Rumpestumpen

Känner mig helt blåst .. inte värre än vanligt alltså. Den här byggplasten runt vår balkong har nu helt och hållet blåst sönder … klart att ena sidan på så där 20 meter sitter som berget i en hörnstolpe och fladdrar högljutt upp över taket oavbrutet. Gissa om det kan smälla högt i flygande plast i stormbyarna. Jag blir snurrig i skallen av ljudet som nu har förföljt mig i allt för många dagar … det som förvånar mig är att inte företaget som har satt upp det hela har förstärkt det hela i god tid.

Dagarna rinner iväg i ett väldigt makligt tempo, jag sover som en stock på eftermiddagen och lika skönt är det så att jag slipper känna kroppen gnälla mest hela tiden. Det gör ont , det gör ont som Lena sjöng … japp.

I fredags hämtade vi marsipangrisen på dagis, lite purken såg han ut först för han är rädd för Watson när han skäller … han är inte lite rädd, så det har varit ett problem, men brukar gå bra när han väl är här, bara Watson ger fan i att skälla. Vi hade lovat fredagsmys med godis så vi tog en promenad till Ica där han fick peka ut precis vilka godisar han ville ha. Det var mycket som var gott … sen ville han ha popcorn och maken lovade att poppa det under kvällen vilket marsipangrisen aldrig hade sett, sonen kör med micropopcorn.

Precis som jag skrev åt han fiskbullar, sås och potatis så det stod härliga till … sen satte han sig i soffan för att se Emil filmen och när jag kom med skålen bräddfylld av godis då gick det ett sus genom ungen, sus av lust och välbehag. Skålen satte jag mellan hans ben för att han skulle få känna ett överflöd.

Åhh så han åt, bet i en del som han bara la tillbaka … sen var det dags för popcorn och när kastrullen satte igång så blev han väldigt imponerad av allt oljud farfar lyckades åstakomma. Den stora skålen med popcorn fick han också mellan benen och det var kanon tyckte han.

Skumbad sa farmor … nä, han tyckte bäst om att bada hemma med pappa sa han, men det gick inte farmor på. Jag slängde ner vattenkannan till blommorna och en hel del andra skumma saker att ha i badkaret och det gick han på. Nya fina skumtvättlappar hade jag köpt och när jag tvättade honom hade han inte tid med sånt för alla blommor som skulle vattnas i badet. Då sa jag att han kunde tvätta sig själv vilket han roade sig med resten av badet och viktigast var rumpestumpen som han njutbart sa om och om igen, riktigt rullade runt bokstäverna och njöt av det ordet samtidigt som han tvättar ändan med tvättlappen. Magen fick sen en omgång och jag sa till honom att han kunde tvätta snoppeloppen och pungelungen på en gång … haha jag har så kul med den ungen. Just det där omedvetna som barn bjuder på är så skönt … de fattar ju inte att de är så roliga, de bara är vilket är helt underbart och skänker så goda skratt.

Sen kroknade sorken,  jag föreslog att han skulle sova vilket var helt ok för honom, vi tog med en sagobok som jag läste högt ur. Nerbäddad mitt i vår säng somnade han så fint med två fingrar i munnen, det var så mysigt att krypa ner senare med den lilla lena vackra gossen snusandes mellan oss. Han sov som en stock hela natten, pratade lite i sömnen och både maken och jag la våra händer på honom så att han lugnt sov vidare … själv somnade jag inte som vanligt fast jag tog min sömntablett …. vid tvåtiden gick jag upp och tog ännu en tablett och sen sov jag tungt.

Vi sov alla till 9.30 vilket var helt otroligt skönt, maken klädde på sig, marsipangrisen och kopplade Watson, ut skulle de gå … i samma veva kom sonen hem och tog över den goa ungen.

Man blir banne mig knäpp när man får barnbarn, jag bara älskar den ungen och njuter så fruktansvärt av att vara nära honom. Nu är det så kul när han pratar oavbrutet, verkligen försöker förklara saker och undrar över så mycket. Idag åt han middag här och blev kvar några timmar då pappa var på föräldramöte på dagis. Så jag har fått min dagsdos av ren kärlek, så nu överlever jag några dagar till.

Nu ska jag hoppa i säng läser en deckar som är svår att lägga ifrån sig …

 

8 kommentarer på “Rumpestumpen

 1. Underbart mysigt beskrivet. Barn och som i ditt fall barnbarn är så speciella med sina direkta frågor och man ser riktigt hur det njuter av stunden. Igår fick jag en fråga av grannens femåriga dotter, hon kommer till mig varje kväll och åker omkring på min kontorsstol Just igår funderade hon mycket över hur det kom sig att jag tittar på Luftslottet som sprängdes när jag blir rädd….Att jag gillar att utmana min rädsla var svårt att förklara för henne.

  kramkram

 2. Det finns så mycket att prata om med barn och de är så otroligt nyfikna och så koncentrerade på att lyssna och förstå. Idag tittade lilla grisen och sonen in en stund mitt i mitt brödbak, bakmaskinen som jobbade med degen var spännande och att få hälla ner lite mer mjöl var en bra uppgift tyckte han. När jag sa att det var två äpplen rivna ner i degen så berättade han att han minsann hade ätit äpple på dagis under dagen. Det är verkligen en utmaning att försöka förklara saker för dem men härligt att försöka.
  Kram min lilla Piraja

 3. Det är bäst att hålla sig ren 🙂
  Vilken härlig fredag han hade hos er. Massivs med gottigott och sedan bad på det.
  I egenskap av att vara ett barnbarn så älskade jag att komma till farmor. De var alltid samma frukost, rostmacka med marmelad å varmchoklad. Kvällen innan var det bubbelbad. Bada hur länge jag ville.
  Så han njuter nog lika mycket av att vara hos er som du njuter av att ha honom i närheten.
  KRAM PÅ DIG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s