Fredagsdrama och lite smått o gott

Sitter och väntar på att få gå på en pedikyr hos min duktiga fotvårdare Laura. Jag borde äta något men matlusten vet jag inte vart den har tagit vägen …

Tänker på att det snart är jul, maken pratar om mat vi ska ha och jag känner mig mest avslagen och oinspirerad. Förr kunde det hända vad som helst med mat och bak före en stor helg hos oss, det var då de. Inte ens lussebullarna har jag fått ihop, fick ett bullbaksryck men då blev det bullar med kokossmak, inte alls dumt men borde väl få till de där gulingarna vilken dag som helt.

Egentligen skulle jag gå ner till vårt nya kondis och inviga det efter fotvården, en kaffe och en smörgås kanske sitter fint så dags?

Sa jag att Watsons tass började blöda rejält i fredags? Han skrek när vi försökte sätta på bandage … vi hamnade på Albano djursjukhus och fick en operationstid till nu på måndag, nu ska ”svullnaden” bort vad den nu är för något. Veterinären var upprörd över att vår veterinär inte har brytt sig ett dugg på två år … vi har ju smord med salvan han skriver ut när det svullna har spruckit tills det har läkt ihop. Visade sig vara antibiotikasalva, jag som varit rädd för hudförtunning då jag har trott att det var kortisonsalva. Verkligen inte bra varken för oss eller hunden om det hade blivit resistenta baciller. Vore väl fint för mig att bli smittad av något sånt, jag som har sänkt immunförsvar. 😦

Själva fan när man inte kan lite på en veterinär … undrar varför han inte har gjort något åt det hela. Känner mig svikt både å Watsons vägnar och mot oss som hundägare. Men när det här är klart så ska han nog få veta vad jag tycker. Den nya veterinären vet inte alls vad svullnaden är … kan vara en tumör … röntgen visade att själva benen inte var påverkade, så jag  hoppas att det är något ofarligt som går att ta bort. Det känns som om vår rara Watson har fått klippkort till operation, jag kommer inte ihåg alla födelsemärken som de har tagit bort som tursamt visat sig inte vara något. Det är ju svårt när veterinären säger att man ju självklart får välja själv om hunden ska opereras. Man är ju så rädd att han ska bli sjuk om man struntar i något de säger, då skulle jag aldrig sluta klandra mig själv. Ungar och djur de kostar i tid och pengar och det får det lova att göra, annat finns inte.

I tisdags var jag till dagis och såg fina Luciatåget … marsipangrisen var pepparkaksgubbe, så söta var de alla. Kaffe med dopp blev vi bjudna på och hade en trevlig stund. Ibland när jag kommer iväg på något trevlig så mår jag himla bra och tänker att det här att sitta hemma och ha ont inte är en höjdare för något människa.

10 kommentarer på “Fredagsdrama och lite smått o gott

 1. Jag litar inte på alla vetrinärer… Vi hade en i samma stadsdel som vi bor i till en början. Men när de ville promt sälja djävulskt dyr hundmat trots att det var ögonproblem vi sökte hjälp för så kroknade jag. Vi bytte då till Universitetets smådjursklinik. Mycket proffsiga och vettiga, hunden får dessutom aldrig panik vid hanteringen där.
  Bra att ni bytte! Hoppas han kryar sig *klia bakom örat från mig* 🙂

 2. Vilken tur att ni kom till en annan veterinär. Tyvärr är alla långt ifrån att lita på. Vet inte hur många gånger vi också blivit erbjudna deras kvalitetsfoder när det varit andra åkommor man sökt för. Nej, sådant gillas inte. Hoppas de får ordning på Watsons tass nu.

  Kram

 3. Nu har han fått avsvällande tabletter sedan i fredags så det värsta av svullnade har lagt sig. Han verkar inte ha ont och det är ju bra, hoppas verkligen att han blir bra så att vi slipper veterinärbesök resten av hans liv.
  Kram på er alla

 4. Nämen fy!
  Ja, den där veterinären borde verkligen få veta vad han heter. Det hade verkligen gått förödande konsekvenser.
  Stackars lilla Watson.

  Det är nog ingen tumör, det är vad jag vill tro i alla fall.
  Lycka till för den lille killen på måndag!

  KRAM
  Ps: Mysigt med luciatåg.

 5. Vilken dålig veterinär!
  Det kan vara en sådan ytlig hudtumör som min Tequila visade sej ha när jag bara trodde det var en böld på ryggen. Veterinären sa att den är helt ofarlig men den läker inte om den väl spricker utan man måste operera.
  Jag har inte heller bakat ett smack… inte städat… inte gjort julkort… blir inte mycket jul här inte om jag inte sätter fart.

 6. TT så skönt att läsa din kommentar, jag har inte heller gjort ett skvatt av det du skriver. Aldrig i hela mitt liv har jag struntat i så mycket, inte ens skickat julkort … va sjutton lider jag av? Maken säger att vi ska handla på onsdag så det blir till att sätta igång då, men imorgon när Watson opereras ska jag nog baka lussebullar så jag inte tänker för mycket på vad som händer med vår älskade hund.

 7. Ledsamt att höra om Watson, men skönt att operationen gick bra.
  Det där med veterinärer som man inte kan lita på har jag och Tumle också råkat ut för på sistone.
  Tumle blev röd och kladdig i ögat, det började redan i somras men jag trodde att det berodde på värmen. Sen kom hösten och han blev inte bättre, så slutligen ringde jag till veterinären, som inte hade tid just då utan rådde mig att köpa vanliga ögondroppar på apoteket. Tumle fick ögondroppar, blev först bättre men sedan sämre igen… så jag ringde på nytt. Veterinären befarade glaukom och hänvisade mig till en specialist, som undersökte Tumle för 900 kr och sa att han var ok.
  Men Tumle är inte alls ok, så nu blir jag tvungen att ringa och tjata igen. Jag har läst på nätet och är ganska säker på att han har bindhinneinflammation. Min mamma har haft det, så det tror hon på, men det är ju en ”enkel” åkomma, så visst tycker man att NÅGONTING borde kunna göras åt det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s