Sitter på pottkanten

Hallå är det någon som har en potta över?

Igår ringde Tim och berättade att han kissade på pottan … Jippi Hurra! sa jag, idag när jag hämtade honom på dagis så upptäcker jag att han inte har blöja och jag har ingen potta.

Haha jag har gått igenom allt i burk/skål/kastrullväg för att hitta rätt form som han kan tänka sig att kissa i idag. Jag visade honom en skål och sa att den får bli farmors potta för jag har ingen riktig, nu återstår att se om han sätter sig på den när det är dags. Först sa jag att vi kan sätta på honom en blöja … men se det ville han inte och jag förstår honom, nu är han stor och har slutat kissa i blöja på dagtid.

Nu tittar han på barn tv …. han älskar tv och jag var visst likadan som liten, de sa att jag skulle bli fyrkantig i ansiktet så mycket som jag glodde. Igår när han ringde och talade om att han kissade på pottan så ville han hem till farmor och farfar, när han inte fick det så blev han ledsen, så jag lovade att hämta honom idag på dagis och bjuda honom och pappan på middag. Vad ville han ha för middag frågade jag? Sån där som farfar och pappa gör sa han och det visade sig vara pommes med kött … så jag har köpt pommes och benfri karré till middag.

Imorgon ska jag iväg och ta blodprover på morgonen så det lär väl bli en trött dag, nästa vecka ska jag till njurmottagningen och träffa min doktor. Det är över tre månader sedan jag tog prover, det är alltid lite läskigt när man väntar på provsvar.

Ha det gott jag sätter mig nu i soffan hos Tim.

9 kommentarer på “Sitter på pottkanten

 1. Haha. Ja, alla idéer är bra förutom de dåliga!
  Så varför inte bara ta till med en skål.
  Man tager vad man haver.
  Hoppas det gick bra för honom att kissa i den och det är en klipsk kille som minsann inte tänker återgå till blöja bara för enkelhetens skull 😉
  Kram

 2. Hej!
  Jag har läst i din andra blogg som handlar om din njursjukdom. Jag är glad för att du fått en ny njure! Jag undrar om du har lust att kika in på min facebooksida, som jag vill ägna till de som väntar på ett nytt organ. Förhoppningen är att fler ska få kännskap till sidan och att den i slutändan kanske kan göra en liten skillnad. Om du tycker att det som står där verkar vettigt får du gärna länka till sidan.
  mvh
  Fredrik
  http://nb-no.facebook.com/pages/Organdonation-vi-som-%C3%B6nskar-en-%C3%A4ndring/140569072724416#!/pages/Organdonation-vi-som-%C3%B6nskar-en-%C3%A4ndring/140569072724416?sk=info

 3. Vad mysigt med en liten och hoppas att det gick bra igår med den s k pottan 🙂

  Hoppas proverna går bra, det påminner mig om att jag själv har en remiss liggande sen flera månader och bara att gå iväg på provtagning…

  Kram och God fortsättning!

 4. Gud så kul! Men du kanske kan slänga upp honom på ändringen rentav! Testa! Indianer och andra kulturfolk har inga blöjor. Håller fram ungen och så gör dom sina behov. Mamman vet när det är dags. Men det är lite svårare med ungar på dagis. Vem ska ha tid med sånt! Har haft Ida sex år här idag. Hon fingervirkar med mina mattrasor. Det tycker hon är jättekul. God fortsättning!

 5. Lilla underbara, visst är det häftigt då de helt plötsligt har lärt sig något nytt! Blickar framåt och ska aldrig mer ha blöja igen. Grattis till lillemannen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s