Skönt att lapplisegubben aldrig tar ledigt

Tystnaden är så skön i det gråa diset, efter allt umgänge passar det mig så bra med tystnad.

Efter jul och nyår är jag välmående, men trött. Vi avslutade året med att ha Tim här över natten, en sån fin dag/natt och ny dag det blev. I år gjorde maken smörgåstårtan med hjälp av Tim, han dekorerade tårtan med gurka runt om väldigt fint.

En tur till Ica var lovad så att Tim kunde välja lite lösgodis inför kvällen … på vägen ner kom det 6 brandbilar, polisbilar och ambulans till Tims stora lycka … jag insåg då att det var ett trauma för mig när vår grannens kök stod i ljusan lågar. Mitt hjärta slog volter när jag såg en balkong stå i flera meterhöga lågor. Jag har insett att mitt förhållande till eld förändrades när det brann hos grannen, blev lite snopen att jag reagerade så fysiskt av att se eld igen på fel ställe. När vi körde förbi igen var elden släkt, undrar om det inte var en raket som hade startat elden?

Så vi har lekt över nyår … kramats och pratat, allt går som smort när vi har Tim hos oss. Nyårsdagen åkte vi till Bromma flygplats för att han skulle få se flygplan, tur var det att ett startade för där var helt dött, alla låg väl i soffan och såg på filmer mumsandes på pizza.

Men en idiot låg inte i soffan, en lapp”lisa” gubbe som nitiskt faktiskt stod straxt bakom oss och bara väntade på att vi skulle kliva ur bilen och klättra upp på ett berg med Tim för att se bättre. Naturligtvis ställde vi oss tokigt så vi fick en bot på 550 kronor … vilket jävla samhälle man lever i, bara för att man ville visa barnbarnet flygplan. Jag är övertygad om att de har en extra slant för varje bot de skriver ut … om det var jag skulle jag gått ur min bil och sagt att det inte var gratis att stå där, hur jävla svårt kan det vara när de ser att man har en liten flygfantast med sig? Vi var på berget 10-15 minuter … Det är nitiska Sverige i ett nötskal, kan man sätta fast någon så gör man det hellre än att fria.

Nyår är ingen höjdare för mig … ska möjligen vara smörgåstårtan vi alltid gör som är toppen. Folk blir som tokiga, för liv och ställer till det både för sig själv och andra. Jag vägrar gå utanför dörrarna och blir mest deppig, det år som gått har folk också gått för evigt och inte blev vi ett dugg klokare i världen av det år som rann iväg. Det är samma eviga kretsgång på krig och mord och tarvligheter av alla de slag.

Mitt eget privata år har hasat sig fram med ett otyg till kropp, den är jag trött på. Men annat som har hänt är ju köpet av sommarstugan som jag först oroade mig över, det här åkandet och allt som ska planeras, handlas och donas med. Bara att åka dit varje helg för att maken och sonen ska måla, lägga golv, sätta in nytt kök fick mig att bli sjukligt trött att bara tänka på. Det ska ätas när vi är där och vi har hunden med som är tokig på sitt vis och Tim som delvis ska tas om hand när männen arbetar. I början var jag helt slut, men nu känns det bättre och jag är inte orolig på samma vis längre. Maken sa en dag när jag var trött att ”visst är jag trött, men jag orkar otroligt mycket mer än tidigare”.

 

 

 

 

 

En kommentar på “Skönt att lapplisegubben aldrig tar ledigt

 1. Alltid lika skönt med lite lugn och ro när det varit mycket runt omkring.
  God fortsättning och Gott nytt år Maggan!

  Jag håller med dig om nyår och allt dumt som ”måste” hända.
  Alla ungdomar som ser det som ett ypperligt tillfälle att dricka sig redlösa på.
  Jag ska inte säga nått för en gång tyckte jag också att det var kul men det där väste jag snabbt ur. De finns de i min ålder (23) som fortfarande tycker att det är sjukt kul och att allt på fyllan är kul och rock n roll.
  Därefter kommer ångesten och allt dumt de gjort och då kommer de alltid till den person som är mest stabil (mig).

  Ibland blir jag trött på att de som ändå verkar ha en hjärna förstör den med alkohol.

  Jag tycker att det nya året ska ros i land med en god middag, som tex smörgåstårta och gott sällskap. Det är mycket bättre än en fylla å dryga personer.

  KRAM PÅ DIG.
  Hoppas att du får lugn och ro i stugan när värmen börjar komma tillbaks. Så du kan vila upp dig på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s