Tror tummen ska frysa av och hamna i diskhon

Hemkokt apelsinmarmelad med kanelstång och färsk ingefära

 Inte trodde jag att det skulle bli någon marmelad men för den delen verkar dagarna sällan bli som jag har tänkt och inte behöver det betyda att det är till det sämre.

Vaknade när klockan ringde och upptäckte att halsen inte alls mådde bra, jag velade fram och tillbaka innan jag ringde tandhygenisten och bokade av tiden samtidigt som jag kände att jag bokade av hela min dag. Allt var ordnat med hundvakt inför besöket hos hygenisten för att sen fortsätta med en del saker jag skulle handla till marsipangrisen och till min mamma som fyller år på söndag.

La mig tillrätta och sov många timmar … vankade in i duschen och stod där rätt vinglig och tänkte att det var väl själva f*n.

Eftermiddagen gick och jag tittade varje gång jag kom in i köket på apelsinerna och syltsockret … men äh, det får allt bli en annan dag. Det ringer på dörren, jag tror att det är granntanten ni vet hon som är en sjutusan till ”kärring” på att elda hemma, men inte var det hon, där stod sonen och marsipangrisen. Sonen sa att marsipangrisen absolut skulle till farmor, han  blev arg  som bara den när han inte fick gå hit, sonen tänkte att de kunde titta upp på en fika då han var lite tidigare än vanligt från jobbet. Gud så bra fostrad han är som tänkte så …

Men klart att de skulle äta med oss, spelar väl ingen roll med det halsonda, har förmodligen fått det från lilla grisen. Det var till att kasta sig ut i köket och röja runt, en pyttipanna med stekta ägg och rödbetor fick jag ihop. Hemlagade och tinade lasagnen fick sonen och maken ta i matlåda imorgon istället för middag till maken och mig.

Maken handlade färg idag och självklart ska marsipangrisen få några gamla urvuxna kläder på sig så att även han kan få måla, lasera på panelen kan väl passa en sån där minimålare. Mycket kel och gullande blev det mest hela kvällen, oooh det är stort med barnbarn, fjöligare farmor får man nog leta efter.

Sen satt maken och jag i soffan och glodde på dumburken, jag stickar på ännu ett par sockar till barn, har en redig hög nu. Plötsligt slår det till och jag inser att det kommer att bli marmelad ikväll, för det vill jag ha till en rostat macka imorgon, tänk en med ost och marmelad. Allt puttrade på och lite jul doftade det från kanelbarken som dottern köpte i Indien sist hon var där, en färsk ingefära puttrade stingande runt i kastrullen. Tänkte så klart att det gäller att akta sig så att man inte får det heta på sig när man häller upp och som ett omen stänkte jag så klart ner min ena tumme. Det gör så in i bäng ont, kallt vatten tills tummen nästan fryser och faller ner i diskhon och det dunkar jisses så det kan värka av en så liten brännskada.

Så raringar nu ska jag krypa till kojs och drömma om den där marmeladmackan till tet imorgon … 🙂

6 reaktioner till “Tror tummen ska frysa av och hamna i diskhon

  1. Han är mitt liv den där lilla grabben och jag vill verkligen att han får ut det bästa av mig som representant för den äldre generationer och för den rena kärleken som är så lätt att ha till de små.
    Ni kommer nog att bli lika hängivna far/morföräldrar när det är er tur, det kan jag lova.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s