Sugen och kåt på

………nappar är Watson

Nog för att jag kan vara sugen på både det ena och andra men nappar kan jag vara utan, synd bara att Watson inte är av samma åsikt. Vi går i novembers gråaste dag och där ligger plötsligt en knall rosa napp precis intill Watsons nos. På en sekund försvann nappen in i käften på honom, åhh, fy farao nu får jag kämpa som en idiot när vi kommer hem. Ni ska inte tro att han någonsin släpper en sån gobit.

I sitt sele satt jag här med honom, hur rar jag än är så skulle han aldrig ge mig nappen, han drägglade, stod buttert vaktande över sitt käftbyte. Jag prövar allt, men att stoppa in fingrarna i käften på honom kommer bara att sluta med att han biter mig när han försöker ta nytt tag i nappen. Jag funderar på hur jag ska gå till väga, kommer att tänka på att hundar som slåss drar man isär med rediga tag i bakbenen.

Så jag lyfte honom i bakbenen, men inte brydde sig han om det inte. Saliven rann bara mer ur käften på honom … nästa trick var att hålla två fingrar för näsborrarna, jag har hört att de då släpper taget om man häller vatten i näsan på en hund som har bitit sig fast. Men inte fasen hjälpte det, han frustade och lät som jag vet inte vad och saliven rann ännu mer ur käften på honom och nej, jag hällde absolut inget vatten i hans näsborrar. Höll bara för näsborrarna med fingrarna utan resultat …

Nu började jag bli sur … tar fram en kraftig plastslev och försöker stoppa in den bakom nappen och nu jävlar tar det hus i helvete för nu känner han att jag är på rätt väg. Det morras något förskräckligt och vore det mina fingrar som satt där i käften, då skulle jag bli rädd. Men nappen den satt kvar … plastsleven som ett tag fastnade i upphängnings hålet i en stor hörntand vilket gjorde att den hängde ut ur käften utan att jag höll i den, såg hur sjukt ut som helst. 

Sen skulle han ta nytt tag om nappen och då passade sleven och jag på att rota lite, vips flög nappen ut. Den hamnade bakom hans rumpa, så han såg aldrig vart den tog vägen, nosen gick som värsta galningen runt i köket, men jag visade honom aldrig nappen utan kastade den direkt. Puh, det var den dagens energi, tack du skithund sa jag åt honom … ja, faktiskt.

Efter helgen med målande och donande i lördags i sommarstugan och födelsedagskaffe hos min mamma på söndag kan man nog utan problem påstå att jag är rätt trött. Av allt jag tänkt göra idag blev det intet … men varför oroa sig det ligger så fint kvar och väntar på att jag ska komma igen och ta hand om det en annan dag.

 Idag skulle nog Watson önskat att jag hade tagit ett empati piller …. snälla matte, nappar är så goda att tugga på.

7 reaktioner till “Sugen och kåt på

 1. Kul hund! Egensinnig liten skit minsann. Blev också sugen på marmelad. Fina burkar. Fin blogg. Fin dotter. Det har jag med. Kanske skulle lägga ut bilder och visa. Måste fråga först. Empatipiller är det många som skulle behöva äta. Tänker speciellt på byråkraterna i Bryssel som tillåter att djuren behandlas som skit. Klappa Watson från mig.

 2. Ja herregud vilket jobb för att få ut eländet i munnen på honom. Tur att du är envis och inte bara skiter i det. 1-0 till dig 😉
  Kram

 3. Du milde tid! Våra hundar har sina egenheter men att öppna gapet på dem och ta ut något fungerar tack och lov perfekt. Jag tror att du behöver vinna över honom en gång men hur lätt är det???

  Kram

 4. Blev alldeles svettig av att bara läsa om din och Watsons dragkamp, tur du fick tag i den till slut! Empati-piller vet jag fler jag skulle vilja ge till!
  Ha det gött du! Kram 🙂

 5. Ha ha nu fick man sig ett gott skratt, jag ser det hela spelas upp framför mig. Vilken syn men jag förstår ju hur jobbigt det måste vara för dig med denna dragkamp.Hoppas du själv kunde skratta åt det i efterhand. Att han är så tokig i nappar.
  Kraam

 6. Skrattar kucklande, du försökte inte muta honm med en korvbit eller nåt annat gott? Det brukar funka på vår illbatting till hund…. men han har nog aldrig blivit så där förtjust och envis med något. Hoppas vi slipper!

 7. Jag hade näven full med levergodis som alltid går att locka honom med och så den där skinkbiten …. han försökte nog att både suga i sig skinkan och behålla nappen, han lät han inte klok.
  Många gånger går det så fint med godbitarna men det här med nappar …
  Han blir otäck om vi ger honom torkat grisöra så det får att i stort sätt aldrig, för då vaktar han och blir knäpp. Så då blir han utan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s