Jordgubbar på gång

Blommande jordgubb

Nu tror ni jag dillar, men utanför en port har en dam planterat massor av jordgubbsplantor sedan några år, de har verkligen sått sig själva och upptar nu en stor plats. Tänk att där blommar jordgubben … vad ger ni mig för det i november?

På tal om blomning så blommar alla tänkbara sorters rosor och jag blir sugen på att ta med mig en knopp hem. Men så kan man inte göra när man bor i ett område där blommorna är för allas välmående. Skulle inte bli några blommor kvar om vi alla tog en liten knopp eller hur?

Denna strålande dag går vi i maklig takt för kroppen värker så jag blir galen, trastarna mumsar på rönnbär och livet lättar liksom när man får deltar i en trastmåltid. Trasten lättar nog också litegrann då han kan bli onykter på de granna bären. Så vem mår inte bra en sån dag?
 
Igår lovade jag marsipangrisen pannkakor till middag och det ångrar jag idag med värk i kroppen, men sagt är sagt och det är alltid så trevligt att vara med honom, så han får bli min värktablett idag. Sen sa jag att vi skulle passa på och handla från glassbilen som ska komma idag, bara den inte kommer för sent, en sån liten gosse ska inte somna allt för sent. Vi har redan bestämt vilka glassar han vill ha och vilka jag vill ha så det blir till att ta fram plånboken.
 
För någon dag sedan köpte jag en adventskalender med choklad i till Tim, den ställde jag på bordet lutad mot väggen för att senare gömmas. Men inte tänkte jag på det när han och sonen dök upp igår för att tvätta en maskin. Det första han såg var så klart adventskalendern, den ville han titta på och jag min dumsnut sa att vi kunde öppna den och så fick han öppna lucka 1 och smaska i sig en chokladbit. Här gick sonen igång, han hade en sån hemma som Tim tjatade om men självklart inte fick öppna förren den 1 december. Ja, fy på mig … skrattade gott då Tim blev arg på pappa sin när han bannade mig … då hör man Tim säga ”Dumma pappa”. Tänk så tidigt de kan inse fördelen med en svag farmor … och gå i försvar. Jag har en vapendragare i livet och det är underbart inte sant? 🙂
 
Det är nu Tim prövar nya ord, han har äldre kompisar på dagis, så det är med honom precis som med pappa hans när han var i den ålder. Tims nya är att saker och även farmor och farfar är äckliga … han fattar nog inte ordet än, pappa hans gick omkring och sa ”knulla” i tid och otid. Då frågade jag honom om han visste vad det betydde? Nää, det visste han inte men efter att jag hade berättat det hörde jag aldrig det ordet igen. Sonen var dock lite äldre än vad Tim är …25 så där  😉 skojar lite men det fattar ni nog.
 
Nu måste jag lägga mig och vila en stund så jag orkar steka pankisar senare.
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer på “Jordgubbar på gång

  1. Del vi alla vet är att det är hos far och morföräldrarna man får obegränsat med godsaker och alltid något i munnen. En farmor har alltid något gott i skafferiet.
    Så jag tycker du bara gjorde din plikt då du gav honom en liten choklad. Även om det kraschar sonens försök att få Tim att inse att det är den första dec som man får den första biten.
    KRAM

  2. En farmor har vissa favörer som föräldrar inte har. Så är det bara 😉 Även om det kanske rubbade en annan persons planer…

    Hoppas pannkakorna blev goda!

  3. ja du, jag har hört hårresande saker av barnbarnen 🙂 Det är mycket som åker in i de där vidöppna öronen. Konstigt nog så fastnar allt jäkelskap lättare än läxor 😀 Jordgubbar, ja det hade jag velat ha en liter av nu. Hoppas du kryar på dig till pannkakslagningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s