Finns bara landet i huvve

Både sonen och maken drömmer om sommaren som komma skall … jag kiknar i oset från deras fantasigrillar redan.

Veckan som gick var mer än proppad av göranden … var på Karolinska sjukhuset på en föreläsning om min njursjukdom, hela salen var full och folk fick sitta i trapporna för att kunna vara med. Spännande med genetiska informationen och allt annat också för den delen fast det hela handlade i mångt och mycket om perioden före transplantation.

Jag har tagit mitt influensavaccin, handlat och donat och så skrevs det sista på huset och betalades in … sen åkte vi dit för första gången det var spännande, som om jag inte riktigt fattar att allt det där är vårt. Dagen efter åkte vi tillbaka och alla var med, jag bjöd på en köpt smörgåstårta som var så liten och platt att det var det sämsta jag någonsin bjudit på. Alla var vi ännu hungriga när fatet var tomt..

Maken hämtade smörgåstårtan tidigare och ställde den på bilgolvet under barnstolen, så jag såg den aldrig förrän den ställdes på bordet. Förbaskad var jag när jag idag ringde, tjejen som var ansvarig sa att det alltid bara var 3 lager … så där 4½- 5 cm hög med garnering så snål att det var pinsamt för att inte tala om att de hade lagt garneringen kvällen innan, hur kul är salladen och gurkorna då? Men allt var så fint så enligt idioten jag pratade med … ska väl säga att jag har handlat många smörgåstårtor där förr … just det förr, för nu har de mist mig som smörgåstårtskund var så säker. Sitta där på landet utan mer att bjuda på …

Nu skriver vi långa listor till landet … helgen som kommer ska sonen och maken slå ner köket. Jag och lillgrisen har en rejäl lövhög att gräva i … ingen sandlåda här ännu utan lövlåda att roa oss med.

Kanske behöver jag en sån här gubbe på landet i vinter?

Igår skulle jag sova länge och bara slöa, sova länge hann jag men sen kom sonen och marsipangrisen över för att tvätta en maskin. De blev kvar under dagen … sen kom ett pling på sonens mobil om att marsipangrisens ”mamma” inte orkade bjuda på den middag som hon sagt… inget förvånar längre, så synd om vår älskade marsipangris som ska bli lurad om och om igen. De fick äta här i stället, sonen lagade supergod middag med strimlad fläskfile, i såsen färska champinjoner, citronrasp, små tomater, vitlök, purjolök och grädde … och så färsk spagetti.

Idag ska jag iväg med Watson som ska till sin hund frisör och bli både trimmad och schamponerad själv ska jag in och handla mat under tiden, husse hämtar mig och alla kassar i affären.

En dag i veckan ska jag hämta marsipangrisen och gå ner till frisören även med honom, första klippningen blir nog spännande både för honom och farmor. Jag tänker garanterat ha en godispåse i fickan att locka honom med när den naturliga farmorspondusen har tagit slut och springet i benen börjar ta över för mycket.

Ojoj så trött min kropp är … denna vecka ska jag verkligen ta det lugnt.

5 reaktioner till “Finns bara landet i huvve

 1. En beställd smörgåstårta ska vara hög och maffig. Punkt slut. Förstår att du blev missnöjd. Jag fick en prinsesstårta som var lika platt och den klagade jag på. Men vad fick jag för det…

  Lycka till med huset. Förstår att det ska bli spännande.

  Kram

 2. Så mysigt med lantställe.
  Ni kommer vara mer än stolta när allt är fixat och klart så som ni vill ha det.
  Hoppas ni kan njuta av den redan på försommaren och inte bara massa fix, fix.

  Ta det lugnt du så att du orkar med marsipangrisen sedan 🙂
  Kram

 3. Jag som inte tillhör smörgåstårtans stora fanclub kan också konstatera att med snål och hängig fyllning och garnering blir det inte bättre.

 4. Var spännande och roligt med massa drömmar och planering för stugan! (kanske lite uttröttande också) Där kommer ni nog ha det bra hela familjen!

  Snöpligt med smörgåstårtan.:(

  Ta nu och vila kroppen och sköt om dig!
  Kram!
  /Tanja (”Smörbollen”)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s