Fars Dag, släng till honom en rejäl skurborst

Gå inte på allt ni ser … men nästan så att jag gymnastiserade igår, i alla fall armarna upp, ner och sträck. Väggarna var fulla av spindelväv i sommarstugan, det blev till att dammsuga sig runt för att få bort skräpet. Hur kan man bo i ett hus utan att städa bort sånt? Jag har så svårt att förstå folk som har skitigt runt omkring sig?

Tim var förkyld och hostade och jag har haft ont i halsen några kvällar, men mer har det inte blivit men nu får vi se hur det blir, det halsonda blev värre igår kväll och jag la mig otroligt tidigt så trött i kroppen att det inte gick att vara uppe längre.

Klart jag har ont i kroppen, om jag någonsin tvivlar om det även gäller under natten så sa maken idag att jag till och med gnäller i sömnen när jag ska vända mig om, trodde jag kunde hålla truten under sömnen, men icke sa Nicke.

Efter den sena duschen så började maken skratta och påstod att jag hade missuppfattat det här med botox. Va, hur har han mage att säga så, jag stod där i en ansiktsmask som gick lite i genomskinligt blått, stelt stelnat i det naturliga grin mitt ansikte bjuder. Inte en rynka så långt ögat når … bra mycket billigare och ofarligare än botox, jag kunde till och med prata utan att låta konstigt.

Igår rev maken och sonen ner köket i stugan och sen var vi ute på tomten och sågade, klippte av träd och sly, en gammal kattgård revs ner och vips så fick vi en ”ny tomt”. Marsipangrisen fick ett set med alla tänkbara verktyg som han kunde hänga i ett bälte runt magen. Han bankade så det stod härliga till på avhuggna stubbar med hammaren och var så nöjd med sina skyddsglasögon och hjälmen på skallen.

Fars Dag … igår i förtid fick sonen ett paket som vi köpt och placerade i Tims hand, ”Ge det till pappa, sa vi”. De hjälptes åt att öppna, lika bra det för Tim vill ha alla paket själv. En salladsslunga fick sonen, en sån ville han ha … kan han behöva så mycket mat och sallader han lagar.

Men hans egen Far ligger just nu och skurar köksgolvet med såpa, på knä, på riktigt som förr när jag själv höll i borsten och gjorde det hela några gånger om året. Grattis på Fars Dag ropade jag ut till köket. 😉 Är inte riktigt så handlarna har tänkt sig denna dag. Han skulle bada i gräsliga nyköpta slipsar och strumpor och barnen skulle komma över med tindrande ögon och mamman skulle bjuda på handlarns äckliga färdigköpta bullar. Allt han i verkligheten fick var en skurborst och såpa. Ska fan va Far i detta hus …

Det är så roligt med sommarhuset … detta fantiserande om allt som ska bli så fint när det hela är klart är fantastiskt roligt att tänka på. Vi är alla helt insnöade på detta byggande och fixande … sonen ringde idag och ville prata med pappan sin och tror ni inte att han hade hunnit tänka en sjutusan massa nya tankar om hur det hela kan tänkas se ut om vi gör si eller så. Igår när jag la mig så satte jag väckarklockan på 10.00 det är då jag ska ta min hög med tabletter, den la jag på nattduksbordet för att bara kunna stänga av klockan och hysta in dosen i truten, vända mig om och somna om. Allt funkade väldigt bra om det inte var så att marsipangrisen bara skulle prata med farmor vid denna för mig okristliga tid. 🙂 Jag hasade motvilligt upp och svarade i luren efter 511 signaler och jag funderade/svor över vem i hela friden det var som inte slutade ringa så att jag kunde få somna om. Men säg den farmor som är arg när lillgrisen ringer och har så mycket att prata med farmor om?

Farmors snickare i farten …

Hittade ett foto som sonen tog på honom igår.

5 reaktioner till “Fars Dag, släng till honom en rejäl skurborst

 1. Här sitter jag och skrattar högt åt dina roliga kommentarer. Du skriver på ett så humoristiskt sätt.
  Farsdag ja, min egen pappa går det inte att få tag på. Fel på linjen måntro?

  Kan se Tim framför mig. Gå där och bankar ”Dra sitt strå till stacken” så att säga.

  Vi har påbörjat en tapetsering i Alexis rum och där fantiserar jag likadant. Kan knappt bärga mig tills det är klart. Än mer tror jag att ni längtar och oj vad ni kan njuta sedan efter allt slit och alla timmar. Det är ERT.
  Kram på dig tokmaggan 😉

 2. Så roligt med en ny sommarstuga men vad är det för gök ni köpt den av? Hon låter då helt makalös! Passa er nästa sensommar, då kanske hon kommer och plockar ren bärbuskarna (om det finns några), sånt har jag hört talas om. 🙂

 3. Mycket jobb men också mycket trevligt att se fram emot. Jag förstår inte heller hur folk kan ha det så skitigt. Men nu får ni undan det och får ordning på torpet!

 4. He he he… Du är bra härlig. 🙂
  …en sak jag tänkte redan vid första stycket var att det är ju kanoners att du sträcker upp armarna och stretchar.. Lymfsystemet har inget eget pumpmaskineri, utan det är något man måste ”gymnastisera” för att hålla vätskorna flytande. Då är det där med att sträcka upp armarna och pumpa upp och ned superbra! Så flaxa på med dammtrasan du, det är nyttigt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s