Där stod hon med underbyxorna i handen så förtvivlad

Efter att jag fick muttra av mig till maken när han kom hem så kom energin och lusten tillbaka, det blev en långpannekaka som en kärleksmums men med banansmak i själva botten.

Tänker gå in till granntanten med nybakt kaka och lite kaffe. Hon ringde på vår dörr i början på veckan helt förtvivlad … hon fick inte upp kåpan på sin dörr, orkade inte få upp den, så hon bad med tårarna rinnande att maken skulle sätta fast den i öppet läge. Klart man blir rädd om man inte kan ta sig ut …

Maken tejpade fast kåpan så den sitter uppe för allt framtid. Gamla tanten stod där så skakad med sina underbyxor i handen och rollatorn framför sig med en T-shirt som precis dolde underlivet. Hon föll i höstas och opererade lårbenet … verkar aldrig bli bra efter det. Sen ringde hon på igen och bad om ursäkt, sa att ”hon som skulle komma kommer inte” kan jag hjälpa henne? Klart jag kan och gjorde, inte lätt att ta av sig stödstrumporna när man är både gammal och svag.

Sen den dagen har jag tänkt på henne och allt jag normalt brukar göra i den typen av situationer. När min skalle hade kokat färdig allt jag ville göra för tanten så kom den klokt på att jag inte är som förr, nu får det räcka med kaka och kaffebesök.

Jag vet inte hur ni är funtade men jag har så svårt att låta bli att hjälpa till finnas för andra när de behöver hjälp. Hur tänker ni och hur gör ni? Kan inte ni heller sluta tänka om ni inte kan göra det ni vill för någon annan?

Nu lagar maken middag, vi har kommit fram till att en stor kasslersallad med färsk vitkål och andra grönsaker med en kanongod senapsdressing med gräddfil blir kanon idag i värmen.

3 reaktioner till “Där stod hon med underbyxorna i handen så förtvivlad

 1. I en sådan situation skulle jag verkligen inte kunna sluta tänka på den lilla damen.
  Jag skulle vilja hjälpa till på alla sätt och vis och jag tror hon skulle bli himla glad om du gick över med lite fika och bara pratade strunt med henne.
  Du är en fin människa, dig skulle jag vilja ha som granne.
  Men då hade du fått vara den där damen som jag kunde hjälpa när helst du ville!
  Kram

 2. Turez du skulle passa in som min dotter om du bodde granne med mig, då skulle jag få snusa på den lilla goa och ha henne i knät medans du bryggde kaffe åt oss.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s