Banka kött

Kvällen tillbringade vi hos dottern och hennes fästman … makens bror från skåne med fästmö kom på besök. Så länge sedan vi sågs,  jag har haft en underbar kväll med familjen, god grillad mat och dryck. Dotterns altan har nu fått små ledlampor runt sin kant och de invigde vi ikväll, trappa ner från altanen är snart klart. Man kan säga att vi invigde altanen, den höll konstaterade dotterns fästman.

Dagen började i ett bra tempo vi, Watson och jag gick vår sväng och sen hem till lunchen … sov en stund och när jag vaknade var kroppen helt väck. Äsch, jag blev så jävla sur på kropp skrället för jag skulle med ikväll hur än kroppen mådde. Tur för mig var det skugga på altanen och alla gäster var de närmaste så på något vis började jag må bättre.

Nu sitter jag här nöjd med kvällen och maten, kan tipsa om ett enkelt kanontips för grillat … köpte fläskkarré i bit som maken skar i skivor som han sedan bankade ut rejält med en ”klubba” för sånt, har jag inte redan berätta det? En marinad av citron/olivolja/citronskal/honung/färsk oregano fick de ligga i några timmar. Sen var det bara att grilla, det blir annorlunda med det här bankade köttet, pröva får ni se. Sonen hade gjort ett härligt persiljesmör med god kryddning som han fiffigt lagt tillbaka i Bredgott paketet, bara att servera med en smörkniv i.

Marsipangrisen snurrade runt oss, semesterungen som har kommit helt ur rytm, tur att dagis börjar på måndag. När man är ledig flyter allt omkring mer och det blir lite si och så med sovtider och annat, det minns jag väl från den tiden.

Nu bara måste jag gå och lägga mig, kroppen vrålar faktiskt åt mig fast jag försöker att inte lyssna, så gnatt alla vänner.

2 kommentarer på “Banka kött

 1. Ni verkade ha det trevligt trots att din kropp inte ville så som dig.
  Alltid roligt att testa nya marinader så varför inte? 🙂
  Här får du ett recept på marinad som din make kan prova på
  ½ dl rapsolja
  ½ dl sweet chilisås
  ½ dl soya
  2 matskedar honung
  2 vitlöksklyftor
  och lite salt och peppar.
  Gott till kycklingfilé men passar nog till vilket kött som helst. Urgott!
  Kram

  Mmm härligt den ska jag kopiera och ge till maken … kram o ha det bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s