen som klippte också ett drop in i Kista …” jag håller på att spara ut längden till en page”. Tror ni att han brydde sig? Nä, han klippte raskt upp mitt hår för han tyckte att det var bättre så. Blir så förbannad när jag tänker på det … mitt drop in här hemma la en permanent på en bekants hår som inte tog ett dugg. Tror ni att hon fick pengarna tillbaka? Nä, de bara förfasade sig över att någon, vem det nu var inte hade gjort rätt. Hon fick även betala för den nya klippningen hon var tvungen att göra för hon inte såg klok ut i skallen.

Jag trivs hos min drop in tycker de är bra på alla sätt och vis, framförallt att jag kan dyka upp just när det passar mig. Men de har en nonchalans som man inte möter hos en infödd svensk frissa, nu ska man inte generalisera det finns pärlor överallt som gör sitt och lite till, men det är skillnad säga vad man vill.

När man kommer så uppmärksammas man lite lojt och får tala om vad man önskar av dem och de svara att det går bra att sitta ner. Sen när du väl sitter där och ska förklara vad du har tänkt dig så kommer den där nonchalansen, min lätta permanent blir verkligen ett krull … min toning som jag trodde skulle göra mitt hår lite ljusare överlag gjorde mig mörkhårig vilket jag aldrig har varit i hela mitt liv, ingen visade mig en färgkarta och sa den här färgen kommer det att bli.

Jag har varit så vitblond att kompisar alltid undrade vad jag hade gjort med håret efter sommaren och solens extra blekning. Gjorde förr aldrig ett dugg med håret mer än klippte mig och la upp det så som det var på den tiden, permanent gjorde jag då och då så klart. Men nu är jag klart mörkare så blir det med åren och medicineringen.

Efter klipp och toning

Jag vet att drop in tar mindre betalt allt för lite enligt ”vanliga” frisörer och att man ofta anses få en klippning som mest är snygg för stunden, nyfönad och sprayad … man kan märka det på att håret växer ut och ser fult ut. Liksom ingen frisyr kvar ….det fanns ingen från början. Min man går ibland till ”riktiga” frisören och då är hans hår snyggt länge även när det växer ut. Men går han till vårt drop in så ser han inte lika fin ut när tiden gått. Nu kan ni ju tänka att va då det är väl för farao bara att gå till den ”riktiga” frisören … men det passar mig så fint att kunna slinka in när jag mår skapligt, när det passar mig. Det är det som gör att jag går tillbaka till drop in fast jag inte alltid är ok med det.

Jag inser att mitt inlägg med all säkerhet klassas som grovt rasistiskt av de som ständigt väljer att tolka allt på det viset. Men i min blogg får jag väl skriva de tankar jag har om olikheter jag möts av i min lilla värld.

Har precis klippt makens hår lite efter att det växte ut så där fult väldigt snabbt … förr klippte jag honom för det mesta liksom ungarna, men idag orkar jag inte klippa, så han får gå till frisören.

6 kommentarer på “Drop in

 1. Tycker att dom flesta yngre frissor klipper mer som dom vill än vad kunden säger; min persiska frissa är hur lyhörd som helst & kommer jag dit med en bild så går jag därifrån med den frissan.
  För övrigt är jag inte främmande för att protestera där & då; var ”otrogen” min frissa en gång & såg ut som om jag hade en hjälm på huvudet. Protesterade & ägarn fick klippa om tills jag var nöjd.

  Är nog snarare ålders- än ursprungsrasist…

 2. Men gud så rätt du har i det … alla är ju unga. Det var inget att säga efter gårdagens klippning, det hår som skulle vara längre var redan bortklippt. Mitt hår växer snabbt som tur är …
  Det finns en kvinna som är äldre (ägare av salongen) hon gör bra jobb, men var upptagen igår.

 3. Godmorgon på dig Maggan.
  Har faktiskt upplevt detsamma. I Haninge! Drop In. Jag sa vad jag ville, och det blev helt tvärtom! Skulle på barndop och jag fick ha en sjal på huvudet. Himla kul!

  Var däremot och klippte mig i onsdags. En frisersalong i Charlottenberg. Jag sa vad jag ville, vad jag trodde jag passade i osv… när jag gick därifrån en timme senare hade jag fått hårtvätt, masage i stolen, var en sån där massagestol, så skönt och frisyren var helt OK! Är helnöjd! Allt detta för 385 kr bara.

  Här är det en ny dag med regn. Efter 3 dagar med sol så fick det vara nog alltså :))
  Men jag klagar inte. Ska in till stan idag och köpa en ny extern hårddisk. Börjar bli fullt på min dator… Gubben upptäckte det 🙂

  Ha en skön dag nu i alla fall.
  Kramar från nabolandet.
  Synnöve.

 4. När jag klippte mig senast insåg jag efter halva klippningen att det var på väg att bli helt fel frisyyr. Då sade jag till så hon fick klippa om. Blev väl hyfsat till slut men inte helt rätt. Ändå klipper jag mig hos samma kvinna…

  Ja, ja…

  Ha en fin första juli!

  Kram

 5. Hej, hopp nu kommer jag in här och sprider lite midnattssol!..Och jag har haft turen att hitta en underbar frissa, hon är ung och jäkligt konstnärligt lagd. Har aldrig blivit missnöjd hos henne. Ha en fin sommar och det här med att kommentera andras bloggar det har jag också varit dålig på den senaste tiden, det har varit en otroligt arbetssam vår för min del. Allt har sin tid!
  Kramkram

 6. Usch ja. Det har jag med varit med om några gånger. Vilket har gjort mig rädd för frisörer.En del gånger var det år mellan klippningarna men nu de senaste åren går jag till en och samma och blir alltid nöjd. Hon lyssnar verkligen.
  På allt ifrån hur jag vill färga, hur jag vill klippa. Hon kommer med förslag för att jag ska se andra perspektiv. Men det är alltid jag som bestämmer hur hon ska klippa.
  En bra frisör helt enkelt.
  Jag bokar alltid en tid. Just för att drop in inte är särskilt bra.
  Jag har ett och annat att säga om en del frisörbesök jag har varit på men jag tänker inte gå in på det nu, för det kan antas rasistiskt det också.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s