Jag säger bara

  Jansson …. lyckan att hitta en färdigrätt som Janssons frestelse gjorde gott inte bara i magen fast den i sig inte är jämförbar med en hemlagad.

Strålande höstdagar med svalka i luften och skinande sol … vi gick en tur,  jag var nyfiken på en figur som jag såg från fönstret hemma. Han stod böjd i vad vi kallar skidbacken, nästan högst upp såg jag hans huvud fara upp och ner. Tog en sväng förbi med Watson och insåg att figuren var hög som ett höghus, han gick efter mig för att meddela att han nog skulle plantera lökarna i solen i stället. Gör det sa jag och kilade vidare …

Tänk så många liv man kan leva ….

Min kropp har på senaste tiden varit som ett fängelse .. denna förbaskade värk gör mig så trött och sur. Trött som jag vet inte vad, orkar halva dagen sen blir det inte så mycket mer. Har en hel del måsten som jag blir tokig på aldrig blir av …

Sa jag att vi har köpt en roddmaskin? Nu står den här och blänger på mig som väntar på att få en bättre dag så att jag kan komma igång med roendet. Fibromyalgin går i skov, ibland blir de så långa att jag har tröttnat på dem för länge sedan, men jag ska i det snaraste ro av bara tusen så fort kroppen orkar lite mer.

Här händer inte ett smack … jag stickar barnsockor och vantar till till dam, så mycket mer blir det aldrig. Hissen är färdig och jag njuter varje gång jag öppnar dörren och tar en tur.

I veckan ska jag ta influensavaccinet, det ska alla vi som har sänkt immunförsvar göra.

 

 

8 kommentarer på “Jag säger bara

 1. Älskar Janssons…Själv tog jag sprutan igår..Förstår det där med att vara sjukligt trött halva dan..det tär på en. Hoppas värken ger med sig snart så du får ta en roddtur.
  Kram!

 2. Haha, härlig bild!

  Jag har för mig att jag inte gillar Janssons men det var förr. Om Janssons dyker upp på en bjudning så ska jag smaka. Lika med sill, har jag för mig att jag inte gillar därför har jag undvikt det.
  Men så provsmakade jag senapssill på Willys förra julen. Den var god!

  Roddmaskinen kan flirta lite till med dig.
  Du kan inte orka allt här i världen.
  Kram på dig Maggan!

 3. Tjingeling på er alla … värken sitter som ett smäck vad jag än gör. Så det är bara till att sitta ner i båten och vänta på bättre tider. Jag fick för några veckor sedan börja äta en tablett mot högt kolesterol och en biverkan av dem är just ledvärk som om inte jag har nog med det helt av mig själv. Så det kan vara en förklaring till att jag nu mår sämre och inte känner något bättring i lederna. Men allt löser sig till slut om man bara väntar tillräckligt länge så får man något annat att klaga över 🙂
  Kram

 4. Min chefs mamma har fibromyalgi sen många många år tillbaks och hon håller smärtan borta med att gå på gymmet o lyfta skrot. Hon har aldrig tagit några tabletter utan tränar ca 1 timme varje dag. Så roddmaskinen är nog en bra grej att börja med kanske ..Kram

 5. Jag tar inga tabletter mot värken … i värsta fall en panodil. Sen har jag också tränat både två och tre gånger i veckan före jag fick njursvikt. Det där med träning tror jag på men det är olika hur man mår av fibron, en del tränar och andra blir som mig mest mer sjuka dagen efter de har tränat. Det händer mycket med musklerna när man får njursvikt… de försvinner och är verkligen inte lätt att få ordning på när man inte är purung längre och dessutom har fibron och biverkningar från medicin som de flesta aldrig skulle drömma om att äta om de slapp.

  Tänker att det alltid finns någon som känner någon som gör allt det där alla tycker att man ska göra för att bli frisk ha ha. Det är sällan eller aldrig någon skriver att man ska sitta still i båten när man mår dåligt, man vill alltid komma med råd om hur personen ska komma igång för träning gud bevars är ett svar på allt, tror man. Ta inte illa upp nu för jag ser bara mönstret i hur vi alla gör.

  Eftersom jag idag har gått en promenad med Watson och på eftermiddagen plockade äpplen tänker jag med gott samvete lägga mig i soffan och glo på tv.
  Tjaba alla goingar ….

 6. Ouff, det låter jobbigt att ro… Inte ens jag som är ”kry” tycker det är enkelt att ro. Så ta det lugnt och sjung högt medans du tar dig fram längst fiktiva kanaler 🙂
  Men visst har du en motionscykel? Hur funkar det som motion?
  Kram

 7. Motion är ett hopplöst kapitel, min kropp funkar inte dagen efter jag försöker att skaffa mig motion, det är fibromyalgin som funkar så för min kropp. Jo, jag har en motionscykel som maken trampar hysteriskt på då och då. Sen hade jag ett promenadband som bara stod här och glodde på mig så det har dottern fått köpa.
  Nu kör jag roddmaskinen lite om dagen i lugnt tempo med lite tur kanske det funkar för min kropp.
  Jag har hittat en kanal som tursamt har tv, så där ror jag och glor på burken samtidigt. Inte dumt alls.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s