Ett Gevalia moment

Igår var vi till sommarstället på träff med en besiktningsman, allt väl om dock en hel del att ordna. Inget fukt, taket, golven, väggarna och framförallt den relativt nya toan var ok.

Damen som bor där nu var hemma och det var bra så att vi kunde fråga tusen och en frågor. Denna gång var det uppehåll så vi kunde titta både på huset utvändigt och tomten som är rätt stor. Ett av de mindre husen var bra kvalitet på sa besiktningsmannen men den lite större futten är bara att skrota, så nog finns det att göra … för att inte tala om de ca 12 jättestora träd som ska sågas ner dock ej av oss, de är för stora helt enkelt så det blir en dyr affär.

Nu är skallen full av planering, målarfärg, möbler och jag vet inte allt.

När vi kom hem på eftermiddagen satt jag här och ser plötsligt en man utanför balkongen … 7 våningar upp, var en underlig känsla. Antar att jag skulle ha satt på lite Gevalia kaffe när nu det oväntade hände … De har nu kommit upp till oss med ställningar inför renoveringen av balkongen.

Ett blomsterbud ringde på dörren … fick så fina blommor av Angeli och Janne. Tack!

Idag är det 2 år sedan jag fick Rositas njure och tänk att jag gjorde precis samma fel när jag själv skickade blommor till Rosita. De skulle komma idag på rätt dag, men på något vis kom aldrig frågan upp om vilket datum de skulle skickas, så jag lyckades sända iväg orden innan jag fattade att de skulle komma fram en dag för tidigt. Men tänk att det gjorde inte ett smack, Rosita blev lika glad för det som jag blev av Angelis o Jannes blommor.

Idag är det sega degen till kropp, ont både här och där och skallen går på tomgång, måste snart lägga mig en stund och sova.

Igår drog vi ner till Ica .. jag trampade på med ica vagnen och maken tappade jag bort en liten stund, han blev då bjuden på en espresso av en försäljare av Nescafé …. vi har en sån, marknadens bästa som vi köpte för så där 7 år sedan. Men de här nya lite enklare espressobryggarna kan man göra lite mer blandade kaffesorter av och även chokladdryck. Så vi hann inte mer än hem så sa jag att vi slår till med en sån apparat … passar som handsken på landet. Tänker på Tim som kan dricka choklad eller varm mjölk om han nu skulle gilla det. Skyller på ungstackarn  ha ha det är vi som är lite prylgalna eller kanske är det bara jag? Som sagt ner igen till Ica och slet till oss en maskin och tre paket med kaffe och annat jox. Jag vet precis var den ska stå … vid väggen på vårt blivande köksbord som kommer att bli av modell bar med snygga mjuka sköna barstolar.

Tänk er ett nytt vitt kök, tänk bort kyl och frys, där ska barbordet gå ut från väggen. Mycket tänkande här …

Fredag igen, jag orkar inte laga mat såg att det fanns rester halleluja. Imorgon ska vår dotter vara barnvakt till Tim, de kommer över på eftermiddagen på fika och middag skulle jag tro. Sparar mig till den matlagningen, för den delen är det förbaskat kvavt och varmt, de pratar om värme igen och den kunde jag vara utan.

Avslutar med en bild på uppfarten av vårt hus. Angeli jag har gjort ett fint bildspel till er med några bilder, men fråga mig inte vart det tog vägen, maken får leta ikväll.

2 kommentarer på “Ett Gevalia moment

  1. Det ser hur mysigt ut som helst! Mycket att göra men man behöver väl inte göra allt på en gång..Förstår att det är mycket planering och sån´t, det är ju det som är det roliga..Ni får säkert många mysiga stunder i er lilla sommarstuga…
    Kraam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s