Vad får man tänka i vårt land?

Mycket tankar har Helena Palena som även jag delar … denna gång är det en kommentar som jag har lånat hit från hennes blogg. Tål banne mig att fundera på, stick gärna över och läs mer i hennes blogg.

Torbjörns kommentar:

Du ser ju av vissa kommentarer att man ska passa sig att bry sig om sitt eget folk. Om man är svensk vill säga. Då är det fult. Mycket fult. De skrattar åt oss svenskar. JA. Inser svenskarna det? Nja, tydligen inte mer än 6-8 procent i alla fall. Alltför många svenskar fortsätter istället sin evighetsresa att utröna person för person, vilka av hela världens befolkning som kan platsa i vår svenska gemenskap.

Det är fult att generalisera. Speciellt om man gör det om invandrare. Men bara om man gör det i negativa termer. Att generalisera om invandrare går mycket bra om det görs i positiva ordalag. ”..de är duktigare än svenskar på att starta företag…” ”…de tar hand om familjen och släkten bättre än svenskarna…” ”…de tar jobb som svenskarna inte vill ha…”

Omvänt så går det utmärkt att generalisera om svenskar om det sker i negativa ordalag. ”…svenskar är så tråkiga…” ”…vi har ingen kultur…” ”…vi åker till andra länder och beter oss som svin…”
Enligt den senaste statistiken från Brå ang. invandraresbrottslighet från 2005 så begicks 7 % av alla brott i Sverige 1997-2001 av personer EJ folkbokförda i landet. Dvs. 7 % av all brottslighet begås av personer mer eller mindre hitresta enbart för att begå brott. Lägg till invandrare och invandrares barn och du kommer upp i ca. 50 % av all brottslighet som begås av ”utlänningar”.

Borde inte detta i sig vara anledning att kritsikt fundera över invandringen och vilken koll vi har på personer som tillåts komma in i landet? Nehej, då dyker nästa argument upp. ALLA invandrare begår inte brott! Så att reagera mot att Sverige har dränkts i brottslighet pga invandringen är inte legitimt enligt diverse utbildade och outbildade idioter och diverse PK-folk, därför att alla invandrare inte begår brott. Det måste vara 100 % som begår brott för att man ska få reagera. Om ens då…

Apropå kollektiv skuld: Invandrare har ingen sådan. Bara vita västerlänningar. Tänk vad mycket ont vi vita har gjort i världen. Invandrare? Nej, dra inte alla över en kam är du snäll. Fördomsfulla rasist! Att en del svenskar som kallar sig utbildade men inte ens förstår detta hyckleri kan man inte tycka synd om.

4 reaktioner till “Vad får man tänka i vårt land?

  1. Bra rubrik! Bra fråga. Vi törs nästan inte tänka längre. Det är läskligt. Fin blogg. Vad du ändrar ofta. Det borde jag också göra men det är lite pul innan det sitter där igen. Som att byta gardiner. Gör sig inte själv med andra ord.

  2. Men Gud så dumt! Jag orkar ärligt talat inte med så’n ignorans längre…
    Naturligtvis hade Sverige ingen som helst brottslighet innan invandrarna kom; jag tror banne mig att det nog började redan med vallonerna…
    Och ja, på varenda fest jag är på så sitter mina vänner & skrattar åt alla dumma svenskar; utan undantag, för alla svenskar är likadana, precis som alla invandrare…

  3. Vad är problemet? Varför kommer alltid den frågan upp när man framför den typen av åsikter. Vem hindrar det? Jag ser dem rätt ofta. Eller är det som vi som av en eller annan anledning är lite på vår vakt mot smygrasismen som hindrar genom att ha andra åsikter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s