Tomte in Tomte ut

Nu har tomten säkert dansat ut för detta år … vår tomte med i all hast hopplockad klädsel (min morgonrock, lösskägget som var tejpat baktill och luva) knackade på dörren och klev in. Marsipangrisen sprang honom till mötes och var inte alls rädd, det var kul att se hur hans ögon var som nitade på tomte. Klart att han hade varit snäll, till och med pappa hade varit snäll sa han och fick sina efterlängtade paket.

En trevlig julafton med mycket god mat och många paket med en lite snöplig avslutning då marsipangrisen krokna och dottern hade tunnelbana att passa vilket inte passade marsipangrisens behov av att komma hem direkt. Vi formligen slet med oss alla paket och svarta plastsäcken med allt julklappspapper, den säcken satt jag med i knät fram i bilen, såg inte ett jota. Maken körde och tursamt hann vi få dottern till tunnelbanan i tid och sen bar det av hem med den trötta lilla gogrisen.

Det går inte så många tåg och bussar på storhelgerna … varför skulle det behövas när alla är lediga och åker hit och dit? SL:s tänkande kan aldrig sluta att förundra mig … oj, är det sommarlov då tar vi bort de flesta turerna. Jaså jobbar föräldrarna och åker buss och tunnelbanan till jobbet fast det är sommarlov, det struntar SL i.

Juldagen blev en lång avspänd dag utan göranden, räcker väl med att man ska äta eller? Njöt av alla nya böcker som jag travade upp för att titta på och fundera vilken jag skulle börja med. Nya hemtelefonen, ska bytas jag vill ha lurar som kan ha headset …

Annandag jul bjöd vi närmaste familjen på julbort, en trevlig kväll som avslutades på bästa vis med mig som vinnar i Bezzerwizzer spelet … efter en första match där jag var fullständigt tom i bollen och självklart kom sist.

Igår drog vi iväg till IKEA för att få hjälp med att sätta ihop köket vi vill ha till landet, det var ett ”fint” system de hade med en uppskriven turordningskö och så fick man hjälp av en som verkligen kunde få fart på modulerna. Ännu bättre hade det väl varit om inte en annan familj samtidigt med oss skulle ha samma kille och han satt fast i deras kök allt för länge för att jag skulle känna mig nöjd. När jag tittade på andra som var där i samma ärende så hade de nöjet av att ha samma person som hjälp tills de var klara. Tursamt för marsipangrisen var att de hade en liten lekhörna som upptog det mesta av hans väntetid. Ja, sonen och lille grisen var med för de gör ju allt med huset tillsammans med oss, känns så självklart.

Nu börjar min kropp att helt dega igen vilket jag förstår efter ett flängade utan like för min del. Denna dag var bokad av en person som ständigt kräver mer än hon har rätt till och oturligt nog fick hon möjlighet att bre ut sig utan att sen vilja vara med. Så den personen avpoliterar vi för gott, annat går inte att önska, det vore orealistiskt. Vissa är så att man nog bara ska be dem att stoppa upp vad det nu än är de vill locka med i baken. Där är det säkert fullt .. men det är inte andras problem.

Ohhh så fint det kommer bli i vårt kök på landet … inbyggd varmluftsugn och induktionshäll. Nu längtar jag efter att få komma vidare med renoveringen i huset, vi ska snarast ut och köpa golv.

Nu ska maken och jag iväg ner till banken och avsluta ett bankfack vi har haft i allt för många år … så fåniga saker vi trodde behövde vara i bankfack … gamla betyg, vem bryr sig och en massa negativ ifall det skulle brinna upp.

 

 

5 reaktioner till “Tomte in Tomte ut

  1. Låter som om att du har haft det bra över julen!
    Jag önskar att alla kunde få ha sällskap över jul.
    Men tur har vi som har några som älskar oss och några att älska och dela alla dagar med.
    KRAM på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s