Blir diplom lös denna sommar

Dagens svalka och gråa väder är som balsam för min kropp, har hämtat mig från en väldigt trevlig träff hos Angeli med familj i lördags. Maken han var noga med att ställa in GPS:en kvällen innan, men förarligt nog för honom talar en röst ofta om att han ”ligger över hastighetsgränsen” vilket gav mig vatten på min kran ”att han kör för fort” vilket han nekar till och blir sur. Ha ha efter den där resan för att titta på sommarställe så påtalade den där rösten det ett antal gånger och jag log i mjugg och vi glodde på varandra, vad var det jag sagt?

Nå, iväg kom vi i lördags men ljudet på GPS:en hade han stängt av … vi åkte och närmade oss målet varpå han upptäcker att han hade åkt förbi den avfart vi skulle ta av vid … så korkat, allt för att jag inte skulle få vatten på min kran igen om hastigheten. 😉 Jag bara undrar varför man tar sig besväret att ställa in den och sätta upp den när man sen inte använder den på rätt vis? Karlar är ett under av konstigheter ….

Fram kom vi och sen var resten av dagen en raket som gick så snabbt att vi knappt kom fram förrän vi stod på trappen igen och sa hej då. Så fint hus med en svindlande utsikt över stora fält, öppna vidder som gjorde att jag kunde andas och känna en lättnad när jag stod på verandan. Till min stora lycka landade tre tranor på fältet … jag har aldrig sett dem i vilt tillstånd så jag var mäkta imponerad. Snacka om att de nästan lät som de där tutorna sydafrikaneran använde under fotbollsVM … märkliga ljud som Watson gick igång på och skällde allt vad han kunde.

Det här med att grilla är en spännande upplevelse varje gång och visst grillar vi olika, amatörer vänder och vänder på köttbitarna vilket jag har läst mig till och testat inte är bra för köttet. Sen är det själva grilltiden som är knepig, lättast är det att låta kött ligga för länge och det gäller framför allt biffar … rött kött, det blir snustorrt om det ligger för länge. När man steker sånt kött i stekpannan, smälter man smöret tills det slutar snacka, sen i med biffen … stek på en sida tills köttsaft kommer upp på ovansidan då vänder man. Hett ska det vara för att få en fin yta och behålla saften kvar inuti. Med fläskkött och framförallt fläskkarré är det lättast att få bra resultat, det är fett kött vilket gör det perfekt för grillen. Men klaga vill jag inte, det var en god middag med massor av skratt vilket gör att man kan tugga i sig vilken sula som helst utan att bry sig.

Det var mysigt att äntligen få se deras hus och omgivningen de nu bor i, jag tänkte att just en sån stuga vill jag ha lagom stor.

Jag har verkligen gått in i någon sorts semester koma, får inget gjort och vill inget heller för den delen, maken han är flitig både här och där som tur är, men jag lär inte få något diplom för gott uppförande efter den här semestern. Kanske finns det ett diplom för den lataste vad vet jag? Lite plockar jag så klart … gick igenom en stor låda med vykort, julkort och en del brev häromdagen. Hur kan man spara alla dessa åratal av julkort? Jag är helt stum av undran över mig själv, hur tänkte jag då? Men jag tar till vara på alla julkort som är dubbla med bilden utan text, då skär jag av själva bilden och skickar den som julkort nästa gång. Det är faktiskt inte av snålhet utan jag tycker att det är ett slöseri att bara kasta den delen som ofta är vacker och går att använda som ett enkelt julkort nästa jul. Så i jul lär jag skicka kort som är så där 20 år gamla …

Nu ska jag dona lite, sonen och marsipanlimpan kommer om en stund, kanske ska jag baka en rulltårta?

3 reaktioner till “Blir diplom lös denna sommar

 1. Vad du har piffat till bloggen..blir helt till mig av alla härliga färger. Tycker du verkar hålla igång helt tillräckligt. Det är ju sommar och då skall det ju vara lugnet som gäller =)
  Ha de så gött!!

 2. Vilken härlig design du har valt till din blogg 🙂

  Det där med grillning är charmigt. Det är underbart att vi har våra sätt, allihop.
  Jag har också läst mig till det där med köttet. Att låt de ligga länge på var sida än att hålla på å fiffla. Också att verkligen vänta ut så att det blir härlig glöd.
  Mat blir det å mätt blir man för det mesta. Är det sommar så är det 🙂

  Jag sparar julkort en tid. Men hittar jag det så där tio år senare åker det i soporna. Men det är kul att se julkort genom tiderna. Jag har, de senaste åren, gjort mina egna. Dels för det är roligt julpyssel, jag tycker det är roligare att skicka iväg och jag tror att de som får blir liite extra glada.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s