Svårt att freda sig mot idioter

Helgen bara sprang förbi, marsipangrisen sov över här fredag till lördag och det är ju så mysigt på alla vis. Nattetid mindre mysigt … en fot i munnen, en armbåge i örat och så dessa små fötter som trampade runt på min rygg med jämna mellanrum … en vaken röst som säger ”Farmor jag vill titta på tv” … imorgon sa farmor, ”farmor jag vill till pappa” … imorgon sa farmor och fick ”Ok” som svar sen sov han vidare.

Inga som helst problem att ha honom hos oss, bara kärlek.

Lördag drog vi till Barkarby och handlade overall, fodrade allstövlar och ett par fodrade gympaskor till honom … Allt var bra så när som på overallen, den gillade inte sonen. Vi lämnade över den lille till pappan och drog ner till Ica, färsk krabba, King crab och en hummer så överlevde vi även den dagen.

Söndag drog vi till Barkarby igen denna gång var det makens tur att röja runt och handla verktyg och allt sånt vi tror oss behöva när det ska snickras/renovera på huset. Han var salig antar jag som under tiden tittade runt i affärer efter något i klädväg, vilket inte gav ett dugg. Bytte overallen som sonen inte gillade till en helt blå vanlig tråkig overall, snygg men inget ”rolig” …  På vägen hem slank vi in på Ica och köpte en krabba och en arm King crab vilket toppades av hovmästarsås … inte till oss utan till sonen som vi vill överaska med lite extra smask till middag.

Idag denna strålande dag gick Watson och jag vår sväng och njöt var och en på sitt vis … väl hemma åt jag lite lunch när telefonen ringde. Tror ni inte att det är kärringen som bor i sommarhuset som ringer, vilket jag har fasat för och väntat mig … hon vill ju helst smita ifrån att tömma husen på allt skräp som hon har ”gömt” där inne. Vi har sagt personligen till henne att vi inte vill ha kvar något så när som på två arbetsbänkar i källare, vi har sagt det och mäklare har betonat det även han. Nu vill hon inte ta ut en våningssäng som står i det ruckel vi får riva ner, rucklet en slags gammal bod med en metallram runt så man kunde dra den på hjulen när den var i sitt esse. Nu är det bara skit kvar och dörren går inte att få upp säger hon … därför vill hon att vi ska ta våningssängen som står där inne. Mycket svammel om att vi inte vill ta över det som står i de små husen som andra gör när de flyttar in hade hon minsann hört … vi var besvärliga. Jag blev förbanna och sa att jag inte har ett dugg med hennes ekonomi (som hon bara gnäller över) eller hur besvärligt det hela är för hennes del. Jag ser det precis som när någon ska flytta ut ur en lägenhet, man rensar rent och skurar sen ut efter sig punkt slut. Samma sak är det med ett hus …..

Sen kom resten och jag rös och ni skulle fatta om ni hade mött henne och hört henne … hon kan inte flytta in i sin lägenhet förren i början på december, så hon ska bo i grannens hus under tiden och det är ju så besvärligt med tvätten, kan hon få tvätta i tvättmaskinen i vår källaren under tiden? Sen undrar hon om vi ska till huset nu på fredag efter att vi har gjort det sista hos mäklaren … då undrar hon om hon kan få åka med. Nä fy fan rent ut sagt, jag bara visste att vi skulle få besvär med henne. Är husen tömda och städade så kommer jag verkligen att bli glad … men det tvivlar jag på. Sen tror hon att hon ska åka med oss dit … glöm det, vi har väntat sedan i augusti på denna stund och vi vill inte ha med henne så hon ska gå runt och babbla  och allt i vår, just vår egen stund av första husägarlycka. Hon kan inte åka med som tur är för vi kommer att ha bilen proppfull + hund. Kan ju säga att mäklaren höll på att bli galen på kärringen …

Hon snackar om att hon inte har pengar och vad tusan ska jag göra åt det eller ha med det att göra. Ingen vinst på huset för henne, men vi har massor av saker som hon borde ha betalt mer för att vi får göra och så har hon mage att ringa och snacka massa skit. Jag kan lova att hon är en sån där sk rättshaverist, de har ju alltid alla rätt och alla andra är ju dumma.

Nog har vi att göra framöver … tomten har hon inte gjort ett skit åt under de 18 år hon har bott där, massor av stora, redigt stora träd ska ner, så stora att vi måste skaffa hjälp. I den egna brunnen har hon druckit radon vatten alla år och tycker att vi är petiga som ville ha vattenprov det hade hon aldrig gjort. Hon hörde sig för att det inte är bra för barn, men för henne var det inte så farligt. Mellan 20-30 tusen kostar det att åtgärda det hela vilket vi självklart ska göra senare … man kan ta med sig dunkar med vatten det gör andra säger kärringen. Muren ner till källaren håller på att ge vika det måste vi också skaffa hjälp med att ordna … den där gamla boden ska rivas ner och då får vi hyra container för att bli av med skiten. … nu skriver jag inte om den renovering vi ska göra i vårt eget hus, nytt kök och golv, i golvmattan är det ett stort hål som hon gömde med en matta under visningen, måla och slipa och en massa andra saker som ska åtgärdas med tiden. Det finns ännu ett litet hus som vi ska renovera, killen som vi hyrde för att kolla allt har sagt att vårt stora hus och det lilla är helt ok när det gäller fukt.

Så min dag som var så energi glad … tappade lite av farten, sjutton rent ut sagt att någon ska ringa och bara bete sig.

Nu kom maken hem och sa att han har hyrt ett täckt släp till på fredag för vi har så mycket som ska med. Jag ska nu sätta mig i soffan och sticka vidare på mina sockor.

 

 

2 kommentarer på “Svårt att freda sig mot idioter

  1. Håll henne kort är mitt bestämda råd. Ni har köpt hennes hus och punkt slut.
    Men visst blir man bara så trött. Trött och irriterad…

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s