Skitbombad?

En långdragen morgon där jag hasar runt i min egen takt, semestern tog slut idag och jag njuter av tystnaden och ensamheten, den självvalda.

Veckan som gick har varit helt hysterisk av alla möten och grillningar, det har varit otroligt trevligt men kroppen den är inte min bästa vän när det blir för mycket att göra.

Gårdagen blev en låång soffdag när jag bara ville sova vilket gick helt utmärkt att göra enligt min man som slog några golfbollar och städade ett varv här hemma … sov du, sa han. Men inte funkar kroppen så inte, den sover när den vill och inte alltid när jag kan. Tänk vilken tur att maken är som han är, vet inte hur jag skulle klarat mig om han varit som en del män verkar vara, blinda och försoffade vilket är min ”ny” varande roll i vårt äktenskap, försoffad men blind har jag inte lyckats bli ännu tråkigt nog. Jag menar blind för allt som behöver tas om hand om i ett hem.

I år har måsarna varit som galna med sitt ”skrattande” tror det är fler ungar än vanligt, tidiga mornar glider de fram och tillbaka framför vårt sovrumsfönster, gud så de skränar. Berättade jag om dagen när jag stack ut huvudet från balkongen och direkt blev hotad av två måsar som liksom flög rakt mot mig och skrek hemska saker till mig. Vi har taket ovanför oss så de strök nära mig upp på taket. Jag blev inte rädd för dem, men det slog mig hastigt att de ibland skitbombar folk och ändan var det sista jag såg av dem när de försvann upp över taket, så jag drog in skallen väldigt snabbt och stängde igen inglasningen.

Idag börjar mitt luftande av Watson igen, har sluppit det i fem veckor, känner mig rätt ringrostig och inte ett dugg sugen, ute är det varmt igen och jag hoppas att skuggan ska ta solen under eftermiddagen. Igår sa de att det skulle bli molnigt på eftermiddagen, men vädernyheterna har inte gjort annat än lurat oss denna sommar. Jag är så sur över alla svarta moln med regn som de nästan dag efter dag ritar på väderkartan. Snacka om att luras vi får aldrig regn här, det dammar och är snustorrt ute. De sista somrarna har vädret liksom tagit sig rakt upp eller ner i landet utan att bry sig om Stockholms utbuktande del. Ibland ser jag och hör om regn i Stockholmstrakten, men det berör nästan aldrig oss, här står jag ibland och ser regnet över södra delar av stan, men här kommer inget. Jag längtar till hösten, svalkan och regnet …

Nu ska jag göra mig iordning för en tur ut i värmen med Watson som nog är glad att husse har gått till jobbet, Watson är tio år och långpromenader som husse nästan varje morgon gör är inte så kul i värmen, så kanske tycker han det är skönt med en kortis med matte.

 

10 reaktioner till “Skitbombad?

 1. Akta dig för måsarna, visst är det du som redan har fått fågelbajs på dig förut? 🙂
  Jag kan också börja känna längtan efter den där kalla, krispiga hösten nu. Lite ågren inför hala isiga vägar som följer efter det dock.
  Just nu är jag också ganska försoffad, dessvärre inte heller blind. Ännu värre är väl att maken är både försoffad och blind, hehe, du kan ju tänka dig hur det ser ut här hemma. 😉
  Hoppas det har gått bra med Watson i dag. Ta hand om dig där du är!
  Kram!

  Ha ha så du minns när jag blev nersketen av en fågel … gick med Watson och tänk att fågeln (inte en mås som tur var) sket precis på insidan av mitt ena glasöga … och så ner på min kind. Snacka om tur att jag inte fick det i ögonen eller i munnen. Det var äckligt som det var …

 2. Här i Uppsala här vi inte heller haft något regn alls (nästan) hela sommaren, inga oväder eller åska, bara sol och värme.

  Det kunde lika gärna vara Lidingö du skrev om, vi har haft så otroligt lite regn denna sommar.

 3. En del män är verkligen soffpotatisar och fattar inte hur en tvättmaskin eller en dammsugare fungerar. En sådan man vill jag inte ha och tur för mig (och för dig) att vi inte ha sådana män.
  Kram

  Jag har aldrig fattat varför kvinnor inte ser till att männen gör rätt för sig hemma? Nu blev jag sjuk och behövde mer hjälp, men under alla tidigare år så är det jag som har dragit ett större lass när det gäller ungar och hemmet. Men jag ”lärde” maken tidigt vad som behövs göras i ett hem och han har aldig bangat utan dragit sin del av lasset när han har varit hemma.

 4. Jag som har sån fågelnoja hade nog svimmat i fönstret. Tror nog Watson föredrar lite kortare turer i denna värme =)
  Kram

  Jag skrev nog lite slarvigt, klart att maken inte går så långa turer när det är varm ute, men han går mer normala turer än vad jag gör med Watson. Så jobbigt att vara rädd för fåglar … jag är svag för fåglar, tycker om att titta på dem från balkongen för vi bor så högt upp att de ”vita örnarna” seglar utanför, att se dem över ryggen när de flyger förbi är häftigt.

 5. Måsar är det värsta jag vet i fågelväg men som tur är har vi inga häromkring.
  Jag är blind för vad som behövs göras här och det är mannen också tyvärr så när semestern är slut får jag nog städa mej till sömns varje kväll,haha.

  Jag älskar måsar och för den delen alla fåglar utom möjligen de där svarta äckliga Skrakarna, de ser ut som dödens ö där de har boat in sig, allt dör runt om dem. Men klart måsskit är ingen höjdare … de prickar våra rutor rätt ofta och då svär jag, hänger ut och torkar rent.
  Usch det där med städning är ingen höjdare, förr när jag var normalfrisk så gillade jag att städa …men nu orkar jag inte. Att vara två som är blinda måste ju vara lika bra, så behöver man inte reta sig på allt som man inte får hjälp med av den andre blinde. Maken och jag är nog rätt lika när det gäller städning, vi städar innan vi åker bort för att känna att det är fint när vi kommer hem, tur att vi är lika tokiga. Jag har varit pedant men det kan du glömma .. idag försöker jag hålla något så när vettigt men har blivit väldigt normal när det kommer till städande, vad har jag att välja på? Nä, just det, gäller att blunda lite här och där för att inte må dåligt.

 6. Regn vore ju bra att få, det är så torrt överallt. Men nog vore det skönt med lite förlängd sommar allt. Vi har så mycket bökg på vintrarna att det räcker med hälften 🙂
  Ta på dig hjälmen, vem vill ha bajs i håret , ha ha… Skämt å sido de är rättläbbiga, som flygande råttor.
  Krafsa Watte bakom örat från mig!

 7. Måsar och tärnor är det värsta skitbombarna som finns… Tärnan är mera agresiv än måsen.

  Värmen gillas inte heller här kan jag säga.
  Det är för varmt för min del. Vill ha skugga och svalare…. Eftermiddag och kväll är min tid på verandan.

  Ha en skön afton nu.
  Kramar från nabolandet :))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s