Tja, ännu en sån där dag

Ibland hittar man bilder som säger så mycket.

Fick nyss ett mail från maken som skrev att han kommer hem med en skaldjursplatå till middag för oss. Vi fick ett presentkort i julklapp från sonen och fd sambon som tack för att vi har hjälpt till så mycket och nu äntligen snart ett år senare ska vi äta upp det hela.

Normalt har inte den fina restaurangen take away men maken fick dem att göra ett undantag. Jag orkar inte gå ut och äta helt enkelt, så de var vänliga att ordna vår middag ändå.

Har precis fått luftat här hemma … nej, det är inte min mage som låter utan fastighetsskötaren var här och luftade elementen så att vi får lite värme i dem igen. En trevlig man med stor rondör och mycket tankar … pratade om sin syster som varit med i ett tv program om sjukskrivning, hon som sen tog sitt liv för att hon inte hade rätten att vara sjuk och få sjukpenning. Hans mamma dog för fem år sedan och det var ännu svårt sa han, nu till jul var det värre. Jag fick lust att bjuda in mannen, sätta på lite kaffe prata en stund, bara vara där och lyssna på honom. Men mobilen hans ringde så det var bara att rusa vidare.

Igår var jag till tandhygienisten, gick därifrån med tommare plånbok (750 kr) men med frisk käft och det är viktigt för mig. Passade på att handla lite småsaker till marsipangrisen, tofflor, tjocka vantar och två långkalsonger så han inte fryser. Hittade ett par tajts till mig själv i modell stort förtält, men det räcker säkert inte över min feta mage, ser gravid ut.

Idag har jag skickat fina blommor till svärsonens pappa som fyller pensionär … vi är bjudna på fest imorgon, men jag orkar inte. Det är så surt … men den lilla ork jag har när jag mår risigt får allt gå till mina närmaste.

Imorgon ska vi vara hemma och bara vara … plocka lite hemma så klart men mest vila. På söndag åker vi ut till sommarstugan igen och ”grabbarna” som Tim säger om pappa och farfar när de jobbar ska måla klart.

Tillägg …. det ringer på dörren och där står ett bud med en bukett … jag fattar inte ett dugg och tänker först att ”gud har jag skickat blommorna till mig själv”? Ni vet de som svärsonens far skulle få idag. Sliter av vackert rött papper och finner en fantastisk Amaryllis med lite grönt, en ask med finaste chokladpraliner fastbunden vid stammen och ett paket med en vas. Allt det fina från min kära dotter som vill muntra upp mig. Klart jag blev glad så där tårglad man blir ibland, rörd rent av.

Så tack min älskade vän ….

4 reaktioner till “Tja, ännu en sån där dag

 1. Bättre sent än aldrig och maten den satt väl som en smäck?
  Det var starkt av honom att prata om alla tragedier som hänt honom. Jag skulle aldrig kunna prata fritt så om sådana saker som ligger en så nära. Inte ens till sådana jag känner.

  En del kan man lyssna på en evighet. Det är inspirerande hur människor som är med om tragedi efter tragedi ändå stå kvar och är starka. Beundransvärt.. Och sorgligt. Ofta är det de bästa av människor som ondskan drabbar.

  Du är värd alla Amaryllisar på jorden!
  KRAM

 2. Hejsan. Nä familjen får jag inte träffa fören om en vecka och jag saknar dem så det gör ont.
  Jag fick diagnosen thyrodeacancer för 2 år sedan. Men då jag varit gravid, ammat och lassa har inte fått sprutorna tidigare så har jag fått behandlingen först nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s