Avlopp eller ej

Andas in, andas ut … mår så bra idag, det är så skönt att få en av de sällsynta dagarna när jag på något vis lyckas hålla ihop hela mig. Men inte har jag gjort mycket, vi sniglade oss fram på Watson turen, satte oss på en soffa i skuggan och kände verkligen att det var skönt med sommar. Vi har ätit lunch, jag har tagit hand om disk och det där runt om, tvättat lite och ska snart sätta mig och sy om nu orken håller i sig.

Varje dag när jag läser tidningar, lyssnar på nyheter så reagerar jag på olika saker, jag blir arg rent av förbannad på både det ena och andra, men sen när jag tänker mer på hur folk gör så känner jag ofta att  jag kommer från en annan planet. Allt för många verkar bara ha sitt eget i focus, igår visade de en filmad sekvens från en park i stan. Herrejävlar va skit folk lämnar efter sig, bara reser sig och går. Vad är det som händer i vårt land? Vad är det med folk nu för tiden?

Jag fattar inte varför samhället inte följer upp den här kollektiva fostran som vi alla behöver för att inte slänga skräp hur som helst. Hur kan samhället förändras så mycket bara sedan jag var barn, ska man kanske undra vad det är med nutidens föräldrar? Vad är det de missar i sin fostrar gärning?

Det finns mycket att fundera över … vi har ofta åsikter om hur länderna runt Östersjön smutsar ner vårt vatten, men döm om min förvåning när jag läser om hur mycket skit folk  i sommarstugor skickar rakt ut i natur och vatten. De har inget avlopp …. vi åker runt i världen och tror alltid att vi är bäst och har alla svar, men hur vore det om våra politiker genomdrev något här hemma innan man ska hjälpa andra länder? 

Det har nu kommit en lag som säger att alla stugägare måste göra sig ett godkänt avlopp, i en kommun gick det runt ett par tjänstemän och pratade med stugägarna för att påtala att en förändring måste göras framöver. Men någon uppföljning av vilka som inte har ett avlopp var inte aktuellt. Visst är det konstigt, kan mänskan smita från kostnader så gör hon det … alla kommuner ska väl ha skyldighet att gå igenom samtliga stugägare och se till att ett datum sätts upp för när avloppet ska finnas på plats. Det blir liksom aldrig något rejält av det som bestämts, som om det bara räcker att skriva en lag och sen inte se till att den följs.

2 reaktioner till “Avlopp eller ej

 1. Jag håller med. Jag har alltid varit den som sagt till andra att fan ta reda på sin skit.
  Kristoffer, i början av vårt förhållande, slängde godispapper vart han än gick. Om vi köpt en munsbit på affären som han kunde äta på vägen hem. Pappret hade plats på marken.
  Då gäller det att säga till, för det fanns en sop”tunna” precis bakom oss.
  Hur svårt ska det vara att hålla i skräpet tills man hittar ett ställe där man kan slänga det?
  Skräpet är inte tungt direkt.
  Det vore bättre för alla levande organismer om alla svenskar tänkte som dig och mig!
  KRAM

 2. Alla har vi ett ansvar för vår miljö. Det ska vi inte smita undan. Men efter en vecka i Turkiet kan jag konstatera att Sverige är fantastiskt rent! Trots allt…

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s