Radongas hipphurra nä …

Rätt ofta tycker jag att livet är knögligt, varför kan man inte få leva utan alla de här förbaskade knöligheterna som livet ständigt bjuder på. Jag ser helt normal ut men är dåligt funtad för att klara alla hastiga förändringar som oftast bara är till det sämre eller i varje fall trasslar till tillvaron, för mig blir det stress.

Vi har väntat länge nu på vattenprovetet som damen i vårt sommarställe har tagit på brunnsvattnet. Naturligvis var det radon över gränsen och det oroar mig inte egentligen för det är en speciell dosa man kopplar till vattnet så blir det ok, mer en kostnadsfråga som damen får ta. Men som om inte det räckte att fundera över …trassla med damen som säljer osv. Så ringer sonen och får inte bo kvar i sin i andra hand hyrda lägenhet mer än till januari. Det är ny regering hos vår förvaltare så inget verkar funkar som förr. Att man är uppväxt här och sått i kön i 10 år  och även bott här verkar inte spela någon roll alls. Kärringen på kontoret sa att han fick väl köpa sig en lägenhet … vilket jävla nöt till kärring rent ut sagt.

Så sonen och marsipangrisen får flytta tillbaka till sonens barndomsvän som tur är!!! Men är det klokt hur det är på bostadsmarknaden? Spelar ingen som helst roll vilka idioter till regering vi har, ingen ser till att det byggs som det ska. Hur tänker man när en man som är ensamstående pappa  i 30-års ålder inte får en normal lägenhet att bo i? Om han nu inte hade sin vän och vi inte kunde ha dem boende hos oss hur skulle det se ut då? Skulle han och två-åringen tälta, kanske utanför kommunhuset eller??

Jag tycker att det är så mycket i samhället som har blivit så sketet de sista 10 åren … inget man kan rösta bort för de kör efter samma principer hela tiden oavsett partifärg. Tror inte det finns något land i europa som har så höga byggkostnader som vi har … snacka om att det har blivit en maffia när det gäller prissättning. Detta fast så många som bygger har polacker och andra lågavlönade som ska sköta byggandet, så fort något ska göras så är det bara polacker man ser och de stackarna får uselt betalt. Men dyras blir det i alla fall för oss som ska hyra eller köpa boende. Finns ingen regering som bryr sig ett dugg om det, bara en massa luftpastejer de levererar som vanligt.

Äsch, allt går över och ordnar sig på något vis men vissa elementära saker som boende ska väl ett rikt land som vårt kunna ordna till alla. Nähä inte det inte …..

Imorgon ska vi in till stan och handla en roddmaskin …. jag satt på en sån när jag gick på rehab och det var ren meditation, så nu ska vi sälja motionscykeln och promenadbandet på blocket. Ut med lite och in med nytt … jag hoppas så att jag ska orka sitta där och ro varje dag. Det är en mjuk träning samtidigt som den tar på hela kroppen det låter väl bra.

Jag har gjort en god sallad på finstrimlad kålrot, morot och tunnskuren fänkål, en apelsin i klyftor utan skinn och så en god dressing över det hela. Tinat kött som visade sig lukta muck … vi tyckte det luktade när vi köpte det men tänkte att det kan göra så ibland när man öppnar vissa förpackningar. Maken ilade ner till Ica och fick nytt kött … medans potatisklyftorna blev klara i ungen.

Mat ropar han … fridens på er för denna gång.

8 kommentarer på “Radongas hipphurra nä …

 1. Trist Maggan….man oroar sig för sina barn oavsett om dom är små eller stora…….jag vet…min äldste fick flytta hem ett tag vilket varken han eller vi tyckte va så kul men ändå en nödlösning. Det är förjäkligt som det är nu på bostadsmarknaden men dom privata fastighetsägarna måste lämna över ALLA sina lägenheter till bostadsförmedlingen. Det är just det flera fastighetsägare åkt dit för. Min gubbe jobbar ju i fastighetsbranschen som du vet och den är skit.
  Skönt att det vara bara Radonet vilket är mycket vanligt vad jag förstår. Ni kommer få det härligt där och byt ut roddmaskinen sen mot hängmattan…..kram från söder…

 2. Jag håller med dig!
  Vårt rika land är som gjort för att skänka till alla andra länder i nöd istället för att göra lite mer för det egna folket. Och nu säger jag inte att vi ska skita i att skänka pengar till de mest behövande, absolut inte. Men det är lite ironiskt.
  Hoppas att allt blir bra för dom till slut. Att de någon jäkla gång kan få en lägenhet som de inte behöver oroa sig över att bli bortkörda ifrån!

  Hur mycket ska du ha för motionscykeln? Jag har varit i tankarna på att köpa en.
  Kanske jag kunde få köpa din? Vore väl toppen 🙂
  Släng iväg ett mejl eller svara på kommentaren!

  Kram på dig Maggan!

 3. Nääe, vad trist för sonen. Hoppas det så småningom löser sig så att han får ett mer permanent boende. Horribelt med bostadsmarknaden i dag.
  Hoppas du hittade dig en fin roddmaskin (rimmar ju lite). 🙂 Ta hand om dig! Kramen!

 4. Åh vad trött man blir säger jag bara, aldrig får man vara riktigt glad tydligen…Men du jag skulle också vilja ha en så´n som ropar MAT, det händer inte ofta här…;)
  Kramar

 5. Det var världens bostadsköer på 60-talet och det är lika än. Säger något om dom som styr oss. Pengar tar dom men vad gör dom? Vem tar ansvar för Sverige? Nej, det finns inget att rösta på tyvärr. Systemet är verkligen korrupt. Det är dags för oss att gå ut på torg och gator vi med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s