Nu kommer tomten

 Inte många dagar kvar nu till julafton … jag hasar mest runt här hemma och försöker ta hand om förkylningen jag har fått, hostar lite men är som tur var ännu inte snorig på det där vanliga förkylningsviset.

Watson har blivit av med sitt stora bandage och haltar allt mindre, om han kunde låta bli att hoppa upp i soffan så skulle nog hans tass må ännu bättre … det är inte bra att hoppa ner från soffan med tassen. Såret såg så fint ut när vi tog av bandaget, så där liten har hans tass inte varit på flera år, hemskt eller hur.

Han har en redig strut runt skallen och hur det ska gå när den ska tas av funderar jag på, gissar att han gärna vill slicka på sin ”nya” tass, vilket han inte får.

Igår stack vi iväg och handlade julmaten, inte så stora inköp som förr men skönt att ha fått hem det hela, maken gravade laxen igår och ikväll blir det nog till att koka rulle och griljera skinkan, hacka sillsallad gör jag imorgon kväll. Ännu inga lussebullar i sikte … men jag har saffran så det räcker och blir över.

Imorgon kommer marsipangrisen till mig på eftermiddagen, pappan ska handla julklappar och jag får då gosa med den lilla grisen. Sist han var här tände jag fjärde adventsljuset och då flämtade han till och sa ”nu kommer tomten” … tänk att han kom ihåg det, lite svårt att sen förklara att han måste vänta en vecka till. Igår morse såg jag honom kuta omkring i området med sina dagiskompisar … det är en lycka att dra upp rullgardinen och se honom lycklig med spring i benen.

Idag gick vår hundvakt en tur med Watson, de ville träffa honom före jul, vet att vi är hemma och sköter det själva. Det var bra så att jag fick lämna vår julpresent till dem ett presentkort på 3-rätters från Delicard, de blir så glada varje gång de får dessa middagar.

Sen försöker jag pricka postkillen … har en Alladin inslagen till honom som tack för all hjälp han har gett oss under året, så otroligt fint att han släpar med sig rätt stora paket till oss.

Kan hända att jag inte skriver något mer före julafton så jag passar på att önska er alla en God Jul.

 

 

 

8 kommentarer på “Nu kommer tomten

  1. God Jul Maggan med familj, samt Watson, från oss i Katrineholm.

    Skönt att det går framåt med tassen och hoppas att Watson snart slipper undan den tråkiga kragen. Det är ju inget LIV för en hund att inte kunna hålla sig ren om sina tassar och intimare delar själv.

    Jag har köpt salva till Tumles ögon nu och hoppas att den kan bespara mig ännu ett veterinärbesök… men jag undrar mycket VARFÖR de har gjort den GUUUUL!?!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s